Skada och fördelarna med vattenmelon för hälsan hos kvinnor, män och barn, egenskaper och kalorier

Sommarsäsongen vattnar av grönsaker, frukt och bär. Och i slutet av sommaren är det dags för vattenmeloner. Det är med vattenmeloner som många förknippar sommartid. Speciellt i augusti vill du ständigt äta detta välsmakande och saftiga bär. Men för att kunna njuta av det måste du kunna välja det. Om fel vattenmelon valts kommer det inte bara att gynna utan också skada kroppen. Men trots alla fördelarna med en söt bär rekommenderas det inte att äta det för vissa människor.

Sammansättning, spårämnen och vitaminer

Vattenmelon är en dietmat på grund av dess låga kaloriinnehåll. Det finns bara 28 kilokalorier per 100 gram.

Vattenmelonmassa innehåller:

 • proteiner - 0,6 gram;
 • fett - 0,1 gram;
 • kolhydrater - 5,8 gram.

Dessutom innehåller frukterna en stor mängd vitaminer och mineraler som är nödvändiga för människors liv:

 • kalcium;
 • magnesium;
 • järn;
 • B-vitaminer;
 • vitamin A;
 • vitamin PP;
 • betakaroten.

Frukten innehåller alla näringsämnen som är nödvändiga för en person. Regelbunden konsumtion av massa hjälper till att förbättra funktionen hos de inre organen.

vattenmelon söt

Bland de användbara egenskaperna hos vattenmelonmassa är följande:

 • puffiness försvinner;
 • förbättrad filtrering av blodplasma;
 • det finns en urindrivande och koleretisk effekt på kroppen;
 • arbetet i tarmsystemet och magen förbättras;
 • hjälper till att ta bort skadligt kolesterol från kroppen;
 • immunsystemets resistens ökar;
 • vattenmelon innehåller lykopen - en av de antioxidanter som har den största positiva effekten på kroppen;
 • toxiner tas bort från njurarna.

Det är svårt att överskatta de fördelaktiga egenskaperna som massan har.

Vad kan du äta

Traditionellt äts bara röd massa. Men skalet och benen kastas bort. Det är svårt att föreställa sig att en person skulle älska att äta frön eller vattenmelonskal. Men till exempel betraktas vattenmelonfrön som en användbar produkt, de är inte värre än pumpafrön. Och skalet används ofta för att bereda läkemedel enligt folkrecept. Därför finns det inget behov av att rusa och kasta bort resterna från vattenmelonen. Skal och frön kan fortfarande vara praktiska.

skivor vattenmelon

Massa

Det är ingen hemlighet att vattenmelonmassa är mycket hälsosam. Den används inte bara som en läcker dessert, utan också för viktminskning. Massan främjar eliminering av gifter och gifter, eliminerar puffiness och tar bort skadligt kolesterol från kroppen.

Införandet av bär i kosten förbättrar tillståndet i njurarna och levern, eftersom fostret har en urindrivande och koleretisk effekt.

På grund av eliminering av kolesterol rengörs blodkärlen och arbetet i det kardiovaskulära systemet normaliseras. Vattenmelon fungerar som ett profylaktiskt medel mot hjärtattacker och stroke. Vitamin B, som finns i stora mängder i bäret, förbättrar hjärnfunktionen och har en gynnsam effekt på det centrala nervsystemets funktion.

skivor vattenmelon

Vattenmelonmassa används också inom kosmetologi. På grundval av detta görs närande masker för hår och ansikte. Vattenmelonsaft fryses i kylskåpet och gnuggas över ansiktet. Efter 15-20 minuter tvättas juicen bort. Huden, tack vare vattenmelonmasker, får elasticitet och en vacker nyans.

Frön

Men inte bara massan är användbar för människokroppen. Frön har också näringsegenskaper. Fröernas helande egenskaper:

 1. Vattenmelonfrön innehåller aminosyror som spelar en viktig roll i bildandet och tillväxten av muskelmassa.
 2. De tar bort tungmetaller från kroppen, så människor som arbetar i farliga industrier måste äta dem.
 3. De hjälper till att stärka immunförsvaret och förebygga förekomsten av allergiska reaktioner.
 4. Förbättrar hudens skick.
 5. Normalisera blodtrycket och förbättra nervsystemets funktion.
 6. Förbättrar matsmältningskanalen.

vattenmelonfrön

På basis av vattenmelonfrön framställs mediciner enligt recept från traditionell medicin.

Vattenmelonskal

Få människor vet, men vattenmelonskal är också mycket fördelaktigt för människokroppen. Det bör endast användas om vattenmelonerna inte innehåller skadliga ämnen. Sådana bär säljs oftast på försommaren, när säsongen ännu inte börjat.

På grundval av vattenmelonskal gör de närande masker för ansiktshuden. De hjälper till att fukta huden, reglera talgkörtlarna och lindrar svullnad. Dessutom har skalmasker en antiinflammatorisk effekt.

vattenmelon skal

Varför är vattenmelon bra för hälsan?

Fördelarna med vattenmelon för människor har länge varit kända. På grundval av detta utförs detoxdieter som tar bort gifter och gifter från kroppen. Det viktigaste är att välja rätt bär, som inte kommer att ha ett högt innehåll av nitrater och andra skadliga ämnen. Bärförgiftning på sommaren är vanligt förekommande.

För män

För män fungerar vattenmelonmassa på liknande sätt som styrka förstärkare. Bäret innehåller citrulline och lykopen. Dessa ämnen hjälper till att utvidga blodkärlen och öka styrkan. Dessutom hjälper regelbunden konsumtion av vattenmelon att hantera stress, normalisera blodtrycket och förbättra hjärtfunktionen. Detta är viktigt för den manliga kroppen, eftersom, som ni vet, de flesta dödsfall bland män beror på hjärtproblem.

mogen vattenmelon

För kvinnor

Kvinnor kan uppleva fördelarna med vattenmelon på sig själva om de äter den regelbundet. Vattenmelonmassans positiva effekt på en kvinnas kropp:

 1. Det mättar snabbt kroppen, samtidigt som det främjar viktminskning.
 2. Har en gynnsam effekt på ansiktshuden.
 3. Tar bort skadliga ämnen från kroppen.
 4. Folinsyra har en positiv effekt på graviditeten.
 5. Föryngrar kroppen.

Vattenmelon används ofta i kosmetologi för att förbereda ansikts- och hårmasker.

För barn

Vattenmelonens användbarhet för barn beror på det höga innehållet av vitaminer och mikroelement i massan av bär, som är nödvändiga för en växande kropp. Vattenmelon ges även till små barn, förutsatt att den inte innehåller skadliga toxiner. Det viktigaste är inte att ge stora mängder vattenmeloner till barn.

skivor vattenmelon

På grund av att massan har en urindrivande effekt, sätter detta ytterligare stress på barnets njurar, som ännu inte har bildats ännu.

Vilka problem hjälper bäret att hantera?

Vattenmelon anses vara en av de hälsosammaste bär som kan ätas även av de som är på diet. Vattenmelonmassan hjälper till att förbättra människans välbefinnande och eliminera toxiner från kroppen. Dessutom betraktas vattenmelon som en diet- och lågkaloriprodukt som hjälper till att minska vikten när den konsumeras regelbundet.

Normalisering av matsmältningen

Vattenmelonmassan har en unik egenskap för att normalisera matsmältningsprocesser. På grund av innehållet av folsyra i bäret återställs tarmens mikroflora. Och gynnsamma mikroorganismer multiplicerar mer aktivt.

vattenmelon och flicka

Med regelbunden användning av vattenmelonmassa för mat återvänder välbefinnandet för en person som lider av förstoppning till det normala. Om du äter 2 kg massa per dag kommer du att kunna återställa tarmarna och magen. Vattenmelonsaft är bra för förstoppning. Det används ofta i stället för ett laxermedel.

Minska kaloriintaget

För de människor som drömmer om att gå ner i vikt kommer vattenmelon att bli en ersättningsbar produkt. Kalorihalten per 100 gram är bara 28 kilokalorier. Vattenmeloner tillåts redan före sänggåendet. Massan mättar snabbt magen, medan överskott av kalorier inte tillförs kroppen.

Rengöring av kroppen

På grundval av massan av vattenmelon, rengör de ofta kroppen för gifter. För att rengöra njurarna behöver du en vattenmelon och svart bröd. Men förfarandet bör utföras först efter tillstånd av läkaren. Rengöringskursen är 5-7 dagar. För 10 kg människovikt rekommenderas 1 kilo vattenmelon. Du behöver äta högst 250 gram svart bröd per dag. Detta belopp måste delas med 4. Det är bäst att använda hela korn eller kli bröd.

gaffel och kniv

Under de senaste två dagarna av vattenmelonrengöring på natten (från 2 till 3) måste du ta ett varmt bad - 30 minuter vardera. Denna åtgärd är förknippad med särdragen i urinsystemet. Varmt vatten expanderar urinvägarna och cirkulerar mer blod genom blodkärlen.

Förebyggande av hjärt-kärlsystemet och diabetes

Bäret är användbart för de människor som lider av hjärtsjukdomar och blodkärl, liksom diabetes. Frukter tar bort överskott av vätska från kroppen, vilket lindrar stress på hjärtat och blodkärlen.

Massan hjälper till att minska högt tryck, stärker väggarna i kapillärerna och artärerna.

På grund av det höga sockerinnehållet i massan av vattenmelon, rekommenderas det inte att missbruka det för diabetiker. Företrädesvis bör inte särskilt söta rosa varianter ges.

Förbättrad ämnesomsättning och hudtillstånd

För att förbättra ämnesomsättningen måste du äta vattenmeloner oftare. Om du regelbundet ordnar fasta dagar på bär, kan du ta bort gifter, gifter, sand och överflödigt fukt från kroppen. Dessutom hjälper vattenmelon diet att eliminera överskott av mineraliska salter.

flicka och vattenmelon

Bäret har också en positiv effekt på huden. På grundval av detta görs närande masker för ansikte, nacke och décolleté. Masker hjälper till att återställa vattenbalansen, fuktar huden. Huden blir fast och strålande. Vattenmelonmassa hjälper även med solbränna.

Trycknormalisering

Vattenmelon innehåller ämnen som normaliserar blodtrycket. Det upprätthåller blodkärlets elasticitet och säkerställer deras permeabilitet. Innehållet i sådana mineraler som arginin och citrulline i bärmassan hjälper till att stabilisera högt blodtryck.

Diuretisk verkan

En annan fördelaktig egenskap som bäret har är en urindrivande effekt.Tack vare den diuretiska effekten är det möjligt att eliminera svullnaden som uppstår på grund av hjärtsvikt, nedsatt lymfatisk dränering och normalisera njurfunktionen.

Antioxidanter som ingår i bäret kan vara ett profylaktiskt medel mot cancer och också öka livslängden.

Bärsaften hjälper till att lösa njursten och ta bort sand från kroppen. De som vill rengöra njurarna från stenar och sand bör definitivt inkludera vattenmelon i sin dagliga kost. Först först bör du rådfråga din läkare.

vattenmelons juice

I närvaro av njursjukdomar bör fasta dagar och rensa kroppen på en vattenmelondiet utföras under övervakning av en läkare. Annars kan du framkalla en försämring av välbefinnandet.

Funktioner av att äta gravida kvinnor

I de tidiga stadierna är det bra för gravida kvinnor att äta vattenmeloner. Men först är det värt att kontrollera denna punkt med en gynekolog. Förbud mot användning av frukt införs extremt sällan, men det är inte överflödigt att spela det säkert. De flesta gravida kvinnor upplever illamående på morgonen. Vattenmeloner å andra sidan hjälper till att förbättra välbefinnandet och lindra kramper.

tar vattenmelon

Det rekommenderas inte att äta bäret ofta under graviditetens sista trimester. På grund av den diuretiska effekten uppmanar en kvinna "i position" ständigt att använda toaletten, och detta leder till det faktum att den överfyllda urinblåsan ständigt trycker på fostret.

Kontra

Trots att vattenmeloner är en av de mest användbara bären, har de också kontraindikationer.

 • diabetes;
 • sjukdomar i bukspottkörteln;
 • pyelonefrit;
 • urolithiasis sjukdom;
 • nefros;
 • nefrit;
 • mjältsjukdomar.

Det är inte tillrådligt att äta massan för personer som är allergiska mot bäret. Det rekommenderas inte att ge söt massa till nyfödda barn. Bäret orsakar kolik hos små barn. Det är också viktigt att välja rätt frukt. Det är omöjligt att köpa ett bra bär i början av sommaren. Dessa vattenmeloner har mycket nitrater. Därför, ofta, efter att ha ätit tidig frukt, diagnostiseras människor med förgiftning.


För resten är vattenmelon en hälsosam och välsmakande behandling som har en positiv effekt på kroppen. Det kan ätas även sent på natten.

recensioner
 1. Anastasia Yarinovskaya
  5.05.2019 23:50

  Naturligtvis kan fördelarna med vattenmelon knappast överskattas. Men i vår tid är de så ofta fyllda med alla slags skadliga ämnen för presentationen att de kan orsaka allvarliga hälsoskador, särskilt om barn äter vattenmelon.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa