Beskrivning av mängden vattenmelon nära Moskva Charleston Gray, funktioner för odling och vård

Söta frukter som släcker törst säljs i sommarvärme längs motorvägarna, i kiosker, på marknader, från bilar eller bara från marken. För att påskynda mognaden, öka deras vikt, matas de med nitrater. Istället för en läcker vattenmelon kan du köpa en ruttig vattenhaltig frukt. Ägarna till sommarstugor och små tomter försöker odla bär på egen hand, som älskar solen och värmen. Fram till nyligen kunde bara invånare i Stavropol-territoriet, Krasnodar-territoriet och Astrakhan-regionen skryta med utbytet av meloner och kalebasser. Med tillkomsten av vattenmelon Charleston Grey spridde planteringen av en termofil kultur till mittfältet.

Avelshistoria, och i vilka områden den kan växa

Även om melonfrön spirar väl både i växthus och i växthus, men bara odlas i öppna bäddar och fält som är upplysta av de brinnande solens strålar, glädjer vattenmeloner med söt massa som smälter i munnen. Uppfödare från många länder har bedrivit avelshybridsorter som bättre anpassar sig till olika klimatförhållanden, tolererar kallt väder och regnigt väder och har en kort växtsäsong. Charleston Gray dök upp på marknaden tack vare hårt arbete från specialister från Frankrike. Hybridfrön säljs under varumärket HM Clause.

Charleston Gray

Denna vattenmelon planteras i Sibirien, Volgo-Vyatka-regionen. Dess frukter mognar i Altai, i centrala svarta jordområdena, det är inte dåligt för denna sort Putanför Moskva klimat.

Vattenmelon Charleston Grey. Beskrivning och egenskaper

Hybriden, uppfödd av franska uppfödare, fick snabbt popularitet bland sommarboende. Jordbrukare odlar framgångsrika söta frukter till salu.

Beskrivning och egenskaper

Charleston Gray är annorlunda:

 • långa fransar:
 • ett stort antal sidoskott;
 • långsträckt fruktform.

Den kraftfulla växten har snidade löv, bäret har en lätt och slät hud, skalens tjocklek överstiger 2 centimeter. Sorten lockar till sig med sin ljusrosa saftiga massa, vissa prover av vattenmeloner väger 12-15 kilo. När det odlas i mittbanan och Sibirien är fruktmassan något mindre. De kan transporteras över långa sträckor utan problem, behålla sin smak i en och en halv månad efter skörden.

sidoskott

Sorten påverkas inte:

 • fusarium visnande;
 • antraknos;
 • mosaiksjukdom.

De första vattenmelonerna av hybriden mognar 75 dagar efter groddningen. I söder skördar jordbrukarna upp till 100 ton frukt per hektar.

I den mittersta körfältet och i Sibirien rekommenderas Charleston Grey att odlas i plantor. De mörkbruna frönen sås i ett växthus eller i torvkrukor.

uppkomsten av plantor

Förutsättningar för en god skörd

Även om hybridvarianter tolererar väderförändringar normalt, för att frukterna ska ställa och mogna, behövs ett överflöd av lätt, snabb matning och en viss fuktighet.

Vattning

Många trädgårdsmästare som planterar vattenmeloner i mittbanan tror att meloner och kalebasser älskar ett torrt klimat och värme, vilket innebär att de inte behöver vatten. Växter utvecklas vid en lufttemperatur på minst 22 °, men små och smaklösa frukter bildas utan att vattna. Även om hybrider och sorter av grödor har kraftfulla rötter som går djupt i marken, behöver de fukt under nästan hela växtsäsongen.

meloner och kalebasser

Efter groddning innan vipporna växer vattna vattenmelonerna helst varje dag med varmt vatten. När de bleknar räcker det att fukta jorden en gång i veckan med en hastighet av 8 liter per buske, då blir jorden våt med en halv meter.

Jordbrukarna kan inte bevattna stora områden som planterats med meloner så ofta, så de börjar vattna rikligt:

 • efter tunnande plantor;
 • på blommande dagar;
 • före mognad.

meloner och kalebasser

För att bibehålla fukt i marken under längre tid är gångarna böjda med hö eller halm. När vattenmelonerna börjar mogna stoppas bevattningen, annars blir frukterna inte söta, men vattniga. Liksom många andra växter måste meloner vattnas vid roten och på kvällen när indunstningen minskar.

Om möjligt är det bättre att installera ett droppbevattningssystem.

Jorden

För att vattenmeloner ska mogna i mittfältet måste du bara välja tidiga mogna sorter. Dessa inkluderar hybrid från Charleston Gray. Kulturen föredrar lätt sandig jord och gott om plats. Om det finns dålig jord på platsen blandas det för att förbättra kompositionen:

hö eller halm

 • med torv;
 • sågspån;
 • kungsljus.

På våren, i varje hål förberett för plantera en vattenmelon, häll en sked superfosfat och 60 gram nitrofoska, täck med jord och fukta med vatten. Efter varje vattning måste jorden lossas, annars bildas en skorpa som inte tillåter luft att passera till rötterna, vilket förhindrar växten av fransar.

Fertilizer

Charleston Grey-hybrider påverkas mindre av sjukdomar, men behöver mycket näringsämnen. För att skörda stora och söta vattenmeloner måste du mata plantorna tre gånger med organiskt material och mineralgödsel. Melonodlingen reagerar positivt på humus och ruttna gödsel, mullein utspädd i vatten i ett förhållande av 1 till 5. Vid sådan utfodring samlas inte nitrater i frukterna.

plantera en vattenmelon

De näringsämnen som krävs för vattenmeloner finns i växtbaserade infusioner av lucerna, nässlor, planeter. Du kan växla dem med gödsel, blanda med träaska.

Vid utfodring med potashgödsel:

 1. Många feminina blommor visas.
 2. Äggstocken formas snabbare.
 3. Smaken på frukt förbättras, socker och vitaminer samlas.

Under växtsäsongen behöver växter magnesium och kalcium, för tillväxt av stjälkar och blad från tio veckor appliceras gödselmedel där kväve finns.

växtbaserade infusioner

Vattenmelonodlingsteknik

Att plantera och ta hand om Charleston Grey-hybrid skiljer sig praktiskt taget inte från de metoder som används för andra sorter av denna typ av melon. Söta och saftiga bär mognar när de odlas i åkrar och i rymliga områden, men där klimatet inte tillåter frukt att mogna, planteras kulturen i stängd mark.

skiljer sig från metoder

I växthusförhållanden

När du odlar vattenmeloner under en film måste du följa de grundläggande reglerna. I april förbereder de en plats, gräver upp jorden, lägger sand till den, gör en djup dik, längst ner i vilken gödsel är staplad och jord hälls på toppen. När tre löv visas på plantorna flyttas buskarna till växthuset var 60 centimeter. Brunnarna fuktas med varmt vatten.

För att förhindra att groddarna börjar ruttna behöver de inte begravas i marken.Vattenmeloner planteras efter 20 maj, filmen dras hårt. Meloner vattnas ständigt med en hastighet av 0,5 liter vatten per buske. Vid den första utfodringen används kvävegödselmedel. När vattenmelonerna börjar utvecklas är fransarna bundna. Under blomsterperioden ventileras växthuset så att bin pollineras.

växthusförhållanden

Utomhus

Charleston Grey kan planteras i åkrar och sommarstugor i mittfältet, därför, när man väljer frön, stannar många människor vid denna hybrid. Tekniken för att odla sådana sorter av vattenmeloner tillhandahåller både en planta-metod och sådd direkt i öppen mark.

Den första metoden är lämplig för regioner där sommaren inte är särskilt varm och slutar snabbt. Torvkrukorna är fyllda med ask, jord och humus och frön skickas. Plantor plantas och vattnas, vid 30 års ålder flyttas de till trädgårdsbädden.

mellanfilen

Den andra metoden att odla vattenmeloner är mindre arbetsintensiv. När jordens temperatur når 14 grader, görs hål i den, torv, humus och ask placeras i dem, 4-5 frön placeras i varje hål. De groddar som visas tyndas ut och lämnar en stam.

Förebyggande och kontroll av skadedjur och sjukdomar

Charleston Grey är resistent mot de största problemen i meloner, men lider av bladlöss. Honan på detta lilla insekt lägger ägg på bladen på en vattenmelon, och de krullar och torkar snabbt. Det bästa förebyggandet av invasionen av sådana skadedjur är ogräs och vattning med en lösning av lökskal. Spindelmiten älskar meloner och kalebasser. För att hantera det behandlas vattenmelonblad med en infusion gjord av dope.

skadedjur och sjukdomar

Om folkrättsmedel är maktlösa i kampen mot parasiter, de använder sprutväxter med insektsmedel.

Skörd och lagring

Vattenmeloner skärs 4-5 dagar innan frukterna är helt mogna. Det rekommenderas inte att ta bort det saftiga bäret tidigare än tidsfristen, eftersom det inte mognar. Meloner som skördats sent lagras inte på länge. Charleston Gray har en tjock skorpa, transporteras väl men håller inte förrän på vintern.

grödlagring

För att förhindra att vattenmeloner ruttnar och inte tappar smaken, lämnas de kvar i ett ventilerat rum med en temperatur på upp till 4 ° C.

Frukten placeras i lådor, strö med ask eller torr mossa. Du kan linda in bäret i en tjock trasa och hänga det i ett nät i källaren.

tjock trasa

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa