Funktioner av växande Astrakhan vattenmeloner, korda mognar och hur man kan skilja sorter

En enorm rund frukt med en plan yta uppföddes av uppfödaren Konstantin Dyutin. Astrakhan vattenmeloner, till skillnad från andra sorter av denna melonskörd, är opretentiösa i vård, för vilka de planteras på gårdar, odlade i sommarstugor. Sött bär har inte bara en behaglig smak, utan eliminerar också törst, levererar vitaminer och mineraler till människokroppen, rensar det från gifter och lindrar puffiness.

Funktioner i sorten

Nu finns det inget behov att åka till Astrakhan för vattenmeloner, vars heta och torra klimat är perfekt för odling av meloner och kalebasser. Du kan köpa en fantastisk bär var som helst, det odlas i olika regioner i Ryssland. Astrakhan vattenmeloner är olika:

Astrakhan vattenmeloner

 • tät och slät skorpa;
 • avlång form;
 • mörkgrön färg;
 • ljusa ränder på ytan.

Massan i frukt behagar med en söt smak, subtil doft av åkrar. Vid långvarig torka bildas ibland tomrum i bäret, men Astrakhan-vattenmelonen förlorar inte sin saftighet av detta. Den mognar 75-80 dagar efter grodd. Melonkulturen älskar värme, direkta solstrålar, gillar inte molnigt och svalt väder, hög luftfuktighet. Astrakhan vattenmeloner påverkas sällan av:

ränder på ytan

 • Fusarium
 • grå råtta;
 • mosaiksjukdom;
 • anthracnose.

Egenskaperna och beskrivningen av de olika intresserade bönderna, eftersom det från en hektar, under gynnsamma förhållanden, är det möjligt att samla 120 ton vattenmeloner, som var och en väger mer än 8 kg. Sommarbeboare som planterar denna melonskörd på sina tomter hävdar att den sötaste och saftigste frukten har en kontrasterande färg - en mycket mörk hud och mycket ljusa ränder. Mogen bär avger en knappt hörbar spricka när den pressas.

gynnsamma förhållanden

Sätt att växa Astrakhan vattenmelon

Sorten är lämplig för odling inte bara i de södra regionerna utan också i den mittersta körfältet. Där våren dröjer, skördas plantorna först; om värmen kommer i april sås de desinficerade frönna direkt på trädgårdsbädden eller på bastan. Den första metoden är lämplig för Moskva-regionen, Chernozem-regionen. Förutom Astrakhan-regionen används det andra alternativet för odling av vattenmeloner i Krasnodar och Stavropol-territorierna i Nordkaukasien.

mellanfilen

Spira frön

Både trädgårdsmästare och jordbrukare drömmer om att söta bär kommer att mogna snabbare. Vissa vill glädja familjen med frukt, andra - för att få inkomst.

Spirande frön hjälper till att påskynda skörden. Först måste de sönderdelas och större korn väljas. För att groddarna ska kläckas snabbare hälls fröet med varmt vatten och lämnas i en halvtimme, varefter det blötlägges under en dag i en lösning av kaliumpermanganat. Erfaren trädgårdsmästare lägger till aloe juice till den.

mognade snabbare

När groddar dyker upp måste frön flyttas in i torvkrukor eller plastbehållare fyllda med humus. Det är viktigt att välja rätt tidpunkt för att spira fröet och återplantera buskarna i ett område som är upplyst av solen.

Astrakhan vattenmeloner älskar lätt och lös jord. Gödselmedel som innehåller fosfor och kväve måste appliceras på marken som är beredd på hösten. Plantor flyttas till öppen mark i slutet av maj. Vanligtvis för närvarande finns det inte längre frost, och jorden värms väl upp. Vattenmeloner har tid att mogna före hösten.

befrukta

Plantera plantor i ett växthus

På mellanlängder föredrar sommarinvånare att såga Astrakhan-sorten inte i öppen mark, utan under en film. De gör detta från slutet av mars till början av april, många styrs av månkalendern. För att göra huden mjukare doppas frönna i varmt vatten under en kvarts timme.

För härdning lindar vissa sommarinvånare vattenmelonskorn i vått gasväv och skickar dem till en kall plats under en vecka eller lägger dem på is 8 timmar innan de planteras.

Efter behandling med en tillväxtstimulator placeras 3-4 frön i koppar fyllda med befruktad jord, fördjupas med 4 centimeter. Behållarna lindas i folie och lämnas i växthuset, där det ska vara minst 25 °. När skotten visas avlägsnas polyeten, skottna uttunnas. När fyra blad bildas, och detta händer efter 30-35 dagar, flyttas Astrakhan-vattenmeloner till fältet eller till trädgården.

öppen mark

Plantor i det öppna fältet

I slutet av maj värms marken väl upp och frost återkommer sällan. När jordens temperatur når 14 °, gräver de hål, lägger humus i vardera, planterar några vattenmelonfrön, täcker dem med jord, vars skikt bör vara minst 10 centimeter. Ett avstånd på upp till en och en halv meter är kvar mellan raderna. Meloner isoleras med agrofiber.

Den odlade Astrakhan-vattenmelonen utvecklas väl efter:

plantor i växthuset

 • bönor;
 • majs;
 • nattskyddsgrödor.

Plantor planteras till ett permanent ställe, skyddat från drag, när minst 18 ° under dagen, varje halv meter, lämnar 90 centimeter mellan raderna. Gödningsmedel placeras i de grävda hålen, som bereds genom att lösa upp 40 gram superfosfat, 20 gram kaliumsalt och 30 gram ammoniumsulfat i 2 liter vatten. Många sommarboende föredrar kycklinggödsel och mullein.

Täck gödselmedel med jord, häll i askan, häll varmt vatten. Skär glaset, ta ut plantorna från Astrakhan vattenmelon och placera det i marken så att jorden når bladen. Fukt avdunstar mindre om bädden under melonskörden är böjd med humus eller sand.

dragfri

Vi skapar optimala förutsättningar för god tillväxt och produktivitet

Odlingen av Astrakhan-vattenmeloner och skötseln av dem återspeglar nästan inte odlingen av andra sorter. Växter utvecklas snabbt, ger ett högt utbyte på bördiga mark, särskilt på svart jord.

tillväxt och avkastning

Temperatur och belysning

Vattenmeloner älskar solen, även om de groddar i skuggan kommer inte frukterna att gå. När molnigt väder håller länge får bäret inte söthet. När man odlar meloner i ett växthus är det nödvändigt att installera ytterligare lampor.

Astrakhan vattenmeloner utvecklas väl vid höga temperaturer, utbytet ökar avsevärt om under växtsäsongen under dagen från 30 till 40 ° och på natten minst 18; vid 15 stoppar tillväxten; vid lägre värden kan kulturen dö.

Vattenmeloner är värre bundna när solens strålar faller på dem längre än 12 timmar, men även med ett dagsljus på 8 timmar utvecklas kulturen inte.

ytterligare lampor

Fuktighet och vattning

Vattenmelonerna i Astrakhan har kraftfulla rötter som går till stora djup och växer i bredd. De lider inte under en torka, de tål en lång frånvaro av regn. Bäret kommer dock inte att vara saftigt och söt om grödan inte vattnas. Under utvecklingen fuktas vattenmeloner dagligen med varmt vatten. När de börjar mogna i massa reduceras mängden bevattning.

vattenmeloner fuktar

Gödsling av jorden

Meloner och kalebasser är mycket krävande för jordens fertilitet. Det är nödvändigt att mata Astrakhan vattenmeloner, även om de växer på svart jord, en gång var 14-15 dag. Du kan använda lösningar från ruttna gödsel, kycklingdroppar och ännu bättre kombinera organiskt material med mineralgödsel.

mineralgödselmedel

Sjukdomar och skadedjur i Astrakhan vattenmelon

Regn och kalla snaps påverkar negativt melonodlingens tillstånd. Setfrukterna har ingen smak, ingen juice samlas in. Även om Astrakhan-vattenmeloner är resistenta mot fusarium och vissa andra sjukdomar, under ogynnsamma förhållanden, påverkas de av peronosporos orsakad av en patogen svamp. För att klara det behandlas kulturens blad med Bordeaux-vätska 3 gånger per säsong.

Långvarig kall snäpp, hög luftfuktighet bidrar till uppkomsten av rotrötta, när den underjordiska delen av anläggningen förtjockas och sprickor, löv visnar. För sprayning, använd Fundazol-lösning; aska hälls på marken.

 förtjockas och sprickor

Frön rekommenderas att bearbetas före plantering, eftersom bakterier överförs genom dem, vilket provocerar utvecklingen av vinkelfläckning, där:

 1. Växten är täckt med blom.
 2. Hål visas på bladen.
 3. Stammarna visnar.
 4. Frukten blir mjuk.

Vid hög luftfuktighet och låga temperaturer förstörs meloner och kalebasser plantager av svarta bladlöss på kort tid. På grund av insekter som är cirka 2 millimeter stora, faller blommor av, äggstocken faller av, växten dör. Att spruta växter med lösningar av tobaksdamm, en blandning av träaska och tvätt tvål hjälper inte alltid att bli av med parasiter. Ofta är det nödvändigt att behandla melonblad med insektsmedel.

svart bladlöss

Hur man bestämmer mognaden hos ett bär

Det finns mer än ett sätt att använda som du kan se till att Astrakhan vattenmelon är mognad. Var först uppmärksam på dess jordskorpa. Om den är fast, inte genomborrad med en nagel, matar inte bäret på fukt från stjälkarna. Riven av växten kommer frukterna att mogna snabbt. Mogna bär har ljusa ränder mot bakgrund av en mörk skal.

Vattenmelonen ligger på marken på ena sidan, och en fläck bildas vid kontaktpunkten med marken. Ett moget bär har en gul eller orange färg. Frukten kan skäras av om ett ringande ljud är tydligt hörbart från ett slag med en hand och ett knasande ljud när man trycker på det.

mognad av bär

Mogen vattenmelon sjunker inte i vatten. Bärets kött av sorten Astrakhan är ljusröd, stenen är svart. För "flickor", som anses smakligare än "pojkar", är den undre delen platt, inte smal, med en bred cirkel som sticker ut på den.

När man ska skörda och hur man ska lagra grödan

Vattenmeloner från Astrakhan börjar mogna närmare hösten. Sena sorter har en tjock skal som förhindrar skador på den saftiga massan. Du måste lagra frukt från din egen tomt några dagar innan de mognar.

börja mogna

För arbetsstycket måste du välja vattenmeloner som inte har några sprickor, bucklor, repor och ytan lyser i solen. Ett mycket stort bär bör inte lämnas i kylen eller placeras i en källare eller källare. Tidiga sorter är inte lämpliga för förvaring. Så att Astrakhan vattenmeloner inte förstörs under lång tid, inte tappar sin smak och saftighet, bör temperaturen i ett ventilerat rum ligga i området 2 till 4 °, fuktighet - högst 85.

Hela frukter av den här sorten ligger perfekt i 3 månader, vid rumstemperatur - 5 veckor, skära bär bär förvaras i kylskåpet i högst 2 dagar.

stort bär

Vanliga växande misstag

Nybörjaträdgårdar tror ibland att eftersom Astrakhan-vattenmelonerna kommer från de södra regionerna, där det är varmt och torrt, finns det inget behov att vattna växterna. Andra platsägare slutar återfukta 10 dagar före skörden, vilket leder till:

 • till en försämring av smak;
 • lågt sockerinnehåll;
 • otillfredsställande att hålla kvalitet.

växande fel

Ett grovt misstag att sommarboende planterar vattenmeloner är bristen på korrekt utfodring. Melongrödor behöver både mineralgödselgödsel och organiskt material, men i måttlig mån.

Vissa trädgårdsmästare lyckas spara utrymme i växthuset genom att placera tomater och vattenmeloner bredvid dem. Växter kräver olika näring, vissa vattnas varje dag, andra en gång i veckan. Långa stjälkar av meloner och kalebasser drunknar snabbt tomater.

korrekt utfodring

Det är inte lätt att köpa frön av Astrakhan-vattenmeloner på marknaden, inte alla vet hur man kan skilja på att detta inte är ett falskt. Du måste bara lita på säljarnas samvete eller köpa såddfrön inte i basaren utan i specialbutiker.

specialbutiker

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa