Beskrivning av vattenmelonsorten Sibiriska lampor, odlingsteknik, plantering och skötsel

Vattenmelon är en sydlig värmälskande kultur. Fram till nyligen odlades frukten endast i söder. Professionella jordbrukare med nordliga breddegrader vet att plantering av vattenmeloner, om de utvecklas och växer, osannolikt kommer att kunna komma in i hela mognadsstadiet. Men tack vare uppfödarnas experiment har dramatiska förändringar skett. Söta södra bär odlas framgångsrikt i norr, och Siberian Lights vattenmelon är ett utmärkt exempel på detta.

Historien om avelsorter Siberian Lights

Mänskligheten har odlat vattenmeloner i tusentals år. Den årliga växten började odlas i sura Egypten. De saftiga söta frukterna, tillsammans med frönna, reste med köpmän över kontinenter och bosatte sig på det sydafrikanska fastlandet. Århundraden gick, jordbrukare från hela världen studerade jordbrukstekniken för fruktgrödor. Vi lärde oss att fruktbart odla meloner i de södra territorierna i vårt land.

Trädgårdsmästare som bor i de norra regionerna i landet gjorde många försök att föda upp en termofil växt, men alla åtgärder minskade till misslyckanden. Vattenmeloner hade inte tid att mogna i alltför hårda klimat.Urvalet står inte stilla, forskare har, tack vare många experiment, lärt sig att föda upp kallt resistenta sorter av vattenmeloner som kan mogna i de tidiga stadierna. Siberian Lights är ett bra exempel.

Egenskaper och smakämnen hos bäret

Tidiga mogna sorter skiljer sig avsevärt från många hybridsorter av vattenmeloner. Detta bevisas endast av positiva recensioner och egenskaper. Mognaddatum är från 80 till 95 dagar. Planteringsmeloner och kalebasser är resistenta mot fusarium. Växa väl efter potatis, kål, baljväxter. Lämplig vård ökar mängden skördad skörd, som ibland överskrider de fastställda normerna.

vattenmelon siberian ljus

Smaken på bär är söt, rik, massan är ljus med en mörkröd nyans. Frukt växer i form av en mörkgrön boll med svaga svarta och grönaktiga ränder. Skallen är ganska tunn och lätt. Frukten kan väga från ett till två och ett halvt kilo. Presentationen är alltid på en hög nivå, den går inte förlorad från lång transport. Kulturen odlas i öppen mark och i växthus.

I vilka regioner kan den växa

Uppfödare, som studerar termofila meloner och kalebasser, har utvecklat en teknik för att växa i landets territorier med en kort varm period.Tidig mogna kallbeständiga sorter med korta odlingsperioder och förmågan att producera grödor i Moskva-regionen, i Ural och i de nordligaste regionerna i Ryssland föds upp. Vattenmelon Siberian Lights växer framgångsrikt och bär frukt även under den korta Siberian sommaren.

Trädgårdsarbetares recensioner bevisar att det har blivit möjligt att odla meloner i ett kallt klimat, och processen ger ganska bra resultat varje år.

Regler för plantering och odling

Till växande vattenmelon gav bara positiva resultat, du måste fylla på frön av god kvalitet. Materialet som erbjuds av specialiserade butiker är idealiskt för processen. Spanningen som skördats på företaget har grundligt screenats, bearbetats, desinficerats. De är lämpliga för landning, kräver inte ytterligare åtgärder.

plantera vattenmelon siberian ljus

Det bästa materialet för grodd väljs genom blötläggning. Bra korn sjunker till botten av fartyget, tomma, obrukbara flyter. För att förebygga sjukdomar behandlas de utvalda frönna med varmt vatten, vars temperatur är cirka sextio grader. Därefter placeras de i en rosa sammansättning av kaliumpermanganat eller i en svag lösning av väteperoxid.

För att skörda under sibiriska förhållanden, bestäm först den ungefärliga tiden för plantering av plantor i marken. Först därefter sänks kornen ned i marken.

Fröna tar cirka fem dagar att kläckas ut. Planteringsåldern som är lämplig för plantering är från en månad eller mer. De odlade växterna överförs till en permanent plats och varje trädgårdsmästare bestämmer oberoende under vilka förhållanden grödan ska ge den bästa skörden.

I växthus

I regionerna i Sibirien finns det alltid en lång frostig vinter, en kort men mycket varm sommar. Kalebasser som växer stadigt och långsamt kan inte alltid anpassa sig till föränderliga klimatförhållanden. När man planterar en tidig mogen vattenmelonsort på plantor föredrar många trädgårdsmästare växthusodlingsteknik.

växande vattenmeloner

Växthus är utrustade med en tät transparent film. För att förbättra växthuseffekten lindas de i två eller tre lager. Huvudbyggnader gjorda av modernt polykarbonatmaterial är mer praktiska och pålitliga. Groddarna planteras i väl förberedd jord, grävs försiktigt upp, lossas, befruktas med mineralkomponenter och organiska ämnen.

Utomhus

För växande vattenmeloner i regionerna i Sibirien det viktigaste är rätt sort. Baserat på recensioner från ivrig trädgårdsmästare är Siberian Lights ett idealiskt alternativ. I detta fall får fruktens storlek inte mycket uppmärksamhet, eftersom frukten inte blir stor i kalla klimat. En viktig positiv kvalitet på sorten är ett litet antal dagar från inställning till mognad.

På en kort sommar är detta huvudpunkterna, och bara tack vare dem kan du räkna med den framtida skörden.

Om du vill odla vattenmeloner på sajten måste du följa de viktigaste reglerna:

  • för odling väljs endast hybrider som är anpassade till klimatförhållandena i regionen:
  • agroteknik utförs, exakt med hänsyn till de grundläggande kraven.

plantera vattenmelon siberian ljus

Vädret spelar en viktig roll, vilket är omöjligt att förutsäga eller exakt bestämma. De positiva resultaten av skörden, externa och smakindikatorerna för frukt beror bara på den.

Hur man odlar en god skörd, korrekt skötsel och befruktning

Vattenmelon Siberian Lights är en tidig mogna sort. Standardtiden från grodd till mognad är åttio dagar. Detta är den mest lämpliga hybriden för områden som saknar soliga dagar. I det första steget odlas plantor i en månad eller mer, och sedan, i nästan accelererad takt, genomförs själva odlingsprocessen. Jorden för plantering förbereds i förväg.I slutet av hösten plöjs det, diken görs, alla nödvändiga näringsämnen läggs ut i dem.

När våren börjar läggs organiskt material till det ruttrade skiktet, plantor planteras på en månad.

Plantormaterial placeras i öppen mark när marken värms upp till femton grader med ett plus. För att skydda växterna mot möjliga vårfrost täcks plantorna med en film, och efter ett par veckor matas de dessutom med flytande organisk gödningsmedel. Siberian Lights hybrid behöver inte täta vattning, vilket stoppas en och en halv månad före skörden.

mogen vattenmelon

Växter måste pollinera på egen hand, göra det till en "manlig" blomma. Den plockas och ansluts i sekunder med en kvinnlig blomsterdioxid. För att få en bra skörd kontrollerar de antalet äggstockar och skott. För tidiga mogna sorter räcker flera äggstockar för en buske. En stor mängd tillåter inte frukten att mogna.

Sjukdomsprevention

Vattenmelon, som alla odlade växter, utsätts för insektsattacker och infektionssjukdomar. Varje trädgårdsmästare som försöker få en god skörd bör inte glömma förebyggande åtgärder. De första förebyggande åtgärderna genomförs med planteringsmaterial. Innan frön planteras i marken hålls de under en tid i Bordeaux-vätska eller i Fundazol-lösning.

Efter plantering besprutas växterna med jämna mellanrum med en blandning av träaska och vatten, och tobaksdamm avlastar också meloner från bladlössbrunn. När allvarliga angrepp eller insektsinfektioner uppträder används svampdödande medel.

Insamling och lagring av skörden av vattenmeloner

Mogna vattenmeloner bestäms av kulturens egenskaper:

  • amniotiska fransarna började torka ut;
  • från att ligga på marken under en lång tid dök en bred gul fläck på sidan;
  • under en lätt tappning gör frukten ett ringande ljud av en mogen vattenmelon;
  • förfallodagen för mognad har kommit;

Frukten lagras under lång tid, processen beror på mängden skördad skörd och lagringsplatsen.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa