Beskrivning av de bästa sorterna av aprikoser för odling i Leningrad-regionen, plantering och skötsel

Många trädgårdsmästare tror felaktigt att aprikos är en uteslutande sydlig gröda. Moderna sorter av fruktträd rotar och bär aktivt frukt även vid låga temperaturer och extrema miljöförhållanden. Aprikosvarianter för odling i Leningradregionen uppföddes med hänsyn till klimatets och jordens särdrag i detta område.

Funktioner av odling i lin. områden

Vid plantering och vård av aprikoser i Leningradregionen måste ett antal funktioner observeras. Först och främst bör du välja en lämplig plats för att plantera träd. Webbplatsen ska vara belägen i låglandet, ständigt upplyst och skyddad från att blåsa. Träd bör inte planteras i södra sluttningar, eftersom vegetationsprocessen kommer att vara mer aktiv på dem och blomningen kommer att sammanfalla med vårfrostperioden.

de bästa sorterna

Om päron, ask, ek eller andra träd med ett djupt rotsystem planteras bredvid aprikoserna, kommer plantorna lätt att rota. Det rekommenderas att plantera träd enligt 6 x 4-schemat på lerande, sandiga lerjordar med neutral eller svag surhet. Beroende på innehållet av näringsämnen i jorden krävs införande av mineralförband. På lerjord är det nödvändigt att använda fosforgödsel, och om det finns brist på humus behandlas jorden med gödsel.

I Leningrad-regionen är det bättre att plantera aprikoser tidigt på våren. Planteringsprocessen är som följer:

 • en grop förbereds med ett djup av 50 cm och en bredd av 80 cm;
 • grovens lågland är täckt med ett dräneringsskikt av trasig tegel eller expanderad lera och ett skikt av flodsand;
 • gödningsmedel appliceras från en blandning av jord, ruttad gödsel och sand i proportionerna 3: 1: 1;
 • sticklingar hålls i 10-15 timmar i en tillväxtstimulator;
 • sticklingar med en fasad snitt placeras i jorden.

aprikoser för odling

Vid plantering bör sticklingens rothals förbli över marken. Trådbågar är fästa ovanför sticklingar, på vilka täckmaterialet är fixerat, vilket skapar en växthuseffekt.

Pågående vård växande aprikoser antar implementeringen av en lista med standardförfaranden. En av huvudpunkterna för vård är regelbunden och måttlig vattning.... Otillräcklig fukt i jorden framkallar torkning av bladverket och försämring av fruktens smakegenskaper. Överdriven vattning orsakar rotrot.

frukt lyser

Fallande löv bör samlas runt träd på hösten för att förhindra skadedjur. Om tecken på sjukdom eller skadliga insekter upptäcks räcker det att behandla jorden med gödningsmedel från en insekts- och svampdödande serie.I mitten av hösten måste plantornas stammar vitas, vilket skyddar mot förekomsten av biokemiska processer i grenarna.

För att bekämpa förtjockning av kronor krävs beskärning, som utförs tidigt på våren.

De bästa sorterna

När du väljer lämpliga sorter av aprikosträd för Leningradregionen är det nödvändigt att ta hänsyn till sådana faktorer som förmågan att slå rot i marken, fruktan och anpassning till väderförhållandena i regionen. Följande sorter rekommenderas för att plantera och växa i detta område:

sorter av träd

 1. Iceberg är en opretentiös sort som är motståndskraftig mot frost och tidig mognad. Fruktvikten når 30 g, massan är mjuk och saftig. Isberg aprikoser har inte surhet och är lämpliga för förberedelser för vintern.
 2. Michurenets är en sort som bär frukt som väger upp till 40 g. Skörden av denna sort har en sur smak. Aprikoser är ljusorange i färg och ovala, under långvarig lagring och genomgår låga temperaturer.
 3. Rödkinnade är en sort som är anpassad till torka och frost och visar en hög och regelbunden avkastning. Aprikoser mognar det andra decenniet av juli och får en karakteristisk rosa färgton under tillväxten. Fruktmassan är fast och söt och sur. Red Cheeked Apricot skörden är mångsidig och passar för transport.
 4. Triumf of the North är en typ av fruktträd med en spridande tät krona. Denna mängd aprikoser bär stora frukter om de sköts ordentligt. Sorten är resistent mot vanliga sjukdomar och förlorar inte sina smakegenskaper under påverkan av frost.

Olika sorter Kichiginsky, Luchisty, Kuibyshevsky, Shalakh, Karlik och många andra är lämpliga för Leningrad-regionen. Om du väljer en sort som är lämplig för Leningradregionen kommer det att vara möjligt att odla en stor gröda med hög smak och ett brett utbud av användbara egenskaper.

saftig frukt

recensioner
 1. Anna
  12.12.2019 22:04

  Tacka. Jag trodde inte att aprikoser kunde odlas i Len. område.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa