Beskrivning av olika aprikoser ryska, egenskaper hos frukt och vård

Trädgårdsmästare i Central Black Earth Region och andra regioner i mittbanan har länge drömt om att skörda södra frukter, men plantorna av persikor och aprikoser från Moldavien eller Ukraina kunde inte stå i frostiga vintrar, och om de inte försvann gillade de fortfarande inte med söta frukter. Dessa trädgårdsodlingar har inte anpassats till klimatförhållandena på mellanlängderna. Situationen förändrades med tillkomsten av den ryska aprikosen. Sorten känns bra i Moskva-regionen, i Ryazan- och Voronezh-regionerna och i Volga-regionen.

Avelshistoria

De doftande orange frukterna fördes till Europa från Armenien. Lövträdet når en höjd av 8 meter, har kraftfulla rötter och bär frukt i årtionden under gynnsamma förhållanden. I Ryssland odlas aprikoser i Kaukasus och södra regioner. Michurin var också engagerad i avelshybrider som tål hårda vintrar.

variation beskrivning

Sorten ryska erhölls genom urval av specialister från forskningsinstitutet i norra Kaukasus och anpassades till klimatet på mellanlängderna. Även om denna aprikos inte ingår i det statliga grödoregistret som rekommenderas för odling i landet, så planterar både sommarinvånare och trädgårdsmästare det.

Beskrivning av sorten

Stenträdet, uppfödat av ryska uppfödare, når en höjd av 4,5 meter och har en vacker krona med medel densitet. Gula frukter med röda sidor skiljer sig:

aprikos ryska

 • stor vikt;
 • tät massa utan vener;
 • bra smak;
 • oval något platt form;
 • trevlig doft.

Efter att ha läst beskrivningen av den ryska sorten började sommarinvånare plantera aprikoser i sina tomter. Trädet kan ses på gårdar, små trädgårdar, men det odlas inte på industriell basis, fruktarna är inte lämpliga för bevarande för vintern, de äter färsk frukt.

Utåt skiljer kulturen sig inte från andra sorter. Barken på unga träd har en brun nyans, bladen är en rik grön färg. Vit, som snö, täcker aprikoser när det fortfarande inte finns något grönska.

platt form

Specifikationer

Rödiga frukter mognar i juli och väger från 60 gram, vissa mogna exemplar har en massa av 70 g. Stenen ligger långt bakom massan. Trädet tolererar frost som överstiger 30 ° С, skarpa väderförändringar. Aprikoser Ryssarna är mindre benägna att drabbas av sjukdomar, lider mindre av skadedjur än andra hybrider.

Torktolerans

Växten känns bra i värmen, den kan vara utan vattning under lång tid, som den ärvde från sina närmaste släktingar, anpassad till den torra sommaren i de södra regionerna. För att trädet ska glädja skörden är det dock nödvändigt att bevattna.

tät massa

Pollinering

Trots att ryska tillhör självfruktiga sorter bör den planteras bredvid andra aprikoser som blommar samtidigt. På grund av korsbestämning bildas fler äggstockar, knopparna smuldras inte.

Avkastning

Med god vård kan ett fyra år gammalt träd glädja sig med "rosiga kinder". En vuxen växt producerar upp till 7 hinkar med aprikoser - saftiga och söta.

gula frukter

Frukt

Avkastningen ökar med regelbunden beskärning. På mitten av latitud blomstrar kulturen i maj, medan de är i de södra regionerna - i slutet av mars, början av april. Tyvärr kan frost förekomma varje månad på våren och leda till äggstockens död. Ryssaren bär, liksom andra aprikoser, frukt i årtionden.

Landningsfunktioner

Sorts egenskaper gör det möjligt att odla den i olika regioner. Recensioner om ryska är till och med skrivna från Nizjnij Novgorod-regionen, där rötter måste begravas i marken för vintern, men trädet gläder med frukt.

trädet behagar

Att välja en landningsplats

Södra kulturen älskar värme, är rädd för utkast. Aprikosen växer bra i ett område med solbelyst, stängt från vindarna som blåser från norr. Det rekommenderas inte att plantera ett träd i närheten:

 • med vinbär;
 • hallon;
 • yoshta.

Det är mindre accepterat, aprikosen bär mindre frukt, om en plats där stenfrukten växte väljs för den, ligger grundvatten nära ytan. Variation Russian svarar positivt på bördig lös jord med låg surhet.

fruktande aprikoser

Landningsdatum

För ett ungt träd måste du gå till barnkammaren och välja en aprikos, där det inte finns några sprickor eller brytningar varken på roten eller på stammen. På mitten av latitud flyttas plantan till platsen på våren. Detta kan vara april eller maj, det viktigaste är att njurarna inte vaknar, juicen läcker inte. Vid plantering på hösten finns det risk för att trädet fryser och inte accepterar.

Underhåll av vård

Många anser att aprikos är en opretentiös gröda, men om du inte tar hand om den, bör du inte förvänta dig att flera hinkar med söta frukter kommer att mogna på trädet. Alla typer av grödor behöver fukt, näringsämnen, beskärning. I trädgården är det nödvändigt att ta bort ogräs, bekämpa skadedjur och förhindra uppkomsten av sjukdomar.

opretentiös kultur

Vattning

Även om aprikoser tolererar torka normalt kräver de också riklig fukt minst en gång i månaden, men vattenstagnation bör dock inte tillåtas.

Unga träd vattnas ofta om möjligt tidigt på morgonen eller efter solnedgången.

beskärning

De odlade plantorna bildar en krona och lämnar inte mer än 8 grenar som bildar en aprikosskelett. Skott bör inte växa från samma plats i stammen. De börjar beskära trädet varje vår för att påskynda knopputvecklingen.

ett stort träd

Förbereder för vintern

På hösten är det nödvändigt att utföra aktiviteter som hjälper aprikosen att överleva den kalla perioden normalt. För att förhindra sprickor i stammen och grenarna, vitkalkas träden genom att sprida ett glas mjöllim, 2 kg kalk, 200 g kopparsulfat i en hink med vatten.

Innan vintern börjar måste du:

 1. Ta bort fallna löv och torkad frukt.
 2. Gräva upp marken.
 3. Dra in den nedre delen av bagagerummet med nålar eller starka syntetmaterial.

gröna grenar

Sådana åtgärder hjälper till att förstöra larver som gömmer sig i jorden för att skydda aprikosbarken från skador från gnagare. Växten kommer att tacka dig för vård och uppmärksamhet med saftiga frukter.

Skadedjur och sjukdomar

Den ryska sorten lider mindre av virus och bakterier. En kall sommar med ofta regn väcker dock aktivering av svampar som orsakar sjukdomar i aprikoser i form av:

coccomycosis påverkas

 • coccomycosis;
 • grå råtta;
 • perforerad fläck;
 • cytosporosis;
 • lövighetens löv.

Beredningar som innehåller koppar kan förhindra skador på träd. När en blommande gren torkar upp behandlas aprikoserna med en Bordeaux-vätska, Horus-fungiciden.

För att eliminera cytosporos och andra sjukdomar besprutas växter med kemikalierna "Ridomil", "Fundazol". Sorten ryska lider inte av en invasion av insekter, men om skadedjur visas använder de insektsmedel.

lockblad

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa