Plantera och ta hand om aprikoser i mellersta remsan, de bästa sorter och odlingsegenskaper

Aprikos är en näringsrik och värdefull frukt för människors hälsa, så trädgårdsmästare försöker odla den i mellersta remsan. Emellertid tvivlar sommarinvånarna på om de ska plantera en nyckfull planta. Frågan uppstår också hur man ordentligt planterar en aprikos, och vilken vård behövs i Middle Lane?

Att välja en plats för aprikos

Innan man planterar en växt, rekommenderar experter att välja det område där aprikosen växer. Hon måste:

 1. Var på en kulle.
 2. Att veta att vara varm.
 3. Sol.
 4. Vindtät av konstant kall vind.

platser för aprikos

Det rekommenderas att plantera på södra sidan av lokaler, staket eller strukturer målade vit - detta är nödvändigt för reflektion av solens strålar för att jämnt värma kronan.

Jorden på planteringsplatsen bör vara väl luftgenomsläpplig, det vill säga att den ska vara dränering, eftersom detta krävs av rotsystemet under växten.

Viktig! Oacceptabel tillfällig översvämning eller överdriven fukt i jorden runt rotsystemet. På grund av ett överskott av fuktighet dör växten.

markfuktighet

I jungfrujord som innehåller lera bör du lägga till: torv och sand. Och i sandjord rekommenderas det att inte plantera träd, eftersom de sönderfaller och får brännskador, vilket leder till att de dör och inte ger en gröda. Det är bäst att plantera i jord med en neutral eller svagt sur reaktion.

Plantor planteras: 6 meter mellan rader och 4 meter i rad.

Plantera aprikoser bör göras på våren. Växter placeras i förgrävd jord till ett djup av 45 centimeter. Ett planthål grävs före plantering. Somna 10 kilo humus och 1 kilo superfosfat.

rotsystem

Bästa aprikosvarianter för mellersta remsan

Sommarbeboare anser att Northern Triumph är den bästa aprikosvariet - ett högt självpollinerat träd med en spridande krona. Tack vare sin goda immunitet påverkas inte växten av skadedjur och olika sjukdomar. Överför all frost. Det börjar bära de första frukterna efter tre år, skörden når 60 kg. Aprikosen är saftig, ljus och färgglad, stor. Mognas från juli till augusti.

Låt oss föreställa oss några fler populära sorter:

sommarinvånare tror

 1. Isberget når en höjd av 3 meter, kronan är bred. Blommar rikligt, men lite äggstock. Frukten väger 20-25 gram, rund, täckt med gul med orange fibrer på toppen. Mjuk och delikat eftersmak. Mognadstiden inträffar i slutet av sommaren (sista veckan i juli - första veckan i augusti).
 2. Alyosha är ett högt träd (kan nå fyra meter). Kronan är frodig och sprider sig. Blomställningarna är stora. Frukt väger 15-20 gram, rundad, ljusgul med en rodnad. Läckra, villorna är små, frukten ser glänsande ut på avstånd. Frukten mognar från slutet av juli till det första decenniet av augusti.
 3. Variant Vattumannen, hybridvariant Lel.Ett stort träd som når en höjd av 5 meter. Ger en bra skörd. Fruktfärgen är gul med en lätt rodnad. Astringent smak. Benet lämnar massan. Mogna under andra halvan av augusti.
 4. Kunglig aprikos - börjar bära frukt efter 4 år. Vinterhård utseende. Frukterna är små, avlånga, ljusorange i färgen. Massan är närande, söt och sur.
 5. Den röda kinden aprikosen är en självfruktbar sort som är motståndskraftig mot låga temperaturer, ett högt träd. Bär frukt om 3 år. Storleken är över genomsnittet, rik orange. Bland fördelarna är självbestövning.
 6. Snegirek är en lågväxande växt som når en och en halv meters höjd. Storleken på frukten är genomsnittlig. Har utmärkt smak och saftighet.
 7. Grevinnan mognar i augusti. Ger tillräckligt med skörd. Det krävs att tunna ut frukterna - om detta inte görs kommer de att vara små. Den växer upp till 6 meter, kronan är rund. Pollineras med hjälp av andra växter. Det anses vara det mest känsliga för frost. Fruktvikt - upp till 25 gram. Huden är blekgul med en rodnad. Massan är välsmakande, saftig, söt. I torrt väder kommer aprikosen att må bra, och under en regnig sommar kommer den att drabbas av sjukdomar.
 8. Kloster - beroende på temperaturen mognar den under augusti. Trädet är högt, kronan är tung och bred. Högt utbyte, frukt som väger 30 gram. Huden är täckt med tupplur. Ljusgul med en rödaktig sida.
 9. Favorit - frukt mognar sent. Trädets höjd är 4 meter. Skörden är stor, väger upp till 30 gram, orange med en röd fat. Massan är komprimerad, saftig, stenen är liten, lätt separerad. Sent mognad, under svala och regniga år, har grödan inte tid att mogna.

För Middle Volga-regionen bör du välja frostbeständiga växter, till exempel:

Blomställningar är stora

 1. Isberg.
 2. Alyosha.
 3. Vattumannen.
 4. Tsarsky.
 5. Lel.

Innan plantering bör en fyllhögen göras och gropen isoleras med skiffer så att rötter inte fryser.

isolera med skiffer

Plantera och lämna

Du måste först välja en plats som är isolerad från utkast. Det är önskvärt att jorden innehåller kaliumspårelement. Våren anses vara en gynnsam säsong för plantering av plantor.

Innan du köper ett träd måste du bestämma vilken planta som är lämplig för en viss region, och hur man tar hand om det?

Det är nödvändigt att skapa dränering för luft att komma in i marken; Du bör också med jämna mellanrum lossa marken runt växten.

lossa med jämna mellanrum

Förbereder för plantering aprikos börjar på hösten, med skapandet av ett hål att plantera på våren. Dränering bör placeras längst ner, sedan blandas jorden med humus, salt som innehåller kalium, kalk och superfosfat.

Vattna aprikosen med mått. Överdriven vattning leder till att fruktplantan dör. Under sommarsäsongen - 4 gånger:

 1. Mitt på våren.
 2. Under det andra decenniet av maj.
 3. 2-3 veckor innan frukten är helt mogen.
 4. På hösten innan du förbereder trädet på vintern.

fruktväxt

Klipp aprikosen följer årligen. I början av våren tas grenar frusna efter vintern bort. Trädgårdsmästare rekommenderar beskärning av trädet för att stimulera rörelsens sap.

Sommar beskärning krävs i slutet av augusti. På hösten har beskärning av grenar en fruktbar effekt på växternas vinterhårdhet.

Stärkta plantor kan motstå låga temperaturer. Innan det kalla vädret, ska du linda in bagageutrymmet med plundring och strö det runt jord. Yngre plantor bör ägnas mer uppmärksamhet. Det krävs att göra en struktur av träskivor och sträcka en film på dem, strö den med jord på toppen. Täck kronan med agrotextil i två lager.

ta bort fryst

Inom fem år efter att trädet planterats är det nödvändigt att gödsla den nära stammen zonen. Därefter ska du öka befruktningsområdet. På våren kan du lägga till upp till 4 kg humus och kombinera dem med 6 gram kväve och 5 gram fosfor, 8 gram kalium. Den resulterande blandningen är avsedd för 1 kvadratmeter.

Viktig! För att öka utbytet av aprikos krävs det regelbundet mineralfoder.

 1. Under det andra livet av året måste du gödsla med 0,06 kg ammoniumnitrat, 0,04 kg kaliumklorid och 0,13 kg superfosfat.
 2. Under 4 och 5 år - 0,1 kg ammoniumnitrat, 0,06 kg kaliumklorid, 0,2 kg superfosfat.
 3. Efterföljande år för att tillverka 0,37 kg ammoniumnitrat, 0,25 kg kaliumklorid och 0,88 kg superfosfat.

mineralfoder

Hur man lägger till en plantor på vintern:

 1. En dike med väl ventilerat luftflöde krävs.
 2. Brist på grundvatten.
 3. Lite mossa och sågspån sprids på botten. Du kan också sätta barrtrådar.
 4. Bör spillas med vatten.
 5. Efter den första lilla frosten, strö de med jorden och bildar en kulle.
 6. Du måste få plantorna efter att jorden har värmts upp tillräckligt.
 7. Innan plantorna placeras i gropen för lagring ska bladen skäras av, och de skadade rötterna ska skäras av och läggas i vatten under en dag.

bildar en kulle

Aprikos är ett väldigt nyckligt träd, men tack vare urvalet kan det odlas i Centrala Ryssland. Växternas behov bör beaktas och en framtida sort bör väljas som är lämplig för klimatet i den region där den kommer att växa.

tack vare urvalet

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa