Beskrivning av aprikosvarianter Framgång, egenskaper hos avkastning och odlingsegenskaper

Trädgårdsmästare har länge tamat äppel- och päronträd. Men nu vill de odla nyfikna södra träd i trädgården. Apricot Planting Framgång garanterar välsmakande frukter. Samtidigt är arbetskraftskostnaderna inte så höga.

Ursprungshistoria

Michurin började arbeta med olika aprikoser. I barnkammaren lyckades han skapa opretentiösa och produktiva arter - kamrat och Michurinsky Best. De finns fortfarande i gamla trädgårdar.

Men uppfödarna fortsatte att arbeta. Pollinerande kamrat och Michurinsky med sorten Best Lewise fick en ny aprikosvariant - framgång. Hans egenskaper har överträffat hans föräldrar. Aprikos är populär bland trädgårdsmästare. Den bär aktivt frukt under både ogynnsamma och utmärkta klimatförhållanden.

beskrivning av aprikoser

Beskrivning av sorten

Framgång är lätt att känna igen genom sina tekniska egenskaper. Ogorodnikov lockas av beskrivningen av sorten:

 • medelstora träd (upp till 3 m hög);
 • medium förgrening;
 • kronan är rundpyramidal;
 • unga skott är ljusgröna, då blir färgen rödbrun;
 • barken är slät;
 • petioler är korta;
 • blommor är rosa och vita;
 • bladen är rundade, spetsen är skarp, kanten skär.

tekniska specifikationer

För bättre överlevnad rekommenderas att plantera 2-3 år gamla träd. Framgång börjar bära frukt under det femte året. Det är just nu som du kan smaka på frukterna. Deras egenskaper:

 • vikten av en frukt är 25 g;
 • huden är tunn, öm;
 • aprikosen är ljusgul med en rödaktig fat;
 • massan är saftig, det finns lite fiber;
 • smaken är utmärkt - söt, med en liten surhet.

Ogorodnikov är upprörd över den dåliga transportabiliteten och den låga kvaliteten på framgång... När allt kommer omkring är det genomsnittliga utbytet av ett 5-årigt träd 35 kg. Men aprikoser gör underbara marshmallows, sylt och konserver.

ljusgul

Växande funktioner

Framgång är opretentiös. Men för en garanterad skörd rekommenderas det att följa råd från agronomer.

Plats och tid

Aprikos är känslig för vindar i nord och nordost. På en kall vinter leder effekten av luftströmmar till fullständig död av fruktknopparna. Trädgårdsmästaren får inte skörden i år. Därför bör framgång planteras på platser skyddade från vinden.

många frukter

Kulturens födelseort är de södra regionerna. Det är bäst att bära frukt på en solig, öppen plats. Goda resultat uppnås genom att plantera framgång vid byggnadens södra vägg (hus, ladugård, bruksblock).

En ung plantor måste ha tid att växa rotsystemet innan vinter börjar.Det bör planteras tidigt på våren (före knoppbrytning) eller på hösten (3-4 veckor innan stabilt kallt väder börjar).

ung plantor

Markval

Framgång föredrar lös, bördig jord med en svagt alkalisk reaktion. På sura jordar rekommenderas kalkning.

Du bör först förbereda en landningsgrop. Med det antagna plantera aprikoser på våren gropen förbereds på hösten, när den placeras på hösten - på våren. Dess dimensioner: 70 cm x 70 cm x 70 cm. Graven måste fyllas med jord blandad med mogen kompost och mineralkomplex. Då måste platsen täckas med plywood eller ett metallark och lämnas tills trädet planteras.

Innan plantan lyckas måste bladet tas bort, hålet öppnas och trädet planteras i planteringshålet... Dess storlek måste vara tillräcklig för att rotsystemet ska kunna placeras fritt.

bärnsten bär

Trädvård

Med korrekt placering kräver inte trädgårdsmästaren särskild vård. Det är nödvändigt att följa regimerna för vattning och planerade behandlingar mot skadedjur.

Vattning och utfodring

När man planterar en ung växt i en förberedd planteringsgrop krävs inte att den matas under de första tre åren. Sedan ska specialiserade mineralkomplex läggas till på våren och hösten.

vattning och utfodring

Unga träd behöver vanligtvis vattna: deras rotsystem kan inte ge växten ensam fukt. En 5 år gammal växt bör bara vattnas i extremt torrt väder. Under mognadstiden rekommenderas att sluta återfuktas för att förhindra sprickor av aprikoser.

För en framgångsrik övervintring är det absolut nödvändigt att utföra höstvattenladdande vatten. 3-4 hinkar med vatten hälls under trädet. Tid för evenemanget - slutet av oktober.

Trädbeskärning

Denna åtgärd måste utföras för bättre pollinering av blommor och belysning av mogna frukter. Klipp ut överskott och torkade skott "på ringen". Kronen ska vara transparent. Med en sårdiameter på mer än 1,5 cm behandlas den med trädgårdslack eller oljefärg. Den bästa tiden för beskärning är vinter eller sen höst. För närvarande finns det ingen saftrörelse. Aprikosen kommer att genomgå operationen smärtfritt.

Trädbeskärning

Pestkontroll

Unga växter skadas av bladlusar och lövrullar. För att bekämpa bladlöss rekommenderas att vårfjäderbehandlas från trädgårdsmyror. Då måste trädet sprayas med tobaksinfusion med grön tvål. Från lövrullar hjälper insekticidbehandlingar (naturliga eller köpta).

insekticidbehandlingar

Sjukdomsprevention

Allmänna förebyggande åtgärder:

 • ogräs ut ogräs (särskilt på stammcirkeln);
 • kontroll av kvävehalten i jord;
 • snabb beskärning;
 • avlägsnande av växtrester från platsen;
 • balanserad applicering av mineralgödselmedel.

En frisk aprikos blir inte sjuk och skadas praktiskt taget inte av skadedjur.

hälsosam aprikos

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa