Beskrivning och egenskaper hos Peking Joy-vattenmelonsorten, sorter och odlingsförhållanden

Varje trädgårdsmästare drömmer om att odla en vattenmelon på sin tomt, som kommer att kännetecknas av en attraktiv form, storlek, oöverträffad frukt smak och kräver inte mycket tid för plantering och vård. Dessa inkluderar Peking Joy vattenmelon. Den har redan etablerat sig och fått höga poäng för sina egenskaper och viktiga indikatorer.

Beskrivning och sorts egenskaper

Vattenmelonserien Peking Joy har en ledande position i rankningen av populära grödor. Växten har medium kraft. Buskarna är dekorerade med rundade randiga bär med en stark bark, färgad grön med svarta ränder. Massan är röd i färg, kornig, kännetecknad av utmärkt sötma och mycket socker. Stora bär väger upp till 12 kg.

Variationsfördelar:

 • höga avkastningsgrader;
 • frukt för universella ändamål med en ökad smakbedömning:
 • möjligheten att växa både utomhus och i växthus;
 • resistens mot sjukdomar och skadedjur som är inneboende i kulturen;
 • bevarande av smak och presentation under transport över långa avstånd;
 • längden på lagring av grödan när vissa villkor skapas.

Den enda nackdelen är den dåliga toleransen för plötsliga temperaturförändringar.

Olika sorter

Vattenmelonsorten Beijing Joy är indelad i typer som:

 1. Läcker Peking glädje. Tillväxtsäsongen från det ögonblick som skotten verkar för den mogna frukten är bara 80-90 dagar. Frukter i form av en cirkel, i linje, färgad grön med närvaron av mörka ränder. Under den elastiska barken finns en röd hallonfärgad sockermassa. Hybriden är populär för sitt höga sockerinnehåll, massatäthet och bra utbyte.
 2. Bonde Peking glädje. Medium sent hybrid, börjar perioden med teknisk mognad 95-105 dagar efter bildandet av de första skotten. Frukterna är ovala, randiga och har en tjock, stark hud. Röd massa är söt, kornig och socker. Vikten av ett bär är mer än 8 kg. Det väcker intresse bland trädgårdsmästare för sin höga kvalitet, bra avkastning.
 3. Stor Beijing-glädje. Sorten tillhör medium tidiga hybrider, vars mognadstid är 80-85 dagar. Runda frukter, stora, randiga. Massan är ljusröd, socker och saftig. Vikten av en frukt varierar från 6 till 16 kg. Grödan är lämplig för kort lagring.
 4. Bonde Peking glädje.En mängd tidiga mogna hybrider, mognadstiden från plantering av plantor i öppen jord eller i ett växthus är 85-90 dagar. Frukter med en rund form med en grön bark i svarta ränder. Den röda massan kännetecknas av saftighet, sötma, granularitet och innehåller 12% socker. Vikten av ett bär är 5-8 kg. Det har fått sin uppmärksamhet genom en framgångsrik kombination av tidig mognad, stor frukt och ökat sockerinnehåll.

vattenmelon peking glädje

Vilka förhållanden är nödvändiga för god tillväxt och skörd

Vattenmelon Beijing Joy är en värmeförsörjande, värmebeständig växt. Därför är det nödvändigt att skapa gynnsamma förhållanden för honom så att kulturen växer och utvecklas normalt.

Jordkvalitet

Vattenmelon är mycket förtjust i värme, så den tål inte mörkare och behöver sandig jord. Anläggningen är torktolerant och svarar på gödselmedel som innehåller kväve, fosfor och kalium. Det rekommenderas inte att resa vattenmeloner efter nattskydd och grödor.

För att undvika ansamling av fusarium och andra farliga patogener i jorden, bör du hålla dig till grödrotationen och bygga på samma plats efter 7-8 år.

Vattenfrekvens

Nyckeln till att få en högkvalitativ och kvantitativ gröda är överensstämmelse med bevattningsstandarder. Använd varmt vatten när du vattnar. Vattna försiktigt utan att väta bladverket och det cotyledonösa knäet.

vattenmelon peking glädje

Vattenmelon Peking Joy kännetecknas av ett kraftfullt rotsystem och har en stor sugkraft som levererar tillräckligt med vatten från marken till anläggningen. Och när frukterna börjar mogna, bör vattningen överges så att bären samlar mer socker.

Introduktion av förband och mikroelement

För att påskynda tillväxten av Peking Joy vattenmelonbuskar krävs det att förse den i den nödvändiga mängden med alla näringsämnen. För dessa ändamål används gödselmedel som består av organiska och mineralprodukter. De kommer att förbättra utvecklingen, aktivera blomningen och hjälpa till att bilda frukter snabbt. För att erhålla utbyten bör formuleringar innehållande kväve, fosfor och kalium föredras. Doseringen av befruktningen beror på marken, klimatet, såddtiden.

Odlingsmetoder och teknik

Byggandet av Peking Joy-vattenmeloner är en intressant process, och med korrekt odling kan denna kultur erhållas i alla regioner.

vattenmelon peking glädje

Växthusodling

I områden med hårt klimat har vattenmeloner av sorten Peking Joy i det fri inte tid att mogna. En gröda av god kvalitet kan endast erhållas genom odling i ett växthus, vilket hjälper till att justera väderförhållandena och göra dem lämpliga för tillväxt av söta vattenmeloner.

För att påskynda processen uppförs först vattenmelonplantor hemma och sedan planteras de på en trädgårdsbädd i ett växthus.

Plantera plantor i ett växthus utförs enligt en viss algoritm:

 1. Förbered jorden genom att gräva upp den och tillsätta näringsämnen som torv, humus, kaliumsaltsuperfosfat.
 2. Forma bulkbäddar, placera längs väggarna i växthuset, 30 cm höga, 50-80 cm breda, håll ett avstånd mellan raderna på 1 m.
 3. Gräv hål 10 cm djupa.
 4. Ta försiktigt bort plantorna från krukorna tillsammans med en jordklodd för att undvika att skada rotsystemet.
 5. Placera växterna i ett schackbrädemönster och håll ett avstånd på 50-70 cm från varandra.
 6. När du planterar, lämna rotkragen på ytan, eftersom dess fördjupning kan provocera förfall.
 7. Drizzle och mulch med sågspån.

vattenmelon peking glädje

I framtiden, omge vattenmelonerna av sorten Peking Joy med uppmärksamhet och omsorg, utför alla skötselåtgärder på vilka överlevnadsgraden för plantan, början av fruktan, vitaliteten, kvantiteten och kvaliteten för den framtida skörden kommer att bero.

Odling av vattenmeloner i ett växthus är en noggrann process som kräver ständig övervakning av olika indikatorer. En sådan struktur hjälper till att odla en stilig melon både i de södra regionerna och i norr.

I det öppna fältet

Blöta frön i varmt vatten innan de planteras tills de kläcks. Gör hål och så det förberedda utsädesmaterialet i öppen jord vid en jordtemperatur på 12-14 grader i början av maj. Såddjupet är 5-8 cm. Efter sådd, bantning med humus för att undvika bildandet av en skorpa som förhindrar groddar av groddar. Plantor kommer inte att hålla sig vänta länge och bildas på 8-10 dagar. Därefter reduceras vården till vattning, utfodring, lossning, ogräsning av jorden och förstöring av ogräs.

vattenmelon peking glädje

Sjukdomar och skadedjur. Sätt att slåss

Under växtsäsongen är det nödvändigt att ge Beijing Joy-vattenmelon skydd mot sjukdomar och skadedjur. Skador på grödans blad kan reducera utbytet avsevärt, försämra massans smak, leda till bildning av barknekros och solbränna.

De farligaste sjukdomarna är fusarium, antraknos, mjölk. Av skadedjur anses melon bladlus, wireworms och björnar vara de värsta fienderna.

Sätt att bekämpa sjukdom:

 • observera kompetent grödrotation;
 • samla frö endast från friska fält och frukter;
 • utför kemisk sprutning: kläd frön 2-3 månader före sådd;
 • för att behandla växter mot pulverformig mögel med en suspension av kolloidalt svavel, antraknos - 1% Bordeaux-sammansättning.

I kampen mot insekter måste du tillämpa vissa tekniker:

 • sprayväxtbuskar med kemikalier;
 • samla och förstöra växtrester i alla områden där grödor odlades, följt av djup plöjning;
 • eliminera allt ogräs inom en radie av 100 m nära melonerna.

Att ta hand om en vattenmelon är inte svårt, det är viktigt att övervaka anläggningens tillstånd och genomföra alla jordbruksmetoder. I gengäld för uppmärksamhet och vård kommer det att tacka dig med en rik skörd av söta bär. Peking Joy-vattenmelonsorten bildar en fullfjädrad frukt som är enhetlig i form och färg, lämplig för odling både för hemmakonsumtion och för kommersiellt bruk.

recensioner
 1. Hoppas
  1.01.2019 13:49

  Tack, jag gillade riktigt råd om att plantera plantor i bulkryggen 30 * 50 cm. Mycket användbart råd för Sibirien!

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa