Beskrivning och teknologi för växande vattenmelon Top Gun, egenskaperna för F1-arten och utbyte

Du kan prata om vattenmelonens fördelar under lång tid, den saftiga söta massan gillar vuxna och barn, många drömmer om att odla en växt på sin egen tomt, och den uppvärmningen och överflödet av sorter gör att du kan få en skörd även i regioner som tidigare inte var lämpliga för melonodling. På en inte för lång sommar är det viktigaste att välja rätt material för plantering. Top Gun vattenmelon kombinerar mognadshastighet med utmärkt smak, varför den är mycket populär bland trädgårdsmästare.

Karakteristisk

Top Gan tillhör tidiga mogna sorter, lyckas mogna på 2 månader, stora frukter, med krispig, sockerrik och förvånansvärt smaklig massa, något långsträckt, rik grön färg med uttalade ränder, har en medelvikt på 8-10 kilo.

växande vattenmelon

Det är opretentiös i vård och är resistent mot sjukdomar, särskilt mot fusarium, har kraftfulla rötter som sträcker sig i marken per meter, och stora blad ger utmärkta utbyten. Lämplig för odling av mark och växthus.

Viktiga fördelar:

  • utmärkt smak i kombination med högt utbyte;
  • anspråkslöshet;
  • god säkerhet under transport;
  • resistens mot sjukdom.

Kombinationen av dessa egenskaper gjorde Top Gun populär bland trädgårdsmästare och jordbrukare, växande vattenmeloner till salu.

Top Gun variation

I vilka regioner växer det

I sängar och meloner växer Top Gan bra i de södra ryska regionerna, där frönen planteras i jorden, Middle Strip är lämplig för odling i plantor i växthus eller under en film. Lite erfarenhet och ordentlig vård gör det möjligt för invånare i Moskva-regionen, södra Ural och ännu mer nordliga regioner att äta på sina egna odlade vattenmeloner.

Jordbrukshemligheter för att få en bra skörd

Kännedom om plantering och grooming tekniker gör att du kan njuta av resultaten av ditt arbete.

bra skörd

Fröens kvalitet

Eftersom Top Gan är en hybrid, är det meningslöst att samla frön från den. De sådd exemplen av den andra generationen, om de spira, skiljer sig avsevärt i kvalitet. Därför måste du köpa vattenmelonfrön.

Om tillverkaren varnar på påsen att fröna inte ska bearbetas ytterligare före plantering, lita på instruktionerna.

Om det inte finns någon sådan information värms fröna upp i en timme i vatten med en temperatur av 50-55 ° C, och doppas därefter ned i en rosa lösning av kaliumpermanganat under en halvtimme och behandlas med en tillväxtstimulator efter tvätt. Detta ger tidigt vänliga skott och växtbeständighet mot sjukdomar.Jorden för plantering av växter är förångan.

fostermätningar

Jordens sammansättning och struktur

Top Gun, som alla vattenmelon, föredrar neutral eller lätt alkalisk lätt jord. En blandning av sand, torv och humus är optimal. Sådan jord behåller inte fukt och är mycket andningsbar. På hösten kan platsen befruktas med gödsel och grävas djupt, eller, efter skörd, plantera grön gödsel (ärter, vintervete, lupin). I detta fall grävs sängen och väntar på unga skott. Metoden mättar marken med användbara element och förbättrar dess struktur. På våren harvats området under melonen.

Temperatur och ljusförhållanden

Frön eller plantor planteras i jorden uppvärmd till +10 ° C. Lufttemperaturen måste vara över +14 ° С. Det soligaste och väl dränerade området väljs för trädgården; om plantor planteras i växthus ökas dagsljuset med ytterligare belysning. Vattenmelonplantor i det öppna fältet täcks med en film för att skydda dem från extrema temperaturer.

bärstruktur

Rätt vattning och befruktning

Vattenmeloner reagerar dåligt på överflödigt fukt. Vattna melonen efter att jordjordens torkar. Under blommande och bildande av äggstocken ger de lite mer vattning, och under perioden med aktiv tillväxt av frukter vattnas inte planterna alls. Om vädret är regnigt måste växterna täckas med en film för att skydda dem från vattendrag.

Efter anpassning av plantorna på en permanent plats i det öppna fältet eller i ett växthus, cirka 2 veckor efter transplantation, befruktas trädgårdsbädden med en mulleinlösning eller en komplex mineralgödsel för meloner och kalebasser. Efter uppkomsten av äggstocken utförs mineralfoder en andra gång. Saltpeter säkerställer snabb tillväxt av växter, men dess överskott försämrar smaken på vattenmeloner väsentligt.

Vattenmelonodlingsteknik

Vattenmelon Top Gan är ganska opretentiös, solen är nödvändig för skörden, frånvaron av hög luftfuktighet och vind.

glasburk

I växthuset

Växter behöver ett anständigt område och en två meters växthushöjd. Plantor planteras på ett avstånd av minst 70-80 centimeter från varandra, med liknande radavstånd. 2 groddar placeras i ett hål, sedan är fransarna noggrant uppfödda. Dessutom är en spaljé byggd till vilken de kommer att bindas när de växer, vilket sparar utrymme och ger jämn belysning av växterna. Nät med mogna frukter är också fixade där. Växthuset ventileras regelbundet.

Viktigt: Glöm inte att manuellt pollinera dina växthusväxter!

Mogna randiga bär bör inte röra marken, vattenmeloner i den nedre nivån placeras på ett underlag (du kan använda ett litet block eller planka) och vänder regelbundet.

täta fält

Växter behöver systematiskt ogräs och lösgöra jorden, med brist på sol, extra belysning installeras, eftersom vattenmelonens socker beror på mängden värme och ljus.

Utomhus

På trädgårdsbädden placeras vattenmeloner mer rymligt med ett meters avstånd mellan hål och 110-120 centimeter mellan raderna. Växter är ofta ogräs, eftersom de absolut inte tolererar ogräs, lossnar och skyddar mot skadedjur och sjukdomar med hjälp av folkläkemedel (kaliumpermanganat, tvätt eller tjärtvål, lökskalinfusion) eller industriella preparat.

frukt i en hink

Efter början av den intensiva tillväxten av vattenmeloner stoppas vattning och lossning - det är mycket lätt att skada frukt med trädgårdsredskap. Växter täcks vid behov med en film från extremt regn och temperatur. Lämna inte filmen under lång tid - kondensen som ackumuleras under den kommer att skada landningarna. Vattenmelon växer bra efter ärtor, tomater, de planteras inte bredvid växter som älskar fukt (gurkor, zucchini, paprika).

På samma plats planteras inte vattenmeloner mer än en gång var 5-6 år.

En mogen vattenmelon kännetecknas av en torr svans, en blank yta och ett tråkigt ljud när man knackar. För långvarig (mer än en månad) lagring läggs de fritt ut på hyllorna, så att de inte kommer i kontakt med varandra, eller så hängs de i nät i ett svalt torrt rum.

frukt show

Top Gan F1 hybrid: beskrivning och fördelar

F1 på paketet indikerar att hybriden har fått de bästa kvaliteterna för de korsade sortplantorna. Hybriderna är mer produktiva och resistenta mot sjukdomar, dessutom är de självpollinerade. Presentationen av hybrider och förmågan att transportera är ett annat plus av sådana växter, deras frukter är mjukare och vackrare.

Naturligtvis är hybridfrön dyrare, men utbytet och andra förbättrade egenskaper är mer än värt kostnaden. Ofta är människor försiktiga med hybrider och tror att en utåt vacker frukt är mindre god - det är inte alltid så, men valet kvarstår hos köparen.

Hybrid Top Gun F1 kännetecknas av utmärkt frögroning, stora frukter med rätt form, ökad resistens mot sjukdomar. Det transporteras väl och kan förvaras utan problem i 2-3 månader.

sortsväxt

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa