Beskrivning av vattenmelonsorten Kholodok och funktioner för dess odling, insamling och lagring av grödor

Vattenmelon är en välkänd stor frukt med saftig aromatisk massa och söt smak. Folk ser fram emot vattenmelonsäsongen för att njuta av det läckra bäret från hjärtat. Växande vattenmeloner blir en populär aktivitet tack vare uppvärmningen och uppfödarnas arbete, de växer bra i regioner där de tidigare bara föll genom ansträngningar från bärare. Till exempel tål vattenmeloner av Kholodok-sorten en temperaturfall som de fick ett karakteristiskt namn.

Egenskaper och beskrivning av sorten

Chill tillhör de mitten av sena sorterna. Skörden börjar 90 dagar efter plantering av frön. Växten trivs i det öppna fältet i de södra regionerna, lämpligt för växthusodling. Skiljer sig med högt utbyte - från 30 ton per hektar, utmärkt för plantering i trädgården och för melonodling.

kyla vattenmelon

Sorten har ljusgröna blad, något långsträckta bär som väger 4-5 kg, långa grenade skott. Ljusa, med mörka ränder, skal med måttlig tjocklek, massan är saftig, kornig, röd med en rosa färgton och en rik sötsmak.

Vattenmelon är lämplig för odling i de södra ryska regionerna och i hela mellersta remsan. Det odlas i Volga-regionen, i södra Ural, i Volgograd och Astrakhan-regionerna. Skördas i slutet av augusti. Sorten har en lång (3-5 månader) hållbarhet för frukt.

variation beskrivning

Uppfödningshistorik och tillväxtregion

Vattenmelonodlingens historia går tillbaka flera årtusenden. De fördes till Ryssland från Indien redan under 800-talet, i flera hundra år, tack vare urvalet, från en liten, lite bitter frukt, fick man bekanta, stora och söta bär.

Chill är en produkt från urvalet av ryska forskare. Sorten uppföddes i Volgograd-regionen, på Bykovskaya experimentstation. Detta är resultatet av arbetet med Sanch Claudia Petrovna, som korsade tre varianter av vattenmeloner, och resultatet var en kyla, som blev mycket populär på grund av dess smakegenskaper, goda lagringsegenskaper under transport och en lång hållbarhet på mogna frukter.

Opretentiös, motståndskraftig mot lägre temperaturer, Chill kan växa över stora territorier - från Astrakhan till Siberian regioner, där det känns bra i växthus och under filmen, ger en hög avkastning.

frukt på jorden

Optimala förhållanden för god tillväxt

Massor av sol, måttlig vattning och lätt jord - låt den kyla och sorten svarar med en stor skörd.

Vattning

Randiga bär gillar inte övervattning. Vattenmelon när matjord torkar upp. Vattendragning kommer att förstöra fruktens smak och minska utbytet avsevärt. Vatten Chill var 7-10 dagar, beroende på väderförhållanden. Under blomningen ökar vattningen och produceras två gånger i veckan.

randiga bär

Toppförband och gödselmedel

Den första roten matande vattenmeloner tillbringa ett par veckor efter plantering av plantor i marken. De matas med en lösning av mullein eller kycklinggödsel med en mängd gödningsmedel till 15 delar vatten.

När den första äggstocken visas matas växterna en andra gång med ett komplex gödningsmedel för meloner och kalebasser i strikt överensstämmelse med tillverkarens rekommendationer.

Ofta tas ammoniumnitrat till vattenmeloner, denna gödselmedel bör användas mycket noggrant - ett överskott kan påverka fruktens smak avsevärt.

första äggstocken

Jorden

Jorden för meloner behöver ljus och bördig. Du kan försåda sideratväxter på den (före vintern). Vintervete, råg, ärter är lämpliga. Efter uppkomsten av skott grävs platsen.

Viktigt: vattenmeloner planteras inte efter meloner, pumpor, de sås inte på samma plats under flera säsonger.

Du kan lägga till ruttna gödsel på platsen på hösten och gräva djupt i marken. Meloner gillar inte sur jord, vattenmeloner växer inte i vattendragna områden. En solig, vindskyddad plats är lämplig för landning. Tomater, baljväxter och majs är goda föregångare för vattenmeloner.

melon kultur

Hur man odlar en vattenmelon Chill

I söder odlas bäret i bäddar eller meloner, med frön eller plantor, i norr används växthus eller växter täcks med folie.

Fröberedning

Preliminär beredning av frön krävs. De placeras i varmt vatten, endast prover som sjunkit till botten används för plantering. Valda frön hälls med vatten vid 50-55 ° C och hålls i en timme. Vattnet dräneras och frönen placeras i en intensivt rosa lösning av kaliumpermanganat i 20-30 minuter. Före plantering bör frönen behandlas med ett tillväxtstimulant (Epin, Epin-extra).

Sedan planteras de i krukor, täckta med folie, placerade på en väl upplyst, varm plats. Fröplantor vattnas och ventileras regelbundet. En vecka innan de planteras i öppen mark börjar de ta bort filmen varje dag och ta ut planteringarna utanför, vilket gradvis ökar tiden för plantorna är öppna - så härdas de.

laddar grönsaker

I växthusförhållanden

I växthuset planteras växter på ett avstånd av minst 70 centimeter från varandra, med samma avstånd mellan raderna. 2 groddar planteras i ett hål. Eftersom Chill har långa piskor, bör växthuset vara minst 2 meter högt. Pollinering i växthus görs manuellt. Lita inte på naturlig pollination även med öppna fönster.

De odlade fransarna är bundna till spalten, detta ger jämn belysning. Om det finns för många blommor, skärs de extra bort, dessutom tas sidoskotten bort.

Växter i växthus ogräs, lossar jorden, odlade frukter vänds regelbundet. Små plankor kan placeras under de nedre bären så att de inte vidrör marken, de övre placeras i nät och knytas till spalter. Om det behövs belyses växterna dessutom med lampor.

Växande vattenmeloner i ett växthusnaturligtvis kräver ansträngning, men det är mer än lönar sig med en rik skörd.

sola sig

Utomhus

Växter planteras i varm jord, på ett avstånd av minst en meter från varandra, 110 centimeter finns kvar mellan raderna. På natten täcks plantering med en film för att skydda den från temperaturförändringar. När vattenmelonplantorna slår rot och anpassar sig till en ny plats görs den första utfodringen.

De tolererar inte ogräs, så du bör regelbundet ogräsa och lossa jorden. Unga skott älskar vatten, planteringar bör vattnas, och undvika vattendrag.I regnigt väder är sängen täckt med en film. Under perioden med aktiv tillväxt av frukt bör vattenmeloner inte lossas - du kan skada bär med trädgårdsredskap. Bevattningen reduceras också till ett minimum.

skuren bär

Skörd och lagring

Mogna är släta, glänsande frukter med en torr svans; när de knackas avger de ett tråkigt ljud.

Förvara vattenmeloner på en sval och torr plats. Vid lagring för långvarig lagring används specialnät och vattenmeloner förvaras i upphängd tillstånd eller läggs ut i hyllor separat från andra grönsaker så att frukterna inte kommer i kontakt.

grödlagring

Sjukdomar och skadedjur

Behandling av frön och mark före plantering hjälper till att skydda växter från sjukdom, vid sjukdom förstörs de drabbade växterna. För att desinficera marken kan den lätt ströas med kalk eller hällas med en rosa lösning av kaliumpermanganat.

Av vattenmelon skadedjur Chill påverkas:

  • en groddlarva;
  • spindelmiter;
  • melon bladlöss.

fröbehandling

I detta fall behandlas växterna med infusion av tjärtvål eller lökskal eller med lämpliga herbicider i enlighet med bruksanvisningen.

Naturligtvis kräver odling av vattenmelon en del ansträngning, men möjligheten att njuta av söta saftiga bär som odlas på egen hand är utan tvekan värt det, och att föredra Cholodok-sorten, kom ihåg att den här är en erkänd avelsprestation från Ryssland och ingår i motsvarande register.

saftiga bär

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa