Beskrivning av "Lång lila" aubergine, dess egenskaper, fördelar och nackdelar

Det kräver mycket ansträngning att odla aubergine i landet. Denna jordbruksgrödor är mottaglig för olika sjukdomar, äggplantor och skadedjur lider. Det är viktigt att välja rätt grönsakssort. Ta hänsyn till dess resistens mot sjukdomar, utbyte och smak. Sommarbeboare noterar att när man planterar en aubergine av sorten Long Purple kan man skörda en bra skörd.

Detaljerad beskrivning

Long Violet aubergine anses vara en tidig mognad och mycket produktiv sort. Det tar cirka 3 månader från sådd till skörd. Denna gröda är lämplig för odling i växthus och utomhus. Aubergine kallas annars blått på grund av fruktens karakteristiska färg.

Lång lila

Växtens buskar kan växa upp till cirka en halv meter höga. Blommorna är vackra, något som påminner om potatisblommor. Frukt är långsträckta, kan vara upp till 25 cm långa och väga upp till 300 gram. Massan är blå, medium densitet, grönvit skugga utan bitterhet. Grönsaker används för beredning av konserver, sidorätter och första rätter.

Long Violet-sorten kännetecknas av sin kryddig smak och presentabel presentation. Sådana grönsaker försämras inte under långvarig transport.

presentation

Egenskaper av Long Purple Eggplant

På senare år har många sorter av aubergine odlats, i olika storlekar och färger. Men oftare i trädgårdarna finns det blå med en vacker, glansig, lila färg. Sommarbeboare lockas av egenskaperna hos denna kultur.

 1. De blå buskarna är kompakta, de växer inte i det fria utrymmet. Växten växer till cirka en halv meter hög.
 2. Tidig mognad. Med rätt fördelning av tidpunkten för plantering, dykning och avstigning i öppen mark kan den första skörden faktiskt erhållas på tre månader. Om frönen sås i mars planeras skörden i slutet av juni.
 3. Produktivitet. Upp till 10 frukter skördas från en buske, som alla väger cirka 300 gram. Med korrekt skötsel erhålls upp till 3 kg grönsaker från en buske.
 4. Läcker och aromatisk massa med känsliga frön.

Aubergine egenskaper

Long Purple-sorten kan inte bara användas för att förbereda första kurser, sidorätter och snacks. Denna kultur bevaras för vintern.

Läcker saltad aubergine med stekt morötter, persilja och vitlök.

För-och nackdelar

Liksom alla grönsaksgrödor har denna sort fördelar och nackdelar. Plusserna inkluderar:

persilja och vitlök

 • Hög produktivitet.
 • Utmärkt smak.
 • Attraktivt utseende.
 • Långvarig lagring.

Av bristerna konstaterar sommarinvånarnas mottaglighet för sjukdomar och ofta invasion av områden med blå skadedjur. Nackdelarna med sorten inkluderar det faktum att buskarna med felaktig skötsel blir svaga och det finns få äggstockar på dem.

blå skadedjur

Växande plantor från frön

Det finns många sätt att odla plantor. Om det inte finns något växthus kan du använda blomkrukor eller specialbehållare. Enligt observationerna från många sommarinvånare är plantor från växthuset starkare och mer resistenta mot sjukdomar.

blomkrukor

I växthuset

Du kan plantera plantor i växthuset i slutet av februari. Ett viktigt villkor för god frögroning är en tillräckligt uppvärmd och befruktad jord. Tidigare befruktas marken med mineralgödsel och gödsel. De väntar ett par veckor och börjar plantera blåa.

varm nog

I landningsbehållare

Jorden samlas i behållare på hösten, men den är befruktad. Om idén att plantera aubergine kom spontant, och det inte finns något land som har samlats, spelar det ingen roll. Du kan köpa speciell jord för att plantera frukt och grönsaksgrödor i en specialaffär.

För plantering av frön används plastbehållare och torvkrukor. I det senare fallet planteras plantor i marken direkt i krukor.

Du kan inte använda samma mark för att plantera plantor i två år i rad. Jorden förnyas varje år.

rekryterade mark

omplantering

Innan de fortsätter med att plantera frön, bör de förberedas. Detta görs i flera steg.

 1. En full tesked bordsalt upplöses i en liter varmt kranvatten. Fröna beredda för plantering hälls i lösningen, blandas och lämnas i 5 minuter. Fröna som har flyttats upp tappas och de som har fallit till botten tvättas väl med rent vatten.
 2. Späd ut kaliumpermanganat och dopp frönna i kompositionen i 20 minuter. Lösningens färg ska vara röd, men inte mättad. Sedan doppas frönna i tillväxtstimulatorlösningen och lämnas i 10 timmar.
 3. Lägg fuktade bomullsunderlag i en pall, beredda frön på dem, de är också täckta med våt bomull ovanpå. I detta tillstånd lämnas plantningsmaterialet i 3 dagar vid rumstemperatur.

plantera frön

Efter tre dagar utvärderas fröna. Vid denna tid bör de redan kläckas, så att du kan ta bort svaga prover utan skott eller med svaga skott.

Se till att bomullsdynorna är våta. Annars kommer fröna att dö!

Därefter görs hål med en penna i den beredda marken, 2-3 frön placeras i dem och strö med jord. Täck krukorna med plastfolie och placera på en varm plats. De första skotten visas vanligtvis efter ett par veckor. I växthuset planteras de blå på samma sätt.

fröna kommer att dö

Kulturvård

När de första skotten dyker upp sänks rumstemperaturen. Detta kommer att undvika översträckning av groddarna. Under 5 dagar håller de temperaturen under dagen högst 16 grader, och på natten högst 13.

Sedan ändras regimen, på natten bör temperaturen vara cirka 18 grader, och under dagen - 26. Samtidigt tas svaga prover av skott bort från krukorna.

dra ut groddar

Bevattningsregler

Vattna aubergineplantorna när jorden torkar ut. Det är optimalt att göra detta efter två dagar på den tredje. Vatten för bevattning tas vid rumstemperatur. Häll inte vatten direkt under roten.

torkar ut jorden

Toppdressing

Den första utfodringen utförs efter uppkomsten av de tredje riktiga bladen på skotten. Använd en mineralgödsel som köps i en butik för utfodring. Späd ut den enligt anvisningarna.

riktiga löv

Bushformation

Busken bildas genom att ta bort sidoskott och lämnar upp till den första gaffeln. Efter att växten har bleknat, 6-7 av de största äggstockarna finns kvar på den, rekommenderas resten att tas bort.

växten kommer att blomma

Sjukdomar och skadedjur

Aubergine är mottaglig för sjukdom, men oftast är det en följd av felaktig vård.

 • Blackleg.En svampinfektion påverkar växtens stam på grund av övervattning.
 • Sen kärlek. I detta fall täcks de nedre bladen med mörka fläckar. Denna sjukdom är också av svamp och utvecklas på grund av överdriven fukt.
 • Mosaik. Denna sjukdom manifesterar sig även under perioden med växande plantor. Det kännetecknas av en ojämn färg på bladen, som torkar ut över tiden. Växter infekterade med detta virus har små oregelbundet formade frukter.

Av skadedjur påverkas växter oftast av Colorado skalbaggar och sniglar. Om det finns få skadedjur samlas de in, annars behandlas växterna med bekämpningsmedel.

färgning av löv

Skörd och lagring

Aubergine skördas när frukten mognar. Om plantorna planteras tidigt kan den första skörden skördas redan i slutet av juni, början av juli. Förvara grödan i en källare, kylskåp eller sval plats. Med jämna mellanrum granskas grönsaker och bortskämda grönsaker tas bort.

början av juli

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa