Beskrivning av variationen av aubergine Svart stilig, funktioner för odling och vård

Aubergine är en av de grödor som nybörjare växer med försiktighet och tror att denna grumliga grönsak kommer att kräva särskild vård. Man bör inte vara rädd för svårigheter - varje år erbjuder uppfödare nya sorter som kännetecknas av deras uthållighet, krävande och smak. Det viktigaste är att förstå jordbruks- teknikens särdrag och strikt följa reglerna för vård.

Odling av aubergine Svart stilig är en enkel och trevlig process, eftersom detta är en av de sorter som kommer att tacka dig med en generös skörd för minimal uppmärksamhet.

Beskrivning av sorten Svart stilig

Svart stilig - en sort som rekommenderas för plantering i sängar (för invånare i de södra regionerna) och i växthus (under svåra klimatförhållanden). Om du inte är sen med planteringsdatum, kommer växterna att behaga med den genomsnittliga mogna perioden - på 115-120 dagar kommer det att vara möjligt att skörda.

För kommersiella ändamål odlas sällsynta Black Handsome sällan. Aubergine finns ofta i privata små gårdar. Krav och produktivitet anses vara de bästa egenskaperna hos sorten.

buskar

Auberginebuskar Svarta stiliga är korta och kompakta, når 80 centimeter och kräver klämma. Internoderna är korta, stjälkarna är kraftfulla, de tål en betydande vikt av frukten. Växten har en tät fluff längs hela fransens längd.

Växtens blad är mörkgröna. Med brist på näringsämnen lyser de. Bladen har hårda, täta taggar under.

aubergine buskar

Frukt

Frukten av Black Handsome liknar ett vanligt päron. Aubergineegenskaper:

 • längd - upp till 20 centimeter;
 • vikt - från 120 gram;
 • färg - mörk lila, vid skörden - nästan svart.

Massan har ingen bitterhet, få frön. Skallen är tät, tunn. Det finns törnen i calyxen, men det finns få av dem.

Variationsegenskaper

Det sällsynta med sorten är dess utbyte. Riktig vård, användningen av rekommenderade jordbruksmetoder gör att du kan skörda en god skörd. Allt beror på odlingsförhållandena - på det öppna fältet är frukterna större, men det finns mindre av dem, i växthus, tvärtom - det finns många gånger fler aubergine.

kännetecknande för sorten

Produktivitet - en buske står för upp till 2,5 kilo frukt. Under gynnsamma förhållanden skördas upp till 3 kg från växten. Fröna kännetecknas av utmärkt grodd - minst 98%.

Fördelar och nackdelar

Som erfarna trädgårdsmästare noterar är växternas fördelar mycket mer än nackdelar. Fördelarna inkluderar:

 • anspråkslöshet;
 • god smak utan bitterhet;
 • avkastning;
 • förmågan att växa i sängar eller i ett växthus;
 • sjukdomsresistens;
 • vänlig frukt.

sortens värdighet

Av bristerna noteras vanligtvis bara en - frukterna har inte alltid en presentation, därför odlas sorten praktiskt taget inte för kommersiella ändamål.

Växande regler

Det kommer inte att finnas några särskilda svårigheter att odla Black Handsome - vård skiljer sig inte från jordbrukstekniken för andra grönsakskördar. Huvudkrav:

 • regelbunden vattning;
 • introduktion av näringsämnen;
 • ogräs, lossar jorden;
 • behandling mot skadedjur, sjukdomar.

Funktionerna i vård i sängarna och i växthusförhållandena är desamma och kräver inte speciell kunskap och erfarenhet.

Landningsdatum

Odling av aubergine Svart stilig sker endast genom plantor - plantering av frön i öppen mark tillåter inte skörd, även om buskarna kommer att bli kraftfulla och höga. I varma regioner rekommenderas att skicka plantmaterial till behållare med ett underlag i slutet av februari, i svala områden - i början av mars. I Sibirien är det bättre att börja odla plantor mellan 20 och 25 i den första vårmånaden.

svart stilig

Fröberedning

Innan planteringsmaterialet skickas till underlaget (det rekommenderas att köpa en färdiggjord plantplantning) måste frönna desinficeras. För att göra detta, förbered en lösning av kaliumpermanganat, sänk plantmaterialet i en halvtimme, torka den på papper.

Att välja en landningsplats

Erfaren trädgårdsmästare rekommenderar odling av plantor på soliga fönsterbrädor. Se till att direkt solljus inte skadar de känsliga bladen - på för varma dagar, skapa en konstgjord skugga eller ta bort behållare djupt in i rummet.

Plantor vård

Unga aubergineplanter behöver inte matas. Att ta hand om plantorna från Black Handsome består av regelbunden vattning (det rekommenderas att göra detta längs kanten på behållarna) och lossa markytan med en tunn pinne. Plockningen ska utföras 5 veckor efter de första bladens uppträdande.

aubergine och ta hand om den

Landningsplan

Plantera unga auberginebuskar på minst en halv meter från varandra. Lämna 55-70 centimeter mellan raderna, det är tillräckligt för att utveckla växter och enkel rörelse mellan dem när du vattnar eller lossnar.

Regler för växtskötsel

Det kommer inte att finnas några särskilda svårigheter att ta hand om Black Handsome, särskilt om du redan har erfarenhet av att odla aubergine. Det viktigaste är att observera reglering av vattning, införande av näringsämnen och övervaka utvecklingen. Växten är resistent mot sjukdomar och skadedjur, därför räcker det ofta att förebygga åtgärder för att förhindra att insekter eller svampsjukdomar påverkar buskarna.

Vattning

Överdriven mark eller överskottsfuktighet är skadligt för aubergine. Frekvent vattning rekommenderas, men med en liten mängd vätska. Var noga med att övervaka vattentemperaturen - den får inte vara lägre än 23 grader.

Vattning har flera viktiga krav:

 • bevattna marken innan du fruktar på avstånd från buskarna - vatten kan skada eller slå äggstockarna;
 • lossna marken före bevattning;
 • efter bildandet av frukterna utförs vattning ovanifrån, ovanför buskarna.

Det rekommenderas att hälla vatten i behållare i förväg och placera det nära trädgårdsbädden eller i växthuset för uppvärmning.

lossning

Rotsystemet för växter är beläget nära markytan. Det rekommenderas att ta hänsyn till detta när man lossnar marken - träng inte in djupt i marken för att inte skada växtarnas känsliga rötter. En felaktigt genomförd process kan förstöra buskarna.

Fertilizer

Introduktion av näringsämnen rekommenderas när man planterar plantor. 25 gram ask skickas till varje brunn för att inte bränna rötter, blanda ämnet med jorden.

aubergine i trädgården

Under blomningen rekommenderas följande förband:

 1. Mullein (1 liter), 200 gram ask per hink vatten.
 2. 20 gram urea, superfosfat, kaliumklorid per 10 liter vatten.
 3. 35 gram ammophoska per hink med vätska.

Under fruktperioden bör kalium- och fosfatförband föredras - de främjar frukttillväxt, förhindrar att äggstocken faller av. Det rekommenderas att använda följande formuleringar:

 1. 40 gram kaliumsalt och superfosfat per hink vatten.
 2. Lös upp 20 gram kaliumsulfat i en hink med vatten.
 3. För en hink med vatten 45 gram superfosfat och 20 gram urea.

En förutsättning är att bevattna marken väl innan du tillsätter näringsämnen. Detta förhindrar skalning av rotsystemet.

växande aubergine

När temperaturen sjunker rekommenderas att lägga till 100 gram träaska under varje buske. Detta främjar fruktuppsättningen och hindrar dem från att falla av.

Bushformation

Den svarta stiliga mannen, i frånvaro av bildning, kan växa upp till en meter i höjd, vilket kommer att påverka avkastningen. Att snabbt klämma in skotten hjälper till att få en kompakt busk. När växten når 25 centimeter i höjd, kläm fast huvudstammen - detta stimulerar tillväxten av sidosnurrar. Ta bort alla skott och blad tills den första internoden.

Sjukdomar och skadedjur

Bland alla befintliga sjukdomar påverkas Black Handsome oftast av det svarta benet och senblight. De främsta orsakerna till utvecklingen av sjukdomar är överdriven fukt. Noggrann efterlevnad av reglerna för jordbruksteknologi gör det möjligt att förhindra fara för växter - vattning bör endast utföras vid behov.

Skadedjur behandlas med insektsmedel eller hemläkemedel. Det är bättre att samla sniglar för hand - om du startar skadedjursbekämpning i rätt tid kommer det inte att finnas några speciella svårigheter. En viktig regel är att applicera kemikalier senast tre veckor före skörden.

aubergine på bordet

Skörd och lagring

Det är inte värt att försena insamlingen av frukter - detta kommer att påverka hållbarheten och smaken. Ta bort aubergine med koppen, lämna en del av stjälken - detta kommer att förlänga hållbarheten.

Det rekommenderas att börja skörda frukt i fasen av teknisk mognad, efter att aubergine har fått en nästan svart nyans. Skicka omedelbart till ett mörkt, svalt rum - hållbarheten i detta fall kommer att pågå upp till 25 dagar. Om äggplantorna samlades omogna, använd kylskåp för detta ändamål.

Den svarta stiliga är en av de blå sorter som har många positiva egenskaper. Att växa kommer säkert att glädja till och med en oerfaren trädgårdsmästare, och en utmärkt skörd av välsmakande och hälsosamma frukter kommer att tjäna som en belöning för dina ansträngningar.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa