Beskrivning och egenskaper hos Bibo aubergine, odling och vård

Bibo är en aubergine, vars variation kom in i det allmänna registret för bara tio år sedan. I praktiken betyder detta att Bibo ännu inte är en fullskalig sort, men hittills bara en hybrid, när man multiplicerar i andra generationen, erhålls oförutsägbara resultat. Det är därför du inte kan köpa frön från dina händer - bara i specialbutiker där det finns kvalitetskontroll och där du kan klaga om frukterna inte uppfyller standarden.

Beskrivning av sorten

Bibo är avsett för odling i öppen mark, om vi talar om den södra delen av landet eller för odling i växthus, om vi talar om Sibirien och regioner med liknande klimat. Det drogs tillbaka relativt nyligen, och processen fortsätter till denna dag.

egenskaper hos aubergine

Egenskaper hos Bibo F1 aubergine

Bebo: s egenskaper är följande:

 • höjd - liten, högst 70 centimeter;
 • business - måttlig, aubergine växer inte för bred;
 • avkastning - i genomsnitt cirka fem kg per kvadratmeter;
 • skördstid - tidigt, mognar frukterna på nittio dagar.

Bibos frukter är avlånga, medellängd för en aubergine.

blir för stor

Bibo skulle vara helt omöjlig att skilja från andra för en icke-professionell, om inte för den specifika färgen - frukterna är ren vit, deras hud är blank och tunn. Under den är vit massa, utan håligheter, utan bitterhet.

För-och nackdelar

De viktigaste fördelarna med Bebo är följande:

absolut omöjlig att skilja

 • höga kommersiella egenskaper - vit aubergine de ser original ut, därför ökar chansen att sälja dem, plus produkterna är av hög kvalitet, de flesta av frukterna ser presentabla och lämpar sig för försäljning;
 • tidig mognad - Bibo skördas i slutet av sommaren, vilket är ganska bekvämt;
 • fast avkastning - inte alla sorter ger fem kilo;
 • resistens - Bibo tolererar transporten bra och är också immun mot de klassiska sjukdomarna i sitt slag: mot tobaksmosaikvirus och fusarium.

Det finns bara en nackdel: eftersom Bibo är en hybrid fungerar det inte att få frön från din egen trädgård. Du måste köpa dem varje gång.

Växande sorter

Bibo är ganska opretentiös. Den kan odlas både genom plantering i öppen mark och genom planta-tekniken.

ser original ut

Landningsdatum

Som de flesta aubergine, älskar Beebo varm jord. Frön kan planteras om det värms upp till tretton grader, vilket vanligtvis händer i slutet av maj. Men plantorna måste planteras tidigare - i slutet av februari eller början av mars, så att de har tid att mogna.

kan planteras

Plantera frön

För att frön ska groddar måste några enkla manipulationer göras med dem:

 • kontrollera för spiring - lägg i ett glas vatten i en halvtimme och välj endast de som sjunker ner till botten;
 • värma upp - lägg på en tallrik och sätt på ett värmebatteri;
 • desinficera - ta bort frön från batteriet efter ett par dagar och blötlägg i 15 minuter i en lösning av kaliumpermanganat.
 • behandla med ett tillväxtstimulans - efter kaliumpermanganat, tvätta, sätta på en tallrik, fylla med en simulator från en speciell butik eller täck med ask.

Efter tolv timmar avlägsnas fröna från plattan och planteras utan sköljning. För att göra detta hittar de lådor eller koppar, fyll dem med en färdigblandad plantering för plantor. Sedan gör de små intryck och lägger frön i dem.

de enklaste manipulationerna

Det är viktigt att lägga ett frö per kruka - aubergine gillar inte aktiv konkurrens.

Spira vård

För att groddarna ska spira måste de tas om hand:

aktiv tävling

 • vatten - varannan dag, så att marken alltid är något fuktig;
 • gödsla - små doser av vanliga plantor räcker;
 • belysa - för detta måste du använda en speciell lampa eller en lysrör och inte exponera för mycket, eftersom ljusgroddar inte behöver mer än tolv timmar om dagen.

Aubergine älskar solen, så att du kan hålla dem i fönsterbrädan så att de får åtminstone lite ljus. Och två veckor innan tiden kommer att transplantera dem i marken, måste du börja ta krukorna till den plats där aubergine växer senare - detta gör att buskarna kan vänja sig till gatorförhållandena. Det viktigaste är inte att överexponera. Två timmar om dagen räcker.

något fuktig

omplantering

Plantor planteras i maj, när jorden värms upp tillräckligt. Samtidigt är det nödvändigt att hitta en plats som skulle skyddas från nordvinden, skulle vara väl värmd upp av solen och på vilken jorden skulle vara lätt, utan ökad surhet. På hösten är det bra att gödsla det med organiska gödningsmedel.

Landsteget sker i följd, även en person som aldrig har provat:

hitta en plats

 • hål är grävda - grunt, inte djupare än en spade bajonett;
 • fylld med vatten - det är önskvärt att detta vatten är varmt;
 • plantorna rullas in i hålen från krukorna - detta måste göras försiktigt, med samma jord som den växte med frön, eftersom aubergine inte gillar att transplantera;
 • strö rötterna med jord och torv på toppen.

Det bör finnas minst 40 centimeter mellan buskarna och minst 6 mellan bäddarna, annars kommer de att skugga varandra och störa tillväxten. Vattna plantorna varannan dag, åtminstone under de första två veckorna.

hål från krukor

Regler för auberginevård

När Bibo slår rot är allt som återstår att ge honom anständig vård.

bara ge

Fertilizer

Gödsla Bibo, som de flesta aubergine, tre gånger:

 • två veckor efter avstigning i öppen mark;
 • före blomningen;
 • före skörd.

För första gången används en lösning av Nitrofoski, för andra gången en blandning av gödselmedel rik på fosfor och kalium, för tredje gången är de samma. Samtidigt är det nödvändigt att applicera försiktigt, vid roten - gödselmedel kommer att skada bladen.

öppen mark

Vattning

Bibo vattnas, som de flesta andra sorter, två gånger i veckan. Se till att marken inte är för våt, men inte förblir för torr. Efter vattningstiden avlägsnas ogräs och marken under rötterna lossnar - om detta inte görs kommer aubergine att börja vissna och grödan kommer att falla.

 börja vissna

Bushformation

Bibo kännetecknas av små, snygga buskar. De behöver inte rekvisita eftersom de håller perfekt och behöver inte skäras. Det maximala som kan krävas är noggrant borttagning av gulnade blad, som fortfarande inte gynnar växten.

växtfördelar

Sjukdom och skadedjursbekämpning

Bibo blir sällan sjuka - det var för detta de togs ut och inte för en exotisk vit färg.Men de attackeras ofta av Colorado skalbaggar, inte likgiltiga till alla nattskydd.

För att undvika deras invasion är det värt att plantera basilika, kalendula, bönor, ringblommor bredvid aubergine - de skrämmer bort skalbaggen. Om medlen inte hjälpte och skadedjuret dykte upp kan det samlas in manuellt eller förgiftas med speciella insektsavvisande föreningar.

Det är också viktigt att inte tömma marken. Aubergine bör inte växa på samma plats i mer än ett år, precis som de inte borde växa där det redan fanns tomater eller potatis.

vit färg

Denna enkla växling hjälper till att undvika framtida sjukdomar.

Insamling och lagring

Bibo skördas i augusti när den mognar.

sjukdomar i framtiden

Det är viktigt att komma ihåg att aubergine inte bör överexponeras. Från detta blir deras hud tjockare, och massan får en karakteristisk bitterhet. När aubergine har nått en storlek på 15 centimeter måste de skäras med en skarp beskärare.

Bibo förvaras i ett svalt rum (på nedre hyllan i kylen) under högst en och en halv månad. Inte längre värt det - det kommer att formas eller ruttna.

Bibo är utmärkt för att göra grytor, auberginespel, ratatouille. Den kan ätas rå eller rullas upp och användas under vintern.

en och en halv månad

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa