Beskrivning av aprikosvariet Limonka och egenskaperna för utbyte, nyanser av odling

Aprikoser är träd som är populära hos trädgårdsmästare och kräver inte mycket ansträngning för att växa. Kulturens enda nackdel är dålig frostbeständighet. Växande aprikosvarier Limonka orsakar inte problem även för invånare i svala regioner, anläggningen kännetecknas av utmärkt uthållighet och frostbeständighet.

Uppfödningens historia

Utseendet på sorten hände spontant. En aprikos skapades på grundval av en planta, som skilde sig åt i vissa egenskaper som lockade uppfödarna av Moskvastationen. Sorten föds upp för inte så länge sedan - i slutet av förra seklet. På grund av dess motstånd, uthållighet och opretentiöshet fick det snabbt popularitet bland trädgårdsmästare.

Beskrivning av sorten

Beskrivningen av sorten bör börja med trädets egenskaper. Växtens krona sprider sig, skott reagerar negativt på beskärningen. Aprikos Limonka höjd - upp till 3 m.

Frukter upp till 80 g, ljus färg. Massan är saftig, tät. Sorten fick sitt namn just på grund av frukten, färgen upprepar fullständigt skuggan av citrus.

Växande funktioner

Det är inte svårt att hantera odlingen av en kultur - du kommer inte att behöva uppfylla de särskilda kraven för jordbruksteknik. Det viktigaste är att välja plantmaterial av hög kvalitet, välja den mest bekväma platsen och förbereda jordblandningen.

aprikos citron

Sapling val

Det rekommenderas att köpa planteringsmaterial från pålitliga säljare eller i plantskolor med ett oklanderligt rykte. Undersök noggrant rotskotten, om det finns torra fläckar, ruttnar, är det bättre att vägra att köpa.

Jordberedning

Jorden för att plantera aprikos Citron är lämplig lätt, näringsrik. Det rekommenderas att förbereda en blandning av sand, torv, lövjord. För sandstenar, lägg till kompost, lera. Sätt ett mulchlager efter att du planterat trädet.

aprikos citron

Regler för vård

Limonka har inga speciella krav på vård. Det är viktigt att observera vattnets regelbundenhet, förkorta skotten i tid, för att ta bort grenar som drabbats av sjukdomar och väderförhållanden.

Vattning

Fukt jorden endast i varmt väder. Under perioden med fruktinställning, var särskilt uppmärksam på jorden - en brist på fukt orsakar små aprikoser. En vuxen växt behöver upp till 12 liter vatten. Se till att använda varm vätska.

beskärning

Utför beskärning innan vinterkylan snaps. Citronen tolererar inte operationen, därför rekommenderas det bara att förkorta de långa grenarna och bilda en kompakt krona.

beskär aprikoser

På våren, upprepa processen - ta bort torra, vindskadade, frostskadade skott.

Smakskarakteristik

Smaka på aprikos Limonka - en kombination av sötma, behaglig surhet. Massan har en delikat struktur, ljus aroma. Stenen är lätt att separera, kärnan rekommenderas att användas i matlagning - smaken är söt, behaglig.

Sjukdomar och förebyggande

Ofta påverkas aprikos limonka av svampsjukdomar. Sjukdomar som provoceras av svampsporer kan förstöra hela grödan. Bristen på sjukdomsbekämpning påverkar sortens vinterhårdhet, sorten kommer inte att överleva svår frost.

aprikos variation citron

Det rekommenderas att bekämpa svampen med Bordeaux-vätska eller dess analoger. Bevattna växter från våren tills äggstockarna visas. På hösten, utför förebyggande behandling. Genom snabb sprutning av trädet hjälper vi att hantera sjukdomen och förhindra skador på aprikosen.

Av skadegörarna påverkas gallgrytan oftast. Insekter kommer in i njurarna som torkar snabbt. En skadedjurskoloni kan förstöra hela grödan.

Vårbehandling med Karbofos hjälper till att förhindra invasionen av skadedjur. Att samla och bränna drabbade knoppar kommer också att bidra till att minska befolkningen och risken för att förlora grödor.

Aprikos Limonka är ett träd som glädjer nybörjare och erfarna trädgårdsmästare. Enkel vård, minimikrav, opretentiöshet är en del av kulturens positiva egenskaper som varje trädgårdsägare gillar så mycket. Han kommer att tacka trädet för dess skötsel och underhåll med saftiga söta frukter, som används i matlagning, för bevarande, helt konsumerade färskt.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa