Beskrivning av aprikosorten Solnechny, avkastningsegenskaper och odlingsegenskaper

Beskrivning av aprikos variation Solnechny lockar trädgårdsmästare. Det kännetecknas av hög vinterhårdhet och regelbunden frukt. Och mängden ljusgula aprikoser är tillräckligt i överflöd för att äta och förbereda för framtida användning.

Avelshistoria

Trädgårdsmästare vill alltid odla något speciellt på tomten. OCH plantera en ljus aprikos detta bekräftas.

Michurin började arbeta med att reglera fruktträdet. På grundval av dess sorter skapade uppfödare nya. Deras egenskaper blev bättre: aprikosen blev mer motståndskraftig mot frost och bar frukt mer rikligt. Den soliga sorten är en livlig bekräftelse på detta.

beskrivning av aprikos

Beskrivning av sorten

Innan trädgårdsmästare lägger en aprikosodling, studerar trädgårdsmästare växtdata. Detta är viktigt: en specifik typ passar varje sommarstuga. Beskrivning av sorten:

 • pyramidalkrona (2-3 m i diameter);
 • höjd upp till 3,5 m;
 • barkfärgen är brunröd;
 • platsen för skotten är huvudsakligen sned;
 • bladet är rundat, kanten är fint tandad;
 • lövverk färg är ljusgrön;
 • blommor är vita;
 • blommande inträffar innan bladen blommar;
 • tidig mogna sort (mognar i mitten av juli).

soligt betyg

Huvudvärdet av Solnechny-sorten är dess ökade vinterhårdhet. Det tål lätt frost på -20 ... -25 grader. Med en kortvarig kall snäpp till -33 grader förblir fruktknopparna inte livskraftiga.

Frukt är ganska regelbundet: trädet ger en riklig skörd på ett år. Men ett litet antal aprikoser tas bort av sommarinvånare varje år.

Egenskaper på aprikoser:

 • maximal fruktvikt 45 g;
 • aprikosformen är rund;
 • huden är tät;
 • god transportabilitet;
 • aprikosen är ljust gul med en lätt uttalad rodnad;
 • massan är saftig, gul vid pausen;
 • smaken är trevlig - söt och sur.

Solens värdighet är den vänliga mognad av frukt. Aprikoser håller sig bra: de kan förvaras i en sval, ventilerad källare i upp till 3 veckor.

riklig skörd

Den subtilitet som växer

Soligt är opretentiöst. Han trivs regelbundet med frukt med lite omsorg. Men för rik frukt, bör odlingstekniker följas.

Plats och tid

Aprikos är infödd i de södra regionerna på planeten. Arbetet med sortering av sorter gjorde det möjligt att odla träd mycket längre norrut. Men för en bekväm existens måste de tilldela en speciell plats på webbplatsen. Den måste skyddas från kalla nordliga, nordöstra och östliga vindar. Dessa luftströmmar torkar ut frukt och tillväxtknoppar. Trädgårdsmästaren får inte en gröda.

gula frukter

Särskild uppmärksamhet bör ägnas djupet på grundvattenbordet. Aprikos tål inte torka och överdriven vattendrag.Jordvatten på platsen bör inte vara högre än 3 m från ytan.

Sunny slår lätt rot och känns bra när den placeras på södra sidan av sommarstugorna. Men när du planterar bör du ta hänsyn till trädets spridning och höjd. Det rekommenderas att dra sig tillbaka från väggen 3-4 meter.

För plantering bör du köpa 2-3-åriga plantor. De rotar bättre och börjar bära frukt snabbare. Det rekommenderas att placera en plantor på ett permanent ställe tidigt på våren (före knoppbrytning) eller senhösten (3-4 veckor före en stadig kall snäpp). Trädet måste ha tid att slå rot: det hjälper det att överleva den hårda tiden.

fyra frukter

Markval

Jordens sammansättning och struktur bör ligga nära marken i aprikosens hemland. Du bör förbereda en lös, bördig med en neutral eller svagt alkalisk reaktion. På sura jordar rekommenderas kalkning före plantering. Tung lerjord ska slipas (en hink med grov sand per 1 kvadratmeter ska föras in för grävning).

Det är nödvändigt att förbereda en landningsgrop i förväg. Dess storlek: 70 cm x 70 cm x 70 cm. Graven bör fyllas med moget organiskt material och ett mineralkomplex, blandat med marken som tas bort från den. Det rekommenderas att förbereda gropen på våren med den planerade höstplantningen och på hösten - med våren.

födelsemärken på frukt

Landsteg görs i landningshålet. Det rätta aprikosrotsystemet ska placeras i det. Ibland är det inte möjligt att omedelbart välja landningsplatsen. I detta fall rekommenderas det att gräva i trädet: i detta tillstånd kan aprikosen tillbringa säsongen utan förluster.

Grundläggande landningskriterier

För framgångsrik fruktning av solig aprikos rekommenderas det att följa de grundläggande planteringskriterierna:

många blad

 • välj noggrant planteringsmaterial;
 • köpa plantor i plantskolor;
 • välj en landningsplats;
 • förbereda marken;
 • växt pollinerande sorter på platsen: Michurinsky Best, Krasnoshchekiy, kamrat;
 • följ reglerna för vård.

Det bör komma ihåg: en frisk växt påverkas praktiskt taget inte av sjukdomar och skadedjur. Att uppfylla kriterierna för plantering sparar trädgårdsmästaren från onödiga problem.

Michurinsky Bäst

Trävårdsmetoder

Soligt är opretentiöst. Men för vanlig fruktning rekommenderas det att följa de grundläggande reglerna för vård.

Vattning

En vuxen aprikos förser sig med vatten och kan överleva en kortvarig torka. Det bör bara vattnas om det inte finns regn på länge.

trädvård

Unga träd behöver vanligtvis vattna. En gång i månaden, i frånvaro av nederbörd, rekommenderas det att djupa fuktiga stammcirkeln. 1 hink räcker för ett träd.

För träd i alla åldrar krävs bevattningsladdande bevattning... Den produceras i slutet av oktober. Lufttemperaturen under proceduren bör vara positiv.

Bokning

Soligt kräver formativ beskärning. Detta gör det lättare att ta hand om trädet och öka avkastningen. Den optimala tiden är tidig vår eller sen höst. Sapflödet stoppades just nu. Trädet kommer att överleva operationen smärtfritt. Beskärningsregler:

formativ trim

 • kronan bör vara transparent;
 • alla torkade och skadade (under snöfall eller vind) skott tas bort;
 • växer i en akut vinkel eller korsar grenar skärs;
 • skärning görs "på ringen" (för att undvika rötning);
 • sår större än 1,5 cm täcks med trädgårdslack eller oljefärg (för att skydda mot bakterier och svampar).

Efter snöfall eller långvarig torka behöver trädet sanitetsbeskärning. Det är nödvändigt att ta bort trasiga eller torkade delar av kronan. Denna operation utförs när som helst.

För trimning används ett desinficerat (med alkohol eller kaliumpermanganat) och väl skärpt verktyg.

korsande grenar

Trädfoder

Sunny svarar på utfodring. De utförs enligt reglerna:

 1. När man planterar i ett fylt planthål görs inte de första tre åren av utfodring: trädet har tillräckligt med mat.
 2. Sedan ska mineralkomplex läggas till två gånger om året: på våren och hösten.
 3. Organiskt trä ges i början av våren (omedelbart efter att snön smälter): en hink med mogen kompost per 1 kvadratmeter.

Det är viktigt att inte överdriva det: överskott av organiskt material försvagar trädets immunitet.

trädmatning

Sjukdomar och skadedjur

Vuxen Sunny med god vård skadas nästan inte av skadedjur. Men unga träd skadas av bladlöss eller lövrullar. I detta fall bör en insekticidbehandling genomföras omedelbart.

I svala, fuktiga somrar utvecklar frukt apikröta. Sprutning med svampdödande läkemedel hjälper till att förebygga sjukdomar. Dessa kan köpas i trädgårdsbutikerna.

ligga i köket

Fördelar och nackdelar med sorten

Fördelarna med sorten är hög vinterhårdhet, regelbundet utbyte och trevlig fruktsmak. Nackdelen är behovet av formativ beskärning.

trevlig smak

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa