Är det möjligt att spraya vattenmeloner med borsyra som toppförband, regler för bearbetning

Med tanke på de oändliga åkrarna som melonskörden mognar på, försöker sommarinvånarna att odla söta frukter i sitt område. Om frönna kommer i våt och kall mark, kommer de helt enkelt inte att gro. Även när groddar visas är det inte ett faktum att meloner och vattenmeloner kommer att mogna. Förutom sol och värme behöver dessa växter näringsämnen. Delikata blad krullas när bladlöss visas, dör av svampar och bakterier. Är det verkligen möjligt att spraya vattenmeloner med borsyra, frågar sommarinvånarna när de hör att antiseptiska medel som används i hushållet också utför en insektsmedel.

Vad är borsyra

Ett färglöst ämne, som naturligt finns i mineralfjädrar, erhålls konstgjort genom att blanda borax med väteklorid, det liknar skalor i utseende, har ingen lukt och har ett skiktgitter.

Borsyra används i medicin för desinfektion, i livsmedelsindustrin, som tillsatsmedel, i kärnreaktorer, i gjuteri och keramikproduktion. Vitt pulver förstör kackerlackor och myror, med sin hjälp klarar de vägglöss, i jordbruket använder de det som gödselmedel.

Vad är användbart för vattenmelon

För att odla välsmakande och stora frukter, i varje steg av tillväxt, måste meloner matas. Om en växt saknar spårelement, utvecklas den dåligt och ger ett otillräckligt utbyte.

En av de enkla och billiga mineralgödselarna är borsyra, som används:

 • när man sådd frön;
 • att stärka plantor;
 • under blomning och äggstocksbildning.

borsyra

Huvudelementet i ämnet är bor, som är involverat i alla processer som sker i trädgården och meloner och kalebasser, påskyndar deras tillväxt och utveckling, hjälper till att absorbera kalcium, levererar socker till löv, förbättrar rotbildning och hjälper växter att anpassa sig till den yttre miljön.

Gödsling med borsyra gör att du kan öka storleken på vattenmeloner, eftersom det stimulerar bildandet av blommor och äggstockar och påverkar direkt mängden klorofyll.

Tecken på brist eller överskott av bor i vattenmeloner

Bristen på spårelement påverkar växternas tillstånd negativt. Tillväxten av meloner och kalebasser saktar ner, bladen böjs, får en vitaktig nyans och torkar ut om de saknar bor.

vattenmeloner i en korg

Med komponentbrist:

 1. Blommor duschar.
 2. Stammarna dör av.
 3. Äggstocken utvecklas inte.

Vattenmeloner, om de är mogna, är lätta i vikt och har ingen smak. Med ett överskott av bor växer kulturen inte bra, lider av toxikos. Spårelementet samlas i bladen, detta leder till det faktum att de blir gula och krulla, frukterna utvecklas inte, men torkar upp.

Om vattenmeloner får tillräckligt med fosfor och kalcium ökar gränsen för bontoxicitet.

När indikatorn på dess närvaro i jorden överskrids upp till 30 milligram per 1 kg, börjar meloner och kalebasser att skada.

Förbereda borsyrafoder hemma

Av alla kemiska föreningar ger ämnet som erhålls från väteklorid och borax minsta skador på växter. När det är koncentrerat ger det bladen en ljusgrön färg och ger sötma till vattenmeloner.

mogen vattenmelon

Borsyra, som ofta säljs som ett pulver, måste först hällas i en liten mängd varmt vatten och omröras tills inget sediment kvarstår. Den koncentrerade lösningen späds ut och används för utfodring.

Så att frön av vattenmeloner gror snabbare och rotar bättre, dras de i 12 timmar, efter att ha berett ett botemedel från 5 gram av ämnet och 5 liter vatten.

Innan blomningen och äggstocksbildningen tas samma mängd borsyra och 10 liter vätska. Kulturen sprutas en andra gång en vecka senare. En tesked innehåller 5 gram pulver, 1 gram är en fjärdedel av det. Om antiseptikumet används med andra ingredienser halveras koncentrationen ungefär.

Metoder för utfodring av växter med borsyra

Ämnet fungerar inte bara som mineralgödselmedel, utan också som tillväxtstimulant. Frön dras i sin lösning. För meloner och kalebasser är bladmatning lämpligare, eftersom resultatet nästan omedelbart märks, sammansättningen faller direkt på bladen. Innan sådd och plantering i öppen mark vattnas området genom omrörning av 5 gram pulver i en hink med vatten. En liter lösning används per kvadratmeter. Markodling utförs för att förhindra borbrist.

borsyra

Rotdressing

Om vattenmelonerna växer långsamt, böjs, deras blad blir vita, äggstocken faller av, stjälkarna torkar ut, detta kan indikera att växterna saknar bor, eftersom marken är infertil, och denna komponent finns i den i otillräckliga mängder.

I detta fall rekommenderas rotfodring. Växter måste först vattnas och sedan behandlas med en komposition med borsyra. Två tiondelar av ett gram pulver omrörs i en liter varmt vatten, lösningen används i kyld form.

matande vattenmelon

Denna metod för utfodring är effektiv om vattenmelonerna planteras på podzolisk eller sandig jord.

Blad

När man sprutar meloner och kalebasser bevaras blommor, äggstocken smuldrar mindre, utbytet ökar med minst 20% och större frukter växer.

Förutom att blötlägga frön, blad matande vattenmeloner med borsyra utförs flera gånger per säsong, nämligen:

 • när knoppar visas;
 • i början av utseendet på blommor;
 • under mognad.

vattenmelon lämnar

Sprejlösningen framställs med en hastighet av 1 gram pulver per liter vatten. Spraya kompositionen både på insidan och utsidan av bladen. Efter en sådan behandling är meloner och kalebasser mindre sjuka.

Applikationsfel

För att göra vattenmeloner nöjda med skörden måste du lära dig att använda och späda borsyra korrekt. Många sommarinvånare klagar över att behandling med ett sådant verktyg inte gav det önskade resultatet.

Detta händer av olika skäl, men främst:

 1. Ökad koncentration tillämpas.
 2. Kompositionen är inte korrekt beredd.
 3. Lösningen är inte fördelad över bladens hela yta.

mogen vattenmelon

Kristaller omrörs inte i kallt vatten utan slår sig ner till botten. Vid sprayning med detta medel kan växten brännas.Till skillnad från fosfor eller kväve faller bor inte på insidan av busken, så du måste bearbeta bladen på båda sidor.

Med förbehåll för alla krav för beredning av kompositionen, rätt koncentration av huvudämnet, ökar utbytet av vattenmeloner med minst 20%.

 1. Det är nödvändigt att spraya meloner och kalebasser på kvällen eller under dagen, när det inte finns sol och det är molnigt.
 2. En spray för användning i trädgården eller grönsaksträdgården väljs med dimmaeffekt.
 3. Unga växter måste bearbetas över bladens hela yta och uppmärksamma tillväxten.
 4. Ta inte mer än ett gram syrapulver per liter vatten.

I specialiserade butiker kan du köpa gödselmedel som innehåller bor. Mogen vattenmelon har ett lågt kaloriinnehåll, behaglig smak. Med dess användning, törst passerar, gifter och gifter tas bort från kroppen. Den söta bären är rik på folsyra, vilket är nödvändigt för kvinnor som bär ett barn med anemi. Vattenmelon eliminerar ödem, avkok görs från skorporna av en mogen frukt, vilket lindrar tillståndet med reumatism och kolit. Fröna används i kampen mot maskar.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa