Beskrivning av aprikosvariet Saratov Ruby, egenskaper och pollinatorer

Aprikos från de nya patenterade sorter som kallas Saratov Ruby är en garanti för en rik skörd varje år. Särskild uppmärksamhet på trädgårds- och gårdsbrukens nyhet tillhandahålls av dess höga frostbeständighet och goda sjukdomsbeständighet. Saratov-rubinen finns i trädgården hos en amatör och ett stort jordbruksföretag.

Historien om sorts utseende

Det är avsett för odling i de södra regionerna i Ryssland och i mellersta bältet, där klimatet är ganska föränderligt. Den uppföddes och patenterades av en uppfödare från Saratov, A.M. Golubev. genom att korsa sådana elitesorter som stilig och farao.

2012 började Saratov Ruby sin "marsch" över Volga-regionerna.

Beskrivning

I mitten och nedre Volga-regionerna når aprikosvariet Saratov Ruby sitt maximala utbyte. I andra regioner har han ännu inte genomfört test under lämpliga klimatförhållanden.

Enligt beskrivningen av sorten är denna kultur från mitten av tidigt. I mitten av juli når frukterna mogenhet och nu kan de ätas färska, torkade och konserverade på vilket känt sätt som helst.

Och enligt smakarna är deras smak 4,4-4,5 poäng. Aprikoser transporteras perfekt, de spricker inte ens med hög luftfuktighet, och i ett kallt rum, där temperaturen är cirka +5 ° C, förblir de upp till 2 månader.

Karakteristisk

Sorten Saratov Rubin kännetecknas av utmärkt smak och attraktivitet av sina frukter.

aprikos saratov rubin

Torkmotstånd, vinterhårdhet

Det antas att denna sort är ganska frosthård och övervintrar när temperaturen sjunker till och med under -36 ° C. Det är anmärkningsvärt att både träets träd och blommaknopparna motstår frost. Detta är ett stort plus för norra Ryssland. Aprikoser har dessutom en lång vilande period.

Pollinering, blomningstid och mognadstider

Saratov rubin är en självfruktbar sort. Många andra sorter av aprikoser kan bli pollinerare för honom.

Några av egenskaperna kan bli viktiga när du väljer:

 • frostbeständighet;
 • smak;
 • pålitlighet.

mogen aprikos

Dessa kan vara sorter som:

 • gourmet;
 • manitoba;
 • Dessert Golubeva;
 • Generösa och andra.

Produktivitet, frukt

Om plantan ympas korrekt kommer den att börja bära frukt tidigt - redan 2-3 år efter plantering. Sortsutbytet är i genomsnitt - upp till 338 centner per hektar, men trädet bär frukt årligen utan avbrott. Aprikos kräver skörden av grödan.

Det bildas för många äggstockar som hotar att hugga frukten. Dessutom kommer de med starka vindbyar att börja smula innan de når full mognad. Det räcker med att utföra proceduren kompetent för att undvika sådana problem.

Sjukdom och skadedjursresistens

Denna fruktgrödas motstånd mot svampsjukdomar är en av de tydliga fördelarna med denna sort. Trädet attackeras extremt sällan av monilios, fruktrötta och klasterosporium. Men om detta händer är aprikosen i verklig fara. Förebyggande ger ett visst skydd mot spridning av någon av dessa sjukdomar.

aprikos saratov rubin

För denna sort är det profylaktiska sprutplanet till och med väl utvecklat. Den första behandlingen med kopparsulfat eller Bordeaux-vätska, och samtidigt med Zircon, som syftar till att öka immuniteten, bör äga rum tidigt på våren, tills knopparna börjar blomma, den sista - på hösten, när de sista bladen faller.

Och ändå är ingen immun mot sjukdomar. Om något sådant hände, och trädet blev sjukt, är alla metoder för kamp bra. Även om det inte finns några uppenbara tecken på sjukdomen, och frukterna bara smuldrar på trädet, utan någon uppenbar anledning, kan du inte göra utan kemikalier. Annars kommer det sjuka trädet snabbt att övervinnas av skadedjur, som plommonmallen, fruktmallen eller plommon pollinerad bladlöss.

För- och nackdelar med sorten

De tveklösa fördelarna med Saratov-rubinen inkluderar:

 • årlig frukt;
 • stabilt utbyte;
 • resistens mot svampsjukdomar;
 • stor frukt smak;
 • transporterbarhet.

aprikoser i lådor

Om vi ​​pratar om minus är det här behovet av att pollinera aprikoser och skörda skörden. Även om det är osannolikt att många trädgårdsmästare anser att detta är en nackdel.

Landningsfunktioner

Reglerna för plantering av detta träd är enkla och genom att observera dem kan du räkna med utvecklingen av ett friskt träd. Plats och mark. Ja, Saratov-rubinens förmåga att överleva i svår frost är ett fast faktum. Men du måste fortfarande plantera den på en solig plats, bara inte i den södra delen av trädgården. Det är inte alls nödvändigt att njurarna vaknar i förväg.

Inga översvämmade lågland eller våtmarker för att förhindra att vattnet stagnerar i rötter. Och se till att ge skydd för trädet från norrvinden. Och då får du stora söta frukter.

Denna sort är opretentiös, endast ljusa, luft- och fuktledande jordar föredras. Aprikos gillar inte sur jord. Aprikos Saratov rubin under en kort period av dess existens lyckades hitta många beundrare. Det var många trädgårdsmästare bland amatörer och yrkesverksamma som redan har uppskattat frostbeständigheten och årliga utbyten av denna fruktgröda med läckra aprikoser.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa