Teknologin för att odla fyrkantiga vattenmeloner med dina egna händer hemma

I augusti kommer tiden för mogna och saftiga vattenmeloner. Fruktmassan innehåller en stor mängd närings vitaminer och mineraler. Regelbunden konsumtion av frukt i maten kommer att rena kroppen och samtidigt gå ner i vikt. Traditionellt är alla vana vid att bäret har en rund eller oval form. Men mer och mer ofta på marknaderna kan du se en fyrkantig vattenmelon.

Fördelen med denna form av vattenmelon och skillnaden från rundan

Alla är vana vid att en vattenmelon är en rund bär eller, i extrema fall, en oval. Men under de senaste åren har kubikvattenmeloner sett på marknaden. Enligt dess egenskaper är det samma bär, bara av en annan form. Det finns inga skillnader mellan kubiska och runda bär, med undantag för formen.

Fyrkantiga vattenmeloner har funnits i flera år. För första gången lyckades japanerna att ge frukten en kvadratisk form. Fördelarna med sådana bär är att i denna form är frukterna lättare att transportera. De tar mindre plats under transporten. Detta är den enda fördelen med fyrkantiga vattenmeloner jämfört med runda.

Växande hemligheter

Att odla vattenmeloner utomhus är inte svårt. Den enda begränsningen är att denna kultur inte växer i varje klimat. Mer exakt kommer det att vara möjligt att odla bär bara i de södra regionerna, där sommaren är varm och lång. Även i de centrala delarna kommer det inte vara möjligt att odla stora frukter.

fyrkantig vattenmelon

Fröval

Densuke anses vara en av de dyraste vattenmelonerna. Detta bär har en ovanlig mörkgrön skal som ser svart på avstånd. Innan du planterar vattenmeloner måste du välja rätt sort.

Om du måste odla sorten i de centrala regionerna, bör preferens ges till zoner. Sådana frön är anpassade till klimatförhållanden och ger en god skörd.

Alla sorter odlas i de södra regionerna. Tidiga sorter av vattenmelon kännetecknas av en vattnig massa. De smakar inte så sött. Endast sena sorter av bär är socker. I söder planteras frön omedelbart i öppen mark. I andra regioner odlas plantor först hemma och transplanteras sedan till en permanent plats.

frön av vattenmelon

Såning och odling av plantor

Eftersom fyrkantiga vattenmeloner inte skiljer sig från vanliga vattenmeloner, odlas de på samma sätt. Särskild uppmärksamhet ägnas åt sådd av frön. Först groddar fröna ut.

I ett fat måste du späda ut en svag lösning av kaliumpermanganat och överföra frönen dit. Placera fatet i en plastpåse, dra lite luft i det och knyt.Efter några dagar börjar skott dyka upp. Därefter planteras frön.

Varje utsäde placeras i en separat behållare. För att förbereda jorden måste du ta:

 • sand, torv och torvjord (i lika stora andelar);
 • 100 gram dubbel superfostat;
 • 50 gram ammoniumnitrat.

frön av vattenmelon

Blanda alla ingredienser noggrant och ordna i koppar. Plantera frön. De första skotten dyker upp på några veckor. Plantering av meloner i öppen mark utförs efter att varmt väder har etablerat sig på gatan, och det kommer inte att finnas frost på natten.

Skötsel, vattning och befruktning

Efter plantering i öppen mark och under aktiv tillväxtperiod kräver meloner och kalebasser en stor mängd vätska. Den föredragna typen av bevattning är regn, det vill säga att använda en slang. De sätter också en automatisk sprinkler och sätter på den på kvällarna i 3-4 timmar. Vattning bör göras endast på kvällen.

Vattenmängden reduceras efter blomsterperioden. Sedan byter de till droppbevattning.

Gödselmedel appliceras på roten till vattenmeloner. En buske kräver 300-500 ml förband. Efter att jorden vattnas med varmt vatten. Organiska gödningsmedel inkluderar mullein och kycklinggödsel. När det gäller mineralerna måste du använda komplexa sådana som innehåller alla nödvändiga element.

vattna vattenmelon

Blandningar som framställts enligt folkmetoder används också som gödningsmedel. Till exempel anses jästbaserad utfodring vara den mest effektiva. För att förbereda en jästbaserad gödningsmedel måste du ta 3 liter vatten, 6 matskedar granulerat socker och en jästpaket. Blanda alla ingredienser och låt jäsa i 3-5 dagar. Späd 200 ml gödningsmedel med 1 liter vatten innan du vattnar och vattna växterna vid roten. Sådana förband främjar tillväxten av buskar och den rikliga bildandet av äggstockar.

Bildandet av fostret

Det är möjligt att odla en kvadratisk vattenmelon bara i de södra regionerna, där sommaren kommer tidigt och slutar sent, och vädret är varmt hela säsongen. Tekniken för att odla en fyrkantig vattenmelon är ganska enkel, och sådana frukter kan erhållas även hemma. De sommarboende som bor i söder kan experimentera och odla fyrkantiga frukter.

vattenmelon kvadrat

Hur man förbereder en form till en vattenmelon

Det är inte svårt att förbereda en form till en vattenmelon hemma. Det viktigaste är att ha nödvändiga material till hands. Detta är den enda svårigheten som sommarinvånarna möter vid odlingen av en fyrkantig frukt.

Material och verktyg som krävs

För att skapa en struktur för att bilda ett bär behöver du följande verktyg och material:

 • flera ark genomskinligt material (tjocklek 0,5-0,8 millimeter);
 • hörn för anslutning av strukturen;
 • skruvar med muttrar;
 • möbler gångjärn;
 • en bågsåg (om det inte finns någon bågsåg till hands kommer en pussel att göra);
 • borra;
 • skruvmejsel;
 • linjal;
 • markör.

låda för vattenmelon

När alla material är förberedda kan du börja samla formuläret.

Konstruktionsmonteringsprocess

Skapa en fyrkantig form för en vattenmelon med dina egna händer:

 • flera 20x20 rutor skärs ut av plast;
 • vid kontaktpunkten för rutorna är de anslutna med skruvar;
 • på den ena sidan av den resulterande lådan borras ett hål för en vattenmelonodling;
 • lådans övre del är fixerad med gångjärn med fästelement.

Det viktigaste är att plastlådan är tillräckligt stark och kan motstå angreppet av vattenmelon som växer inuti. Frukt bör placeras i lådor som görs efter att de har nått äpplets storlek.

mögel för vattenmelon

Regler för skörd och lagring

Det finns flera sätt vattenmelonens mognad bestäms:

 1. Mogen vattenmelonskal blir blank och glansig.
 2. För att bestämma bärmognadet måste du trycka hårt på skalet, om det pressas igenom är vattenmelonen inte mogen. Och om det förblir fast kan du skörda.
 3. Stjälken måste vara torr.
 4. En ljusgul fläck bör finnas kvar där vattenmelon rör vid jorden.
 5. Knacka på huden innan du klipper bäret. Om ljudet dämpas, är bäret moget.

När melonerna har skördats måste bären lagras ordentligt så att de förblir intakt längre. De ska förvaras i ett mörkt rum där öppet solljus inte tränger igenom. Endast sena melonsorter är lämpliga för långvarig lagring.

Sådana frukter skärs med en vass kniv eller beskärare. I detta fall måste stjälken vara minst 5 centimeter lång.

Den skördade grödan placeras på ett tunt lager halm. Endast friska frukter utan mekanisk skada är lämpliga för långvarig lagring. Om det finns sprickor i skalet, kommer en sådan frukt inte lagras på länge.

Fyrkantiga bär förvaras ofta i jordskyttegravar. Hålet är täckt med halm eller hö, då sprids grödan. Därefter täcks det igen med halm och täckas med jord på toppen.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa