Beskrivning av Black Beauty-auberginesorten, dess egenskaper och utbyte

Läckra aubergine föredras av trädgårdsmästare att odla på deras webbplats. Odlingen av denna värmeälskande växt orsakar vissa svårigheter. Den årliga är picky om jordens sammansättning och fuktnivån. Hittills har många sorter av "blå" avlats, bland vilka det är värt att notera variationen av aubergine Black Beauty. Det kännetecknas av höga avkastningsgrader och resistens mot destruktiva sjukdomar.

Beskrivning av sorten

Denna grönsak är en tidig mognadskörd med genomsnittligt utbyte och ökad produktivitet. Det är bra för avel i växthusförhållanden och i en öppen sommarstuga. Det uppskattas av trädgårdsmästare för dess utmärkta smakegenskaper, utan en karakteristisk eftersmak av bitterhet och en attraktiv presentation. Denna art kännetecknas av sin ökade motståndskraft mot destruktiva sjukdomar hos "blå".

Vad ser det ut som

Frukterna är av en klassisk päronformad, brunfiolett, intensiv lila ton, köttet i sektionen har en gulaktig nyans, utan karakteristisk bitterhet.

Allmänna egenskaper hos sorten

En tidig mogande art med en mognadstid på 110 dagar. Avkastningsindikatorerna är höga, mogna frukter behåller sitt ursprungliga utseende under lång tid. Det är tillrådligt att så "blå" efter grödrotationen av meloner och baljväxter. Smaken och försäljningsbarheten hos den ursprungliga produkten är hög.

Den päronformade fruktens maximala längd är 18 till 25 centimeter, i diameter är de från 8 till 12 centimeter... Medelvikten för en mogen frukt är från 200 till 400 gram, vissa prov kan nå 900 gram. Denna sort har en glansig fruktyta. De planterade äggplantorna kräver periodisk ogräs, lossning och införande av komplexa foderföreningar.

Aubergine svart skönhet

Ursprung och odlingsregion

Denna sort erhölls först i Moskva-regionen. Den svarta stiliga mannen är inte fokuserad på plantering i stor industriell skala, enligt registret är den avsedd för odling i små områden av enkla sommarinvånare.

Black Beauty är inte lämplig för odling utomhus i kalla klimat.

Det officiella dokumentet föreskriver odling av denna art i Central Black Earth och Nordkaukasiska regioner. Sådd av denna art i växthus gjorde det möjligt att utöka odlingsgeografin. Det odlas framgångsrikt i Moskva-regionen, i de norra regionerna.

För- och nackdelar, skillnader från andra sorter

Trädgårdsmästare uppskattar Black Handsome för hans uppenbara fördelar:

 • hög produktivitet;
 • kompakta buskar;
 • utmärkt presentation, tolererar transport väl;
 • utmärkt smak av rätter med grönsaker, utan en bitter smak;
 • hög resistens mot destruktiva sjukdomar;
 • snabb anpassning till förändrade väderförhållanden;
 • minsta mängd frön i massan.

Följande är värda att notera som brister:

 • det är omöjligt att växa i mittfältet utan att använda växthus;
 • ett starkt beroende av indikatorer på den tillämpade jordbrukstekniken.
 • ökad efterfrågan på belysning.

Aubergine svart skönhet

Många populära arter har liknande nackdelar. Det finns inte många sorter som är lämpliga för odling i hårda klimatzoner. Till exempel odlas hybridsorten Korol framgångsrikt i Sibirien. Men åsikter om dess smakegenskaper är motstridiga.

Negus-sorten är i en fördelaktig position, kvaliteten på dess frukter bedöms som "bra". Ökad fruktkvalitet i Esaul-arter. I form av frukten liknar den svarta stiliga Albatrossen, som har mindre resistens mot sjukdom.

Plantera och växa

För att en krävande aubergine ska växa och utvecklas bekvämt ger de bekväma förutsättningar för utveckling:

 • den optimala temperaturen för snabb spiring är 25-30 grader;
 • noggrann kontroll av vattning av växten kommer att ge den styrka och hälsa, vilket förhindrar rotrotning;
 • kulturen växer och utvecklas bekvämt på svart jord;
 • snabb tillämpning av komplexa formuleringar säkerställer god tillväxt.

Aubergine svart skönhet

Landningsdatum

Tidpunkten för planteringsprover för plantor är två månader innan den föreslagna transplantationen till öppen mark. Den optimala tiden för plantering av härdade svarta skönhetsplantor i ett öppet utrymme är första halvan av maj.

Såning och odling av plantor

När man odlar värmeälskande aubergine spelar kvaliteten på de frön som används en stor roll, så det är bättre att köpa dem i en specialaffär eller från lokala sommarinvånare som har avlat Black Handsome i flera år. Det är bättre att köpa två gånger fler frön än det är tänkt att så. Avvisade frön i påsen minskar antalet hållbara enheter. Innan vi sådd sorterar vi frön och tar bort alla små saker som inte kan ge en normal kultur i slutändan.

Före sådd behandlas fröna med beredd kaliumpermanganat.

Värmälskande groddar tolererar dåligt en plockning, så de sås i förväg i enskilda krukor. Innan sådd förbereds en jordkomposition: kompost av hög kvalitet och trädgårdsjord i lika stora andelar.

aubergine plantor

Landa i marken

Kryddade plantor planteras vid en ålder av 70 dagar. Det är nödvändigt att överföra unga skott till öppen mark eller ett växthus när jordens temperatur når 15 grader. Om lufttemperaturen ännu inte har nått 18-20 grader är det nödvändigt att tillhandahålla en tillfällig filmbeläggning. Jorden före plantering nyckfull aubergine har berettts sedan hösten. Det bör vara ett avstånd på 40 centimeter mellan de planterade buskarna. Spirans jordklump fördjupas ett par centimeter utan synlig lutning, efter plantering installeras pinnar.

Auberginevård

Processen för att ta hand om en krävande årlig anläggning består av att vattna snabbt, utfodra, grunt lossna marken och ta bort ogräs.

Vattning, ogräs och lossning

Om ogräs förekommer bör de tas bort omedelbart, eftersom de är en källa för att locka skadliga skadedjur och sprida sjukdomar.

Aubergine svart skönhet

Nyckfull aubergine älskar vattning, men mått är viktigt i allt. De behöver särskilt livgivande fukt under den aktiva växtsäsongen och bildandet av frukter. En torr skorpa nära busken förhindrar att syre når rötterna, så det lossas regelbundet. Detta görs försiktigt för att inte skada det bräckliga rotsystemet.

Toppdressing

"Blå" svarar bra på införandet av komplexa föreningar i jorden. De behöver bara laddas tre gånger per säsong. I det första steget införs komplexa föreningar, de hälls i roten i en mängd av 500 ml. Därefter kommer utfodringen med naturligt organiskt material. För detta kommer en mullein-lösning att göra. Urea används som ett tredje näringsämne för växten. Dessa manipulationer krävs om trädgårdsmästaren vill öka avkastningen och växa en stark växt.

Bushformation

Förfarandet för att bilda en buske påbörjas 15 dagar efter plantering av unga skott i öppen mark. Om de vill lämna en stam, ta sedan bort de nedre skotten i sidorna och kläm upp toppen av busken. När de bildas i 2 stjälkar kvarstår två utvecklade laterala processer. För ytterligare nypning bevaras de ursprungliga stjälkarna. Detta tar bort de växande stegen.

Aubergine svart skönhet

Skydd mot sjukdomar och skadedjur

På grund av växtens motståndskraft mot många destruktiva sjukdomar attackerar farliga insekter sällan den. Men om det årliga är infekterat, måste det förstöras på spelet omedelbart. Jordblandningen, där den drabbade årliga växte, besprutas med en svag lösning av kaliumpermanganat för att döda bakterier. Kemiska behandlingar hjälper till att bli av med den irriterande Colorado potatisbaggen.

Från naturliga åtgärder är det lämpligt att spruta med träaska eller en avkok av malör.

Trots växtens till synes motstånd, är den inte försäkrad mot attackerna från Colorado potatisbagge. En farlig skadedjur äter helt enkelt en årlig. På grund av attackerna av ihållande bladlöss visnar och löper bladen.

Skörd och lagring

Du måste skära av frukterna vid början av mognad. Du kan bestämma mognad genom att klicka på frukten - om den återgår till sin form tillbaka är det dags att försiktigt klippa av den med en kniv. Det viktigaste är att inte överdriva de läckra aubergineerna i trädgården, annars blir de oanvändbara.

Denna sort uppskattas för sin långa hållbarhet, men detta är endast möjligt om reglerna följs fullt ut. Rummet måste vara torrt och svalt. De valda frukterna placeras i lådor, ett lager halm placeras ovanpå. Mogna aubergine behåller sitt ursprungliga utseende fram till hösten.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa