Fördelarna med och skadorna på vattenmelonfrön och är det möjligt att äta dem, använda inom medicin och kosmetologi

Få människor vet att vattenmelonfrön är friska och borde inte kastas. De innehåller de mineraler du behöver för att upprätthålla din wellness. Du kan äta vattenmelonfrön om inte personen är allergisk mot den här produkten. Om du äter korn regelbundet kommer kroppen aldrig att sakna vitaminer.

Vattenmelonfröns kemiska sammansättning

Spannmål innehåller en stor mängd spårämnen och vitaminer. Bland dem är:

 1. Vitaminer i grupp B och PP.
 2. Fosfor.
 3. Natrium.
 4. Kalcium.
 5. Magnesium.
 6. Kalium.
 7. Zink.
 8. Mangan.

vattenmelonfrö

I meloner används främst massa för mat. Från slutet av juli vill jag bara äta vattenmelon. Men inte bara massan används i mat. Vattenmelonfrön anses vara användbara för kroppen.

Var används vattenmelonfrön?

Det är svårt att föreställa sig att en produkt som vattenmelonfrön kan vara fördelaktig. När allt kommer omkring föredrar de flesta bara att kasta ut dem tillsammans med skalet. Men användningen av frön finns i folkmedicin och kosmetologi.

frön av vattenmelon

Inom folkmedicin

Läkande egenskaper hos vattenmelonfrön är inte kända för många. Men ändå används de ofta i traditionell medicin.

 1. Frönen hjälper till att lindra puffiness. Häll 500 ml kokt vatten över kornen och täck med ett lock. Infusera buljongen tills vattnet svalnar till rumstemperatur. Drick 100 ml infusion under fem dagar.
 2. En fröbaserad dryck hjälper till med hosta och feber. Slå frön i kallt vatten i ett förhållande av 1:10. Ta medicinen 1 tesked varannan timme. Tillsätt söt sirap eller socker i drinken om så önskas. Detta botemedel hjälper dig att snabbt hantera febern och sätta patienten på fötterna.

traditionell medicin

Dessutom hjälper vattenmelonfrön att ta bort maskar från tarmarna, normalisera högt blodtryck och hjälper till att hantera blödningar i livmodern. Innan du använder vattenmelonfrön som medicin måste du se till att det inte påverkar kroppen negativt.

Först bör du rådfråga en läkare och sedan använda spannmålsbaserade produkter som medicin.

Inom kosmetologi

Vattenmelonskorn används också i kosmetologi. Olika masker tillverkas på grundval av dem.

tarmmaskar

 1. På grundval av vattenmelonfrön görs masker för akne. För att förbereda masken torkas fröna och dras sedan i vatten i tre timmar. Mal sedan frön i en mixer.Blanda den resulterande massan med persiljasaft och blanda noggrant. Applicera på rengjord hud och låt stå i 20 minuter. Skölj av masken med kallt vatten.
 2. Naturliga scrubs är gjorda av vattenmelonfrön. Skölj frön i vatten och slip i en mixer tills den är jämn. Blanda sedan vinerna med gräddfil eller honung. Använd som en vanlig skrubba.

Dessa masker minskar inflammation och hjälper till att rensa huden från döda hudceller.

epidermala celler

Är det möjligt att äta ben och hur påverkar det kroppen

Det är möjligt och till och med nödvändigt att äta vattenmelonfrön. De innehåller mikronäringsämnen som är viktiga för människors liv. Dessutom används de ofta i traditionell medicin.

påverkar kroppen

Mättade med vitaminer och mineraler

Först och främst är fördelen med vattenmelonfrön att de mättar organismer med vitaminer såväl som mineraler och fyller på bristen på spårelement. Frönen äts antingen torkade eller stekta.

organismer med vitaminer

Eliminerar maskar

Avkok och infusioner baserade på vattenmelonfrön bidrar till att eliminera maskar från kroppen. 200 gram frön krossas med en mixer eller kross. Spannpartiklarna bör inte vara mycket små.

Därefter hälls vallningen med 1 liter vatten och tänds. Du måste koka i 45 minuter i ett vattenbad. Efter att den resulterande buljongen har svalnat, filtreras den. Drick ett avkok av 200 ml varje dag i två veckor.

Ett annat botemedel mot maskar bereds på basis av spannmål och mjölk. Torka kornen i ugnen och slipa. Häll sedan mjölken i förhållandet 1:10. Drick denna mjölk på morgonen före måltider i två veckor.

maskar från kroppen

Minskar högt blodtryck

Vattenmelonfrön har förmågan att sänka blodtrycket vid högt blodtryck. För att förbereda ett botemedel mot tryck måste du ta 300 gram frön och dela dem i två lika delar. Torka den ena delen av kornen i ugnen, den andra delen under den öppna solen. Slipa båda delarna i en mixer och kombinera. Ta hälften av en tesked dagligen under en månad.

Innan du använder vattenmelonfrön för att stabilisera trycket vid högt blodtryck, måste du först konsultera en läkare. Om detta inte görs kan du bara göra dig värre.

beredningsmedel

Stoppar livmodersblödning

De gynnsamma egenskaperna hos korn hjälper kvinnor att hantera blödningar i livmodern. Det är lätt att förbereda ett botemedel mot blödning. För att göra detta måste du ta 100 gram frön. Häll dem sedan med två glas kokande vatten. Täck och låt infusera. Ta 100 milliliter mellan måltiderna två gånger om dagen.

Innan du använder infusionen för att stoppa blödning av livmodern måste du se din läkare. Livmoderblödning är ett farligt symptom som, om hjälp inte ges i tid, kan leda till allvarliga konsekvenser, inklusive dödsfall.

livmodersblödning

Hur man lagar vattenmelonfrön

Även om det sällan används i matlagning, kan vattenmelonfrön ätas. De flesta människor kastar omedelbart ut ben, utan att ens anta att detta är en näringsrik produkt, som innehåller en stor mängd vitaminer och mineraler.

Torkade frön

Torkade vattenmelonfrön kan ersätta saltade jordnötter och vanliga frön. Det är ganska enkelt att torka dina frön. För att göra detta tvättas fröna under rinnande vatten så att de inte har smak av vattenmelon och hälls i ett tunt lager på en pappershandduk. När frönen är lite torra överförs de till en bakplåt och läggs i ugnen. Ugnen förvärms till 180 grader. Du måste torka frön i 30 minuter vid en temperatur på 80 grader.

används i matlagning

Friterad

För dig som ännu inte har provat stekt vattenmelonfrön är det hög tid att prova denna maträtt. Dessutom är det enkelt att göra frön.

Stadier av stekning av vattenmelonfrön:

 1. Skölj vattenmelonfrön under rinnande vatten och torka på en handduk eller i solen.
 2. Medan frönna torkar måste du förbereda saltlösningen.
 3. Ta 60 ml vatten och 1 tesked bordsalt för att förbereda saltlösningen.
 4. Värm en stekpanna och lägg frönen ovanpå.
 5. Häll saltlaken efter ett tag (efter cirka 5 minuter).
 6. Stek frönna tills all saltlösning har förångats.
 7. Skålen är klar när allt vatten har kokt bort och frönen är torra.
 8. Vänta tills frönen svalnar.

Rostade vattenmelonfrön är ett alternativ till vanliga solros- och pumpafrön.

smak den här maträtten

Olja

För att göra olja baserad på vattenmelonfrön krävs få ingredienser - endast vegetabilisk olja och frön. Och det är lättare att laga mat än det verkar vid första anblicken.

Oljepreparat:

 1. Skölj frön i vatten och torka på en handduk.
 2. Häll sedan i en glasburk och täck med vegetabilisk olja.
 3. Insistera i tre veckor i ett mörkt, väl ventilerat område.
 4. Sikt oljan efter 3 veckor.

många ingredienser

Olja bör drickas på morgonen före den första måltiden, 1 tesked. Det rekommenderas inte att dricka den med vatten.

Ett annat sätt att få olja är att sätta frönna under en press och pressa ut oljan ur dem. Från 1 kilo frön erhålls endast 300 gram olja. Men till skillnad från det första alternativet kommer det att vara rent.

pressa ut olja ur dem

Kontraindikationer för användning av frön

Även om vattenmelonfrön anses vara relativt säkra, kan de vara skadliga. Först av allt är citrulline en del av kornen. Vid penetrering i kroppen sönderdelas ämnet och omvandlas till ammoniak. Följande andra kontraindikationer vid användning av vattenmelonkorn skiljer sig mellan följande:

äter frön

 1. Individuell intolerans.
 2. Det rekommenderas inte att äta frön för gravida kvinnor och kvinnor under amning.
 3. Frön är kontraindicerat för personer som lider av njursjukdomar och urinblåsan.
 4. Barn under 3 år.
 5. På grund av det höga kaloriinnehållet rekommenderas det inte att missbruka produkten för feta personer.

För övrigt är det tillåtet att äta korn. Det är en näringsrik produkt som fyller på bristen på mineraler i människokroppen. Det viktigaste är att välja rätt vattenmelon. Om ett högt innehåll av nitrater finns i bärens massa, kommer innehållet i detta ämne i frönna att öka. Och detta kan i sin tur leda till allvarlig förgiftning.

amningstid

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa