Beskrivning av Destan f1 aubergine variation, egenskaper och utbyte

Destan aubergine har en hög avkastning. Det används för odling utomhus eller i växthus. Växten har tidigt mognad, utbytet från en buske är upp till 9 kg. Ett karakteristiskt drag i kulturen är efterfrågan på konstant värme.

Beskrivning och egenskaper hos hybriden

Frukt mognar som regel 112-120 dagar efter att de planterats i marken. Anläggningen är låg, upp till 60 centimeter. I genomsnitt är buskens höjd 71 centimeter. Frukter är mörklila, glansiga, cylindriska i formen. Auberginekärnan kännetecknas av frånvaro av tomrum och obehaglig bitterhet. Fruktvikten når 300 gram.

För- och nackdelar med sorten

fördelar:

 • hög produktivitet;
 • stabil fruktning;
 • frukt lämnar sig väl till olika typer av transporter.

nackdelar:

 1. Anläggningen behöver stabil värme utan temperatursvingningar.
 2. Formning krävs.

aubergine buskar Destan

Växande aubergine

Det främsta skälet till att växter är i svagt tillstånd är den låga temperaturen i luften och marken.

Om du har ett växthus eller ett utrustat växthus kan du börja odla Destan-plantor från 10 till 15 april.

Landningsdatum

Den mest gynnsamma tiden för sådd av frön i lådor är mitten av mars. Efter såddförfarandet måste plantorna förvaras på ett väl upplyst ställe och se till att jordens temperatur inte är under 15 grader. Så lätt, annars kommer groddarna att sträcka ut.

Tjugo dagar efter plantering sprider du plantorna i krukor, växthus eller bäddar.

Problem med Destan-aubergine i plantorstadiet uppstår oftast på grund av felaktiga temperaturförhållanden. Så ta dig tid att plantera frön i sval jord. Det är bättre att plantera växterna en månad senare än väntat, men i slutändan få ett högre avkastning. Glöm inte att förfäderna till aubergine kom till oss från Indien.

utseendet på destan aubergine

Såning av frön och vård av plantor

Om du ska odla plantor i ett rum på en fönsterbräda, så så frön 20-25 mars. Så först i en liten låda eller kruka som är fylld med kruka.

Alternativ för potting mix:

 1. Trädgårdsland, humus, torv i förhållandet 3: 2: 1. Tillsätt 1/2 kopp per 10 liter träaska om så önskas.
 2. Det andra alternativet är humus och sod i ett-till-en-förhållande.

aubergine frön

Det är svårt att upprätthålla den erforderliga temperaturen i rum. Sträva efter att hålla temperaturen på en viss nivå, eftersom du annars inte kommer att uppnå ett positivt resultat.

Om frönen är av hög kvalitet och temperaturen upprätthålls korrekt, kommer plantorna att visas inom 10-12 dagar, eller till och med tidigare.

Bristen på plantor indikerar att du har gjort ett misstag. Höj antingen temperaturen eller så frön igen.

aubergine plantor med ärtor

Välja och förbereda en landningsplats

Den mest lämpliga marken för aubergine är lerig eller sandig ler.

Destan-sorten känns bra på tyngre jord, det är nödvändigt att införa torv och humus i jorden med en hink av varje gödningsmedel per kvadratmeter mark.

Det är också nödvändigt att späda ut tung jord med grov flodsand eller sågspån. Det är bättre att göra detta på hösten, sex månader före det ögonblick då plantorna planteras.

kvinna som arbetar i trädgården

omplantering

Efter uppkomsten av de första riktiga bladen måste groddarna planteras i olika krukor, som nödvändigtvis måste fyllas med exakt samma jord som frönen sås i.

Grödor bör vattnas varannan till tredje dag, alltid med varmt vatten och alltid genom en sil. I det ögonblick som plantorna får minst fyra riktiga löv kan de vattnas varje dag.

Kulturvård

När vädret är stabilt, varmt, överför plantorna till balkongen eller placeras under en filmöverdrag.

När natten börjar måste plantorna tas bort till en varm plats. Det är lämpligt att landa i två rader.

aubergine destan i det öppna fältet

Hur man vattnar

För denna gröda är vattning det viktigaste under varma dagar. Trots det faktum att aubergine kommer från Indien, känner de sig inte bekväm i extrem värme.

 1. Vattna växterna två gånger om dagen under den varma säsongen.
 2. På radavståndet måste spår göras, som då och då måste klippas med halm eller sågspån.
 3. Jorden runt buskarna själva bör också vara böjd, eftersom detta hjälper till att hålla kvar fukt och kommer till viss del att bli av med den ofta genomförda proceduren som lossnar.
 4. Genom att använda det ovannämnda barkningsförfarandet kan du dämpa en sådan obehaglig process som överhettning av marken. Vid kraftig överhettning kan växten inte bara kasta ut blommorna utan också bladen.
 5. Det är bäst att vattna fårorna mellan raderna, eftersom i detta fall vattnet inte sprider sig och för det första sparar du vatten, och för det andra spenderar du mindre tid och ansträngning på den här operationen.

aubergine frön destan

Fertilizer

Groddar måste matas tio dagar efter att de dyker upp. Toppförbandet bör göras med en lösning av slam- och fjäderfäfall eller med en mängd komplexa mineralgödselmedel.

Fröplantor matas efter 8-10 dagar med en lösning av uppslamning (1:10), fjäderfäskötsel (1:15) eller mineralgödsel, främst med en blandning av urea, superfosfat, kaliumsulfat som tas i lika stora andelar (kalium kan ersättas med aska, men du måste ta det tre gånger mer än kväve- och fosforgödselmedel).

Bushformation

Ta bort onödiga stegen från busken. Denna teknik kommer att lindra stressen på buskarna och hjälpa växterna att sätta större frukter. Ta bort blomman som bildas i mitten av den första gaffeln.

destan aubergine

Skydd mot sjukdomar och skadedjur

En av de viktigaste sakerna med skörd av aubergine är att den aldrig ska tas bort omedelbart efter användning av skadedjursbekämpningsprodukter.

Som regel visas de första frukterna i mitten av juli. De rekommenderas inte att de tas bort, eftersom de allra första aubergine kännetecknas av låg smak, liksom närvaron av en stor mängd syror och tanniner.

Skörd och lagring

Det är inte lätt att bestämma tiden när du kan skörda frukterna, eftersom de inte skiljer sig i färg från mogen frukt.När grönsakerna är helt övermogna blir de bleka eller röda i färgen, och köttet blir grovt och inte ätbart.

Helst skördas aubergine mellan dessa två stadier.

aubergine i handen

Överdrivna aubergine som inte är lämpliga för skörd är svåra att identifiera. Vanligtvis börjar frukten bli lättare från spets till blomfall. I händelse av att du inte har tid att samla in dem kommer de att bli bleka och oattraktiva.

Frukter som du väljer i förväg kommer att rynka och bli för mjuka.

Samla aubergine en gång i veckan. Helst bör en beskärare användas för skörd, eftersom frukterna ska lossas från busken med stor försiktighet för att inte skada "grannarna" på något sätt.

Om frukten skadas eller lämnas utan stjälk måste den användas så snart som möjligt, annars försvinner den.

hackad aubergine

Frukt som väger tre hundra gram lagras bäst. Om du tar frukt för bearbetning, kan du klippa av prover av vilken form och vilken form som helst. Det viktigaste är att de inte är övermassa. I genomsnitt är aubergineutbytet cirka 350-400 kg per hundra kvadratmeter. Denna gröda är inte avsedd för mycket lång lagring.

Frukten bör inte lagras i ljuset - det giftiga ämnet solanin samlas i dem. Solanin är en alkaloid, dessutom försämrar den smaken på den färdiga produkten.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa