Beskrivning av Lel-aprikosvariet och dess egenskaper, fördelar och planteringsfunktioner

Ingen trädgård är komplett utan aprikosträd. Men ofta dog dessa känsliga växter snabbt på grund av svår frost och isbildning. Tack vare utvecklingen av avel har nya sorter av aprikos dykt upp som har blivit resistenta mot låga temperaturer. Ett av dessa träd är Lel-aprikosvariet. Därefter fick denna anläggning erkännandet av trädgårdsmästare, eftersom aprikosen inte bara tolererar frost, utan också har många användbara egenskaper.

Beskrivning av sorten

Urval aprikosvariet Lel uppföddes på 80-talet av förra seklet. Forskarna A.K. Skvortsov och L.A. Kramarenko sammanställde också huvudbeskrivningarna av sorten. Detta är en naturlig mutation i andra och tredje generationen, som bildades som ett resultat av fri pollination. En av de viktigaste egenskaperna hos denna sort är att den kan odlas i alla regioner.

aprikos Lel

Viktig! För att bevara växten och öka fruktningen är det nödvändigt att täcka växten för vintern.

Höjden överstiger inte tre meter. Kronen är graciös, inte stor, ser ut som en svamp. Lel aprikos växer inte snabbt. Detta hjälper till att förenkla trädets skötsel, gör det lättare för trädgårdsmästaren att behandla skadedjur årligen och förenkla insamlingen av frukt.

Bladen är elliptiska i formen, som minskar mot slutet, har taggade kanter. Framsidan av bladet har en intensiv grön färg, insidan är blekare och är höljd i korta och mjuka villi.

landningsfunktioner

Fördelar och nackdelar

Innan du väljer Lel aprikos måste du vara uppmärksam på dess fördelar och nackdelar.

fördelar:

 1. Frostmotstånd.
 2. Planterad i vilken region som helst.
 3. Kräver inte frekvent utfodring och särskild vård.
 4. Torkmotstånd.
 5. Noggrannhet.

specifik vård

nackdelar:

 1. Låg avkastning.
 2. Genomsnittlig fostervikt.
 3. Känslig för sjukdom: klotterosporos.
 4. Vanliga raids av bladlöss.
 5. Stort ben.

Stort ben

Karakteristisk

Växtens huvudsakliga egenskaper är dess vinter- och sommarbeteende, utbyte och sjukdomsresistens. När man beskriver trädet uppmärksammas också skörden och tidpunkten för skörden.

Låt oss titta närmare på funktionerna i Lel aprikos.

växter inkluderar

Torkmotstånd, vinterhårdhet

Tål frost mot -27 grader, med tillräcklig täckning. I förväg måste du förbereda trädet för vinterkylan.

Det tål långa torka, du kan plantera det i sommarstugor och inte oroa dig för att vattna trädgården.

Överför temperatursvingningar från + till -3.

adekvat skydd

Blommande och mogna perioder

Blommorna är vita, ibland rosa, självpollinerade, eftersom blommorna har både stamens och pistiller, det finns också blommor som kräver koll pollinering. Om odlingsområdet är gynnsamt, bär det frukt i slutet av juli.

korspollinering

Produktivitet och frukt

Aprikosvariet mognar först. Bär frukt årligen. De första frukterna bör förväntas fyra år efter planta plantan. För en tillräcklig skörd rekommenderas det att plantera 2-3 plantor.

Äggstocken finns på enstaka blommor och blommor.

Blomställningarnas diameter är 3 centimeter, de tål temperaturer ner till -3 grader. Frukterna är runda, plattade på båda sidor. De väger 20 gram. Färgen är orange, ingen rodna eller tupplur. Fruktens insida är fast och fast.

temperaturfall

Sjukdom och skadedjursresistens

Aprikos Lel attackeras inte av skadedjur, inklusive bladlöss. Endast 1 träd av 10 lider av skadliga buggar och sjukdomar. Med korrekt och regelbunden bearbetning från skadedjur kommer fruktan att glädja ägaren.

Lider av sjukdomar:

 • moniliosis;
 • perforerad fläck av bakterier;
 • svamp Valsa;
 • verticillosis.

sjukdomar och skadedjur

För att förhindra uppkomsten av sjukdomar bör det behandlas med kopparinnehållande preparat.

Landningsfunktioner

Aprikoser planteras tidigt på våren, när det aktiva sapflödet börjar. Natttemperaturen ska vara över +10 grader. På hösten planteras de 2 månader före början av kallt väder. Eftersom det är omöjligt att förutsäga en kall snäpp på hösten, och under frost kan plantan dö, är det bättre att plantera grödan på våren.

landningsfunktioner

Planterad på en solig plats där det inte finns några drag och nordliga vindar. Jorden bör dräneras före plantering. Lämplig jord för Lel aprikos:

 • svart jord;
 • sandig blandjord;
 • lerig.

När det planteras i sandig och lerig jord, bränner trädet och blir gammalt, mottagligt för sjukdomar.

Det rekommenderas inte att plantera bredvid andra fruktbärande träd, eftersom denna sort inte gillar att dela territoriet. Plantera inte i närheten av:

nordliga vindar

 1. Äppelträd.
 2. Plommon.
 3. Körsbär.
 4. Nöt.
 5. Persika.
 6. Päron.
 7. Körsbär.

Plantera inte bredvid vinbär och hallonbuskar.

När trädgårdsmästare bildar en trädkrona installerar trädgårdsmästare en träsköld på nordsidan, målad med vitt. Det slår av solljus, lyser upp och värmer trädet, vilket hjälper till att korrekt bilda kronan.

vinbär och hallon

Att plantera ett träd krävs på en kulle, det senare bör göras konstgjord. Höjden över höjden över marken är 70 centimeter.

Fördelarna med Lel aprikos är självfruktbarhet. Under trädets blomning finns det faktiskt inga bin och humlar. Denna sort är självbestöad, vilket garanterar årlig frukt.

blommande träd

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa