Beskrivning av vattenmelonsorten "Sugar baby" och odling i det öppna fältet

Vattenmelon är en favoritbär bland många människor i vårt land, men den mest populära sorten, Sugar Baby, kännetecknas inte bara av dess utmärkta smak och lättskötsel, utan också av dess förmåga att producera grödor även i de kalla regionerna i Ryssland. Efter att ha läst materialet kan inte bara professionella trädgårdsmästare, utan också vanliga amatörer, med hjälp av råd, enkelt växa söt melon i sina sängar på kort tid.

Beskrivning och egenskaper

Få människor vet, men vattenmelon har en betydande mängd användbara vitaminer och mineraler, till exempel:

 1. Vitamin A, B, C.
 2. Cellulosa.
 3. Magnesium och fosfor.
 4. Kalium och järn.
 5. Pektin.


Sorten "Sweet Baby" kännetecknas av snabb mogning, efter uppkomsten av de första skotten, efter 70-90 dagar du kan skörda. Bären är inte särskilt tunga, i genomsnitt cirka 6-8 kilo.Mogna frukter är mörkgröna i färg, med uttalade ränder på skalet.

Om du skär en vattenmelon, öppnar en skarlakansröd kärna upp för ögat, vanligtvis grovkornigt, socker och ganska saftigt.

Fördelarna med denna sort är:

 1. Sjukdomsresistens.
 2. Lagrar väl under långvarig transport.
 3. Opretentiös vård och hög avkastning även i de kallaste regionerna.

vattenmelon socker baby

Funktioner av odling i olika regioner

Sorten "Suga baby" planteras inte bara i öppna områden på postkontoret utan också under växthusskjulet. Vattenmelon ger goda utbyten främst i väl dränerad, lätt och bördig jord, med tillräckligt med solljus.

Erfarna trädgårdsmästare känner till såddens särdrag för att få skott av hög kvalitet från frön, liksom en rik skörd:

 1. För att bärfrön ska spira väl rekommenderas att blötläggas i varmt vatten vid 45-65 grader. Låt dem ligga kvar tills vätskan svalnar helt och så sedan på plantor.
 2. Spira frön planteras på ett öppet markområde tidigast 30 dagar senare.
 3. Under förberedelserna av marken för plantering av skott bör det noteras att hålen måste grävas på ett avstånd av 2-2,5 meter från varandra, eftersom längden på vinrankan i denna melonkultivar är ganska stor.
 4. Det är tillrådligt att mata marken innan du planterar plantor - häll ask, humus och sand i hålet.
 5. Spira frön planteras i varm mark, därför, efter befruktning av hålen, täcks jorden med en film för att värma upp.
 6. I områden där klimatet är ganska varmt kan såddningen börja under de sista veckorna av april, början av maj. När jorden på ett djup av 5-10 centimeter värms upp till en temperatur på 10-13 grader.
 7. De som bor huvudsakligen i torra regioner planterar frön till ett djup av högst 4-5 centimeter.

vattenmelon socker baby

Optimala förhållanden för odling i Sibirien

En utmärkande egenskap hos de kalla regionerna i Ryssland är den korta sommaren. Under sådana klimatförhållanden krävs melonodling snabbt, därför väljs tidiga mogna sorter. Och såningsmetoden är bara plantor. När de odlade plantorna har blivit starkare kan du börja plantera i öppna markområden.

Jorden

"Sugar baby" växer bra i lätt jord, som domineras av sand. Eftersom växternas rötter är tunna och har många grenar, kommer dränerad jord att göra. Vattenmeloner är mycket förtjust i solljus, för att få en god skörd av söta bär måste du välja den mest soligaste platsen för plantering. Jorden på vilken svart rädis odlades föregående år kommer att vara ett gynnsamt skick för en god skörd.

jord för vattenmelon

Uppmärksamhet! Plantera inte små vattenmelonplantor bredvid gurka, zucchini eller pumpor. Sedan i tillväxtprocessen kommer dessa kulturer att störa varandra. Jorden som är förberedd för plantering av groda frön måste värmas upp till minst 15 grader Celsius. Med tanke på det kalla klimatet i Sibirien planteras "Suga baby" närmare mitten av maj.

Vattning

Det är ofta inte nödvändigt att vattna melonen, bären gillar inte riklig fukt. Att vattna plantorna väl en eller två gånger i veckan räcker. För att förhindra att vattenmelonrötterna fryser och ruttnar utförs vattning med varmt vatten. Det rekommenderas att utföra denna procedur på sen eftermiddag, eftersom intensiv solaktivitet kan bränna de känsliga bladen på växten.

vattna vattenmelon

Det rekommenderas att återfukta stjälkar och blad från "Sugar Baby" under blomningen och under bildandet av äggstockarna. Så snart frukterna börjar mogna, kommer överskottsfuktighet att göra att bären spricker från ett överskott av vatten.

Gödselmedel och utfodring

Vattenmelon foder, i kalla regioner ger de en eller två gånger en säsong: först i juni och sedan en månad senare. Trädgårdsmästare rekommenderar gödsling med infusion av ogräs eller köper någon blandning för meloner och kalebasser i en trädgårdsbutik.

gödningsmedel för vattenmelon

Hur man odlar en vattenmelon "Suga baby"

Vattenmelon sorten "Sugar baby" är ganska opretentiös att vårda och resistent mot sjukdomar och skadedjur. Beroende på region och klimatförhållanden odlar trädgårdsmästare bär inte bara i det öppna fältet, utan också i ett växthus. Nästa, om skillnaderna i melonvård under olika förhållanden.

I växthuset

Odling av söta bär i ett växthus skiljer sig bara på att frukterna är bundna till en spaljé. Alla buskar i växten formas till ett frans. Under blomningen krävs det att öppna dörrfönster för att locka insekter för pollinering. För att uppmärksamma bin kan du såa honungsväxter bredvid melonbuskar.

vattenmelon Suga baby

När vattenmelon äggstockar visas på varje buske, och de växer till en tennisboll, måste varje bär placeras i ett nät och knytas till en spaljé.

I det öppna fältet

Du kan odla söt vattenmelon utomhus genom att så frön eller plantor, allt beror på klimatet. Efter plantering rekommenderas det inte att trampa i onödan marken och röra vid skotten. Vid höga temperaturer, vatten rikligt, men inte mer än två gånger i veckan. Så snart frukterna når storleken på ett äpple måste du börja bilda piskor.

För att göra detta klämmer du fast franset, 5-6 blad bakom varje äggstock. I kalla områden lämnas 4 till 7 bär på en vattenmelonbuske, alla andra blommor tas bort. Ju färre äggstockar på busken, desto hårdare och smakligare kommer grödan att växa.

vattenmelon Suga baby

Viktig! Med tanke på kylan i Sibirien kommer många vattenmeloner fortfarande inte att växa, så skona inte den extra fruktäggstocken och låt dem mogna.

Regler för skörd och lagring

Mot slutet av de varma sommarmånaderna börjar förberedelserna för skörd, regelbundet är det värt att titta närmare på bärsvansarna. När svansen är helt torr är vattenmelonen mogen. För att äntligen se till att skörden är mogen, pressas inte frukterna med båda händerna. Om du tydligt kan höra rasseln, finns det ingen tvekan om vattenmelonens mognad. Försena inte skörden, eftersom övermogna bär till och med kan jäsas.

Uppmärksamhet! De flesta trädgårdsmästare rekommenderar att man klipper mogen frukt tidigt på morgonen, så att deras hållbarhet blir längre.

Stjälkarna skärs av med en beskärare, varefter de mogna bären placeras i ett rum med en lufttemperatur på högst 15 grader Celsius. Mogna vattenmeloner av sorten "Suga baby" kan lagras i upp till 2 månader. Förutsatt att lagringsplatsen är sval och mörk.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa