Växande aprikoser i Ural i det öppna fältet, beskrivning av vinterhärdiga sorter och vård

Trädgårdsmästare drömmer om att odla välsmakande, saftiga aprikoser på deras land. På det södra territoriet kommer detta inte att vara svårt. Ural har ett kallt klimat, så när trädgårdsplanter väljer, måste trädgårdsmästare noggrant studera sorts egenskaper och välja lämpliga för det hårda klimatet. I Uralerna planteras vinterhårda aprikoser, som lätt kan motstå låga temperaturer och ogynnsamma faktorer.

De bästa sorterna av aprikoser för Ural

Ural kännetecknas av hårda klimatförhållanden, därför, när man väljer plantor, föredras vinterhärdiga sorter som kan tåla:

 • frysning;
 • långvariga töar;
 • glasera;
 • stillastående fukt;
 • temperatur sjunker;
 • solbränna.

Vintern-härdiga typer av aprikoser erhålls genom att korsa en vanlig gröda med en vild.

Norra aprikoser skiljer sig i smak och storlek från södra aprikoser, men förblir lika friska.

Rekommenderade bästa sorter:

 1. Honung. Kulturen blir 3 meter hög. Diametern på kronan på en vuxen växt är 4 meter. Frukterna är stora.
 2. Kirovets. Växten är kompakt, växer inte mer än 3 meter. Cirka 15 kilo aprikoser skördas per säsong. Vikten på var och en överstiger inte 27 gram. Fruktens skal är rödaktig. De börjar mogna i början av augusti. Fördel - fruktens höga smakegenskaper och utmärkt vinterhårdhet.
 3. Siberian. Kulturen växer upp till 5 meter. Frukter är små, spricka när de är mogna, syrliga. Tål svår frost.
 4. Khabarovsk. Skördas från fjärde året. Anläggningen behöver systematisk vård: beskärning, kronbildning. Ett träd med en spridande krona växer till en stor storlek. Aprikoser har en genomsnittlig transportabilitet. En vuxen växt producerar upp till 35 kilo frukt med höga smakegenskaper. Kulturen kännetecknas av god vinterhårdhet, som kan motstå svår frost.
 5. Härdig. Trädet utvecklas snabbt. Avser vinterhård.
 6. Norrsken. Detta är en elit aprikos variation med hög frostbeständighet. Bristen på kultur är möjligheten att dämpa av. Fruktvikten är cirka 30 gram. Massan är medelstor i densitet.
 7. Mountain Abakan. Växten har en spridande krona och når 3 meter i höjd. Kulturen är frostbeständig. Frukter av en deprimerad form med en gulgrönaktig färg. Sött och surt på smak med saftig massa. Med långvariga vintertöar kan fruktknoppar falla av. Ett träd ger upp till 15 kg skörd.
 8. East Siberian. Avser tidigt, har frostbeständighet. En långvarig tining provoserar en dämpning ur hästens nacke, vilket kan orsaka att växten fryser. Frukten är utrustad med läcker massa.
 9. Siberian Baikalov.Detta är en idealisk variation för Ural, eftersom grödan tål onormalt låga temperaturer. En vuxen växt producerar 25 kg aprikoser under ett produktivt år, som är stora i storlek och söt smak. Mognadstid - början av augusti.
 10. Manchurian. Trädet är högt och når 12 meter. De sura frukterna är idealiska för konserver och sylt. Äpplen är små och väger högst 20 gram. Tillhörde de bästa sorterna för Ural, kan det lätt tåla svår frost.
 11. Saratov rubin. Trädet är inte bara frostbeständigt, utan också mycket motståndskraftigt mot förkylning av fruktknoppar. Avser kraftfullt. Frukten är doftande. Benet är väl separerat. Aprikoser spricker inte och har idealisk transportabilitet. Lagras i 2 månader om villkoren är uppfyllda.
 12. Snegirek. Det kan växa i områden med svår frost. Den årliga skörden är 10 kg. Själv-bördiga sorter är praktiska att använda, eftersom de inte kräver närvaron av pollinatorer. Därför kan Snigherek odlas i en enskild sortering.

många aprikoser

Alla dessa alternativ är perfekta för hårda klimat.

Hur man odlar aprikoser i Ural

För att växa aprikoser i Ural, välj rätt, stark planta med god frostbeständighet.

Odling av en kultur kräver kunskap och enkla rekommendationer:

 1. Grundvatten är farligt för grödor. De provoserar ruttn och dämpning av rotsystemet.
 2. Plantor planteras på en plats utan drag och med god belysning. Föredrar förhöjda områden.
 3. Planteringen sker på hösten och våren. Pre-fertilis marken och gräva ett hål 80 x 80 centimeter i storlek.
 4. Dränering läggs ut i botten, en planta installeras och knytas till ett stöd. Denna beredning hjälper anläggningen att motstå starka vindar. Dränering gör att rotsystemet kan utvecklas väl.
 5. Fyll det grävda hålet halvvägs med jord och fyll det med en hink med vatten. När vätskan är helt absorberad, täck den med återstående jord och fyll den med en hink vatten igen.

plantering aprikoser

Aprikoser växer bra utomhus och ger goda skördar med korrekt skötsel. När du köper, välj årliga växter. Det rekommenderas att plantera flera trädtyper samtidigt. Därefter kommer växterna att förses med korsbestøvning, vilket kommer att ha en positiv effekt på ytterligare frukt. Efter transplantation vattnas kulturen rikligt.

I Ural odlas endast zonerade sorter, företräde ges två år gamla plantor med ett stängt rotsystem. Det rekommenderas att köpa i specialiserade plantskolor.

Vård

Aprikosvård i Ural måste vara kontinuerlig. För att göra detta, följ rekommendationerna:

 • för bättre pollinering sprutas växten med honungstinktur;
 • låt inte smält snö stagnera i hålen;
 • ta bort onödiga grenar, förfarandet ger en vacker look till kulturen och hjälper till att få ett högt utbyte;
 • utfodring två gånger per säsong;
 • genomföra förebyggande åtgärder mot sjukdomar och skadedjur;
 • vattnas regelbundet, men med mått.

Beskärning utförs tills bladen visas. Lämna grenar jämnt fördelade i kronan. Planteringar behöver en stor mängd fukt vid tidpunkten för äggstocksbildning. För att skydda grödor från det kalla vädret, den brinnande vintersolen och gnagare, innan uppvärmningen i april, lindas bobs och skelettgrenar med vitglasduk. Endast ympade träd odlas. Växter som kommer från frön har ingen chans att överleva. Med rätt val av variation och korrekt skötsel kommer aprikosen att glädja dig med en rik skörd varje år.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa