Beskrivning och regler för odling av vattenmelonsorter Crimson Sweet

Crimson Sweet vattenmelon är en av de vanligaste tidiga sorterna i Europa tack vare dess socker, saftiga bär. Namnet kännetecknar smaken, eftersom ordet "sweet" översätts från engelska som sweetness. För att odla en stor frukt av hög kvalitet måste du noggrant studera rekommendationerna för att odla den i ett växthus och utomhus, samt tips för att skapa optimala förutsättningar för god spiring.

Ursprung och beskrivning

För första gången skapades Crimson Sweet vattenmelon i Frankrike under långa urval av erfarna specialister. Den odlas nu aktivt för produktionsändamål i många europeiska länder. Sorten är opretentiös för jorden och känns bra i alla regioner, bara om odlingsområdet kännetecknas av kalla klimatförhållanden är det värt att odla bäret i ett växthus.

ursprung och beskrivning

Frukt som väger 5-12 kg kännetecknas av en oval, sällan rund form. Den har en ljus, slät hud med väldefinierade ljusränder. Den saftiga massan i en ljusröd nyans kännetecknas av den fullständiga frånvaron av tvärårer. De viktigaste fördelarna med Crimson Sweet vattenmelon inkluderar:

 • motståndskraft mot väderförändringar, tillväxthastighet även om regelbunden vattning är utesluten;
 • förmågan att motstå långsiktig transport, hålla det täta skalet intakt;
 • högt sockerinnehåll i massan, vilket fördelaktigt representerar sorten på marknaden;
 • utmärkta avkastning och imponerande vikt;
 • resistens mot typiska sjukdomar.

Nackdelarna inkluderar intolerans mot regnigt väder och en stor mängd kväve i jorden.

avelsarbeten

Optimala förhållanden för god tillväxt och avkastning

Innan du odlar Crimson Sweets vattenmelon, måste du studera och skapa optimala förutsättningar för dess intensiva tillväxt. Endast genom att noggrant ta hand om växten kan du lyckas få en gröda.

Toppdressing

Under hela tillväxttiden vattenmelon måste befruktas endast två gånger: före plantering och under bildandet av äggstocken. Innan plantering bör jorden befruktas i förväg med fosfor-kaliummineraler under hösten. Kvävebaserade kemikalier kan också användas för utfodring, men de kan påverka fruktens smak negativt.

Det är vanligt att spraya plantorna i fasen av två riktiga löv med en lösning av Atletpreparatet (1 ampull per 2 liter vatten). Därefter blir växten mer resistent mot sjukdomar och torkar ut från rotsystemet.

tillväxt och avkastning

Vattning

Växten behöver rikligt med vattning eftersom bristen på den erforderliga mängden fukt kan leda till en försvagning av rotsystemet och sannolikheten för att växten visnar. Men vattna vattenmelon rekommenderas inte efter början av fruktbildning. Detta kan påverka fruktens kvalitet negativt eftersom den kommer att förlora sin honungsmak och bli vattnig.

Bildning

När man odlar en vattenmelon av sorten Crimson Sweet, är snabb och korrekt borttagning av steson av stor betydelse. Du måste starta formningsprocessen när frukten redan har blivit storleken på ett äpple. Du bör bli av med överskottsmelon utan bär. Gör ett snitt på fruktkropparna och dra tillbaka 5 blad.

avlägsnande av stegen

Funktioner av växande sorter av Crimson Sweet

Smaken och utseendet på Crimson Sweet vattenmelon påverkas av klimatförhållandena på platsen för tillväxt, naturen hos applicerade gödningsmedel, korrekt vattning och många andra faktorer. Planteringen tar en viktig plats i odlingen av vattenmelon. Det påverkar den fortsatta utvecklingen av hela växten och bildandet av frukter. Därför är det nödvändigt att uppmärksamma det för att sluta med aptitretande stora bär.

odla sorter

I växthusförhållanden

Innan plantering är det nödvändigt att organisera rätt växthus, installera det i den optimala zonen, ge god belysning, ytterligare värme. Växande Crimson söt vattenmelon i växthusförhållanden innebär bekanta med handlingssekvensen:

 1. Gödsl jorden med organiska och oorganiska ämnen och lossa den kvalitativt en vecka före plantering så att den har tid att blötlägga. Det rekommenderas att använda kompost och aska som gödningsmedel.
 2. Gräva sängarna med ett avstånd på 1 m i längd och så breda som parametrarna för växthuset tillåter.
 3. Häll i varmt, regn, vatten och plantera 2-3 frön i hålet på ett avstånd av 5 cm från varandra.
 4. Täck de markerade platserna där fröna infördes med halsen på en skuren plastflaska.

växthusparametrar

När de första skotten dyker upp ska du bli av med skyddsflaskorna och upprätthålla normal fukt- och temperaturindikatorer.

Utomhus

Det rekommenderas att plantera frön för plantor i slutet av april enligt ett visst schema:

skyddsflaskor

 1. Fyll små krukor med lös, luftig jord.
 2. Placera fröet i fuktig jord 1 cm djup.
 3. För att skapa rätt förutsättningar för intensiv tillväxt av de första skotten: en temperaturindikator på en nivå av minst 25 grader, konstant markfuktighet.
 4. Efter att groddar dyker upp ska du gradvis sänka temperaturen till 10 grader och utsätta krukorna för frisk luft i upp till 4 timmar.
 5. Plantera i öppen mark en månad efter att de första skotten dyker upp.

Det är viktigt att vara uppmärksam på om marken har värmts upp väl. Om temperaturen är under 15 grader, bör planteringen skjutas upp på grund av sannolikheten för frysning av rotsystemet.

temperaturindikator

Nitratkänslighet och sjukdom och skadedjursbekämpning

Du bör inte använda kemikaliebaserade mineralgödselmedel. De kan påverka både smak och utseende hos fostret och människokroppen. Oftare används kemikalier endast för avancerad sjukdom eller för att bli av med skadedjur.

Farliga skadedjur för denna sort är melon bladlöss och spindelkvalster. De livnär sig på bladens sap, vilket leder till fullständig uttorkning av växten och tidigt visnande. För förebyggande ändamål, använd en lök- eller vitlökslösning, men efter detektering, utför 3 sprutningsförfaranden med Apollo eller Neoron med en paus på 10 dagar. Glöm inte deras toxicitet och använd en skyddsdräkt.

sjukdomar och skadedjur

Den huvudsakliga vattenmelonsjukdomar Crimson Sweet är vit, svart eller rotrot, pulveraktig mögel och antraknos.Rötning bildas under förhållanden med hög luftfuktighet och kräver omedelbar kemisk ingripande. För antraknos, behandla med Bordeaux-lösning och ogräs marken.

Pulvermjölk är den farligaste sjukdomen, som innebär att plantan avlägsnas helt och bränns. Behandla jorden med Caratan.

rotrot

Variationshybrider

Uppfödare sitter inte stilla och har nyligen skapat många hybrider av denna sort och förbättrar den enligt olika kriterier. Trädgårdsmästare har nu fler val för sin förbättrade favoritvattenmelon.

Crimson Ruby

Sorten, uppfödd av det franska företaget "Clause Tezier", är populär i alla europeiska länder på grund av dess förmåga att växa på valfri jord och motstånd mot plötsliga temperaturförändringar, men bromsar tillväxten under 20 grader. Odlas både för produktionsändamål och i privata tomter på grund av dess utmärkta smak och höga kommersiella betyg. Sockerinnehållet överskrider 10%, och bärens vikt, beroende på klimatförhållanden, kan vara 8-10 kg.

olika hybrider

Crimson Wonder

Medium tidig hybrid med högt utbyte. Skillnaden i frostbeständighet, resistens mot många sjukdomar och utesluter praktiskt taget skadedjur. Vattenmelon tolererar perfekt transport och kan förvaras under lång tid hemma. Bäret formas snabbt, är aktivt mättat med juice och ökar i vikt cirka 13 kg. Det tål inte fukt och kräver ytterligare skydd i form av en speciell beläggning i regnigt väder.

Crimson Wonder

Crimson Ruby F1

Hybriden har högt utbyte och utmärkt smak. Det ingick nyligen i statsregistret i regionen Nordkaukasien. Det är resistent mot vanliga skadedjur och sjukdomar. Bäret är starkt, ovalt och väger 10 kg. Indikatorens sockerinnehåll överstiger 6%. Massa med uttalad ljusstyrka och ojämförbar arom.

Vattenmelon Crimson Sweet vände idén från många amatörsträdgårdsmästare om melonkulturen. Växten kräver inte omsorg och dyra gödselmedel. Redan i augusti kan du njuta av den utmärkta söta smaken av bär utan närvaron av skadliga nitrater och gödselmedel som negativt påverkar människors hälsa.

Crimson Ruby

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa