Beskrivning av hybrid med smak av plommon och aprikos sharafuga, egenskaper och funktioner

Sharafuga är en plommon-aprikos-smaksatt hybrid. Det skapades på grundval av tre kända arter av odlade växter av samma släkt. Många människor drömmer om att odla den outlandiska frukten i deras trädgård. Den har flera egenskaper och egenskaper som påminner om sina föräldrar: aprikos, persika och plommon. Hur realistiskt är det att föda upp detta exotiska i Middle Strip, låt oss försöka ta reda på det.

Vad är en sharafuga

Beskrivningen av sharafuga inkluderar inte en förklaring av namnet på hybriden. Många spekulerar i att det heter det på grund av dess externa funktioner.

Utåt är detta ovanliga träd något mellan en aprikos och en plommon. Frukten är också mer som en stor plommon med en mörk färg. De är inte ovala i form, som plommon, men mer rundade, vilket påminner om förekomsten av aprikosgener.

hybridbeskrivning

I själva verket är denna växt en hybrid av plommon, aprikos och persika. Trädet är kompakt, kronan har en genomsnittlig densitet, i detta manifesterar den sig som en hybrid av en plommon. Nyfikenhet noteras på bladen, som en persika. Det finns ett mer utmärkande drag: sharafuga-fröet har ett märkligt mönster, som endast är inneboende i persikor.

Frukten i sig har en unik, makalös aroma som kombinerar egenskaperna hos plommon och aprikos. I vissa sorter är anteckningarna på aprikos mycket starkare, i andra - plommon. De som har smakat på sharafugaens frukter har märkt en subtil persikaroma. Från plommon ärvde hybriden trädets struktur, grenarnas stift.

aprikos sharafuga

Fruktmassan är olika beroende på variationen. Det finns en mer uttalad "aprikos" smak och aroma, det finns - med plommon. Amatörsträdgårdsmästare får under ganska hårda förhållanden tre olika smaker från ett träd. Uppmärksamhet ägnas åt att sharafuga gör utmärkta kompott, sylt och konserver.

Historien om sharafugaens ursprung

Denna hybrid är frukten av 30 års ansträngningar av den amerikanska uppfödaren och biologen Floyd Seiger. Innan honom fanns framgångsrika experiment med att skapa aprium - 2 sorter (plommon - 25% plus aprikos - 75%), pluot - 11 sorter (plommon - 75% plus aprikos - 25%), nektaplama - 1 sort (plommon plus nektarin), picplama - 1: a klass (plommon plus persika).

fruktmassa

Synen från en erfaren uppfödare på växande växter, skapa nya sorter, arter är konservativa. Han kämpar inte med naturen utan kräver förändring utan att skada den. Resultatet av många års erfarenhet av att korsa stenfrukt var en ny kultur som kombinerade tre olika arter.

Växande funktioner

Denna hybrid har en relativt hög frostbeständighet. Sharafuga utan frysning tål frost 24-26 HANDLA OMFRÅN.Därför måste du plantera och ta hand om plantan som en plommon. Den årliga tillväxten av skott är 50-80 centimeter, vilket indikerar behovet av en årlig föryngrande beskärning.

odlingsfunktioner

Sharafuga planteras på en solig plats där jorden är lös och bördig. Stagnerande vatten på våren och lerjordar utesluts när plommon blir våt. När du har valt en plats måste du förbereda en landningsgrop som mäter 60 * 60 * 60 centimeter.

Den är fylld med ruttna gödsel eller humus, ask och superfosfat. Plantor planteras: på våren i mellersta remsan (så att de har tid att slå rot), på hösten - i söder.

I 3-5 år, beroende på plantornas ålder, ger sharafuga de första frukterna. De mognar i slutet av augusti eller början av september, beroende på region.

vackra frukter

recensioner
  1. Alina
    1.01.2019 09:59

    Jag hörde mycket om detta underbara träd och till och med en gång lyckades jag smaka på frukten - jag fick den med en uttalad plommonsmak. Men det är inte så lätt att hitta plantor med oss, jag kommer att försöka söka i onlinebutiker!

    Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa