Finns det vattenmeloner med gul massa inuti, vad heter sorten och egenskaperna för odling

När sommaren börjar kan många äntligen få sina vattenmeloner. De flesta sorter av vattenmelon som säljs på marknaderna kännetecknas av ett sockerrött kött. Men nyligen kan du se den gula vattenmelon. För många människor är sådana vattenmeloner en gimmick, och inte alla är redo att acceptera att vattenmelonen inte är en klassisk röd nyans, utan en ovanlig gul. Men gula frukter är inte sämre än deras klassiska motsvarigheter.

Gul vattenmelon: beskrivning och egenskaper

Funktioner av gul vattenmelon, först och främst, är i skuggan av mogen massa. Denna hybrid erhölls först i Thailand genom att korsa en vanlig vattenmelon med en vild. Hybriden har ett högt innehåll av karotenoider, varför massan har en sådan nyans.

gul inuti

De sorter som odlas i sitt hemland, Thailand, har en mycket söt smak. Dessa frukter har en hög mängd socker i massan. Frukten som odlas i andra länder har mindre socker av smak. Fruktmassans hud är tunn, men fast. Vissa sorter har en speciell smak av citron, pumpa, mango och andra frukter och bär.

Hur skiljer de sig från rött

Gula vattenmeloner skiljer sig från röda sorter i massa. Och förutom detta är en annan karakteristisk skillnad smak. Gula vattenmeloner, som odlas på Rysslands territorium, har en pumpasmak. Även inuti, i massan, finns det färre frön än i den röda sorten. Gulfruktade bär är mindre i storlek och växer sällan mer än 10 kilo. Annars skiljer sig smaken av gula frukter inte från röda.

odlingsfunktioner

Populära sorter

Uppfödare har utvecklat flera sorter av gulaktig vattenmelon som kan odlas i de södra regionerna. Vilka varianter av meloner med gul massa:

 1. Prince Hamlet är ett bär som föds upp av uppfödare från Ryssland. Skalet är grönt med ljusgröna ränder. Massan smakar som ananas. Tillväxtsäsongen är upp till 75 dagar.
 2. Golden Grace - frukten uppföddes av uppfödare från Holland. Den maximala vikten är 8 kg. Skillnad i motstånd mot frost.
 3. Lunny är den mest utbredda sorten i Ryssland. Fruktmognadperioden sträcker sig från 70 till 80 dagar. En del människor noterar att massan har en mango- och citronsmak.

Det finns inte så många sorter av gula bär i Ryssland. De kan framgångsrikt odlas endast i söder eller i extrema fall i de centrala regionerna.

Populära sorter

Växande regler

Att växa gula vattenmeloner skiljer sig inte från traditionella röda. Särskild uppmärksamhet ägnas åt att plantera frön och odla plantor.I allmänhet tillhör bäret grödor som är opretentiösa i vård.

traditionell röd

Fröberedning

För att framgångsrikt kunna odla melonplantor måste du vara särskilt uppmärksam på beredningen av frön.

Fröberedningssteg:

 1. Först måste du packa frön. Friska och starka frön är lämpliga för plantering.
 2. Det andra steget är uppvärmningen av plantmaterialet. Vatten hälls i ett fat vid en temperatur på 50 grader och frön placeras där. Efter 30 minuter tappas vattnet.
 3. Efter uppvärmning desinficeras plantmaterialet. En liten mängd kaliumpermanganat utspädes i vatten, sedan placeras fröna i lösningen och lämnas i 15-20 minuter. Tvätta sedan med vatten.
 4. Efter desinfektion gror plantningsmaterialet. För detta hälls vatten i ett fat, frön placeras där och täcks med polyeten. Efter några dagar visas groddar.

Fröberedning

Alla dessa åtgärder bidrar till att accelerera uppkomsten efter plantering av frön.

Såning och odling av plantor

Unga plantor är mycket lunefulla och kräver ökad uppmärksamhet. Som du vet har meloner och kalebasser ett svagt rotsystem och tolererar inte transplantation väl. Därför ägs frön så mycket uppmärksamhet som möjligt. Använd följande behållare för plantering:

uppkomsten av plantor

 • torvkoppar;
 • kartonglådor;
 • torvtabletter;
 • trälådor;
 • plastglas.

Jordblandningen består av humus och torv-humusjord i lika delar. En matsked träaska läggs till krukväxlingen.

Frönen planteras i separata koppar efter groddarna. Sedan täcker de den med fastnat film och lägger den i ett varmt rum, där temperaturen kommer att vara cirka 30 grader. Till exempel södra fönster. Periodvis avlägsnas filmen, kontrolleras för mögel och vattnas med en vattenkanna.

identiska delar

Landning i öppen mark

När frönen har grodde planteras de i jorden. Hålen grävs till ett djup av 5 centimeter. Hålets diameter måste vara minst 50 centimeter. Avståndet mellan varje hål lämnas upp till 70 centimeter.

Innan man sådd frö grävs jorden upp och blandas med ruttnad gödsel. Det rekommenderas inte att använda färsk gödsel, den är koncentrerad och kan bränna rötter på unga plantor. Dessutom appliceras komplexa mineralgödselmedel på jorden.

färsk gödsel

Skötsel, vattning och utfodring

I vattenmeloner växer rotsystemet till ett djup av 70 centimeter, så buskarna behöver rikligt med vattning. Om ett kraftigt regn nyligen har gått, bör vattningen skjutas upp i flera dagar. Buskar gillar inte att tömma marken. Sängarna vattnas med en slang. Bevattning utförs på kvällarna när solen går ner. Det mesta av vätskan krävs för buskarna under tillväxt och under blomningsperioden, samt bildning av äggstockar.

Innan du vattnar, en gång i veckan, bör du lossa jorden så att rotsystemet är mättat med syre, tillsammans med fukt.

För att öka avkastningen måste du regelbundet göra organiska och mineralförband.

äggstocksbildning

 1. Kalium används under de första fyra veckorna efter plantering av plantor i öppen mark. Kalium gynnar riklig blomning och äggstocksbildning. Dessutom ökar kalium växternas resistens mot sjukdomar.
 2. Från 4 till 7 veckor tillsätts magnesium och kalcium till buskarna. Kalcium och magnesium ökar halten askorbinsyra i frukt och sackaros.
 3. Från 8 till 12 veckor införs kväve i jorden. Kvävegödselmedel främjar aktiv tillväxt av äggstockarna.

Efter att frukterna börjar formas slutar buskarna att vattna och matas.

Förutom mineralförband används jästlösningar för växttillväxt. För att förbereda gödningsmedlet späds 2 matskedar socker och 45 gram jäst i 1 liter vatten. Insistera 2-3 dagar. Innan vattning späds ut gödselmedel med vatten och buskarna vattnas vid roten.

askorbinsyra

skörd

Skördade gula vattenmeloner samtidigt som sorter med röd massa. Till bestämma mognad för vattenmeloner, det räcker att vara uppmärksam på ett antal tecken:

 1. Du måste knacka på vattenmelonen. Om ljudet dämpas, är frukten mogen och måste klippas.
 2. Stilken torkar upp.
 3. Om en gul fläck kvarstår vid kontaktpunkten mellan skalet och marken, är vattenmelonen mogen.
 4. En mogen vattenmelon, när den trycks på skalet, lämnar inte bucklor.

mogen vattenmeloner

Skörden börjar i augusti (på de södra breddgraderna). I de centrala regionerna beror termen för att plocka bär på variationen och klimatförhållandena. Under snittet finns en stjälk kvar, 5 centimeter lång.

skörda

Vilka sjukdomar och skadedjur som är farliga för denna art

Skadedjur och sjukdomar i gula sorter är desamma som i röda vattenmeloner.

 1. Det första tecknet på fusarium är utseendet på orange fläckar, som gradvis täckas med rosa blom. När svamparna sprids börjar stjälkarna och bladen att ruttna och själva busken slutar växa.
 2. En annan sjukdom är antraknos. Sjukdomen kännetecknas av utseendet på bruna fläckar på bladverket. Sedan kommer fläckarna att spridas till frukten. Vattenmeloner slutar växa och ruttna.
 3. Rotrot kännetecknas av utseendet på svartbruna fläckar nära rotbotten och på stjälkarna. Anledningen till utvecklingen av rotrot är hög luftfuktighet, temperaturskillnad mellan dag och natt, samt ett överskott av näringsämnen i jorden.
 4. Bakteriell fläck orsakas av insekter. Först uppträder gråtande fläckar med gulgrön färg på vattenmelonen. De ökar gradvis. Tillväxten visas på frukterna. Bladen blir svarta och själva buskarna visnar.
 5. Pulveraktig mögel kännetecknas av utseendet på en vit beläggning på bladen. Frukten blir deformerade och börjar ruttna. Orsaken till mjölk är en svamp.

skadedjur är farliga

Bland de insekter som finns på vattenmeloner är:

 • melon bladlus;
 • knäpparlarv;
 • spindelmiter;
 • trips.

För att förhindra uppkomsten av insekter och sjukdomar på växter måste du vara uppmärksam på att ta hand om vattenmeloner. Många sjukdomar kan inte botas, därför är det nödvändigt att förebygga sjukdomar och uppkomsten av melonskadedjur omedelbart.

hittade på vattenmeloner

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa