Beskrivning av olika aprikoser Persika och egenskaper hos frostbeständighet, fördelar och nackdelar

I många länder producerar uppfödare genom att korsa olika fruktträd hybrider som kombinerar kvalitetsegenskaperna för flera grödor. I smak och arom liknar persikaprikosfrukten Breda-sorten, som var mycket populär i Europa. Trädgårdsmästare i Nikolaev- och Odessa-regionerna i Ukraina talar positivt om hybriden, odlar den i Nordkaukasien. Fruktmassan är sötare än vanliga aprikoser, den har en ananaslukt.

Ursprungshistoria

Idag avlar uppfödare inte bara nya sorter av fruktträd utan också hybrider som kännetecknas av deras uthållighet, är mindre benägna att påverkas av sjukdomar, och frukterna har en ovanlig men också behaglig smak. Forskare fick herrgården genom att korsa körsbär med plommon. Tältet, som odlas i Kaukasus, erövrar med den rika aromen av körsbärsplommon, en vacker lila färg, men innehåller inte den karakteristiska surheten, det avbryts av plommonens sötma.

aprikos persika

Aprikos Persika-uppfödare uppfödda genom att korsa båda populära trädgårdsgrödor, vilket resulterade i att de fick en självfruktbar hybrid, tilltalande med högt utbyte, sjukdomsresistens, behaglig smak av ganska stora frukter.

Beskrivning

Hybrid aprikosträdet växer inte högre än 3 meter, det finns inga svårigheter med fruktplockning. Sorten har en rundad och bred krona och tunna skott, som måste förkortas varje år. De släta bladen med en rik grön färg expanderar från ände till bas.

uppfödare

Frukten är olika:

 • Ljus orange;
 • matt hud;
 • saftig massa;
 • något ojämn yta;
 • oval form.

I smak av aprikos kombineras surhet harmoniskt med sötma, och lukten påminner om doften av tropisk ananas. Hybriden ärvde formen på bladen och storleken på frukterna från persikan. Massan för vissa prover når 60 g.

Innan du planterar en aprikos i trädgården, måste du läsa noggrant beskrivningen av sorten eftersom växten, utöver dess fördelar, också har nackdelar. Massan mognar ojämnt, stenen skiljer sig inte bra, fruktens mognadstid sträcker sig under lång tid.

Beskrivning av olika aprikoser Persika och egenskaper hos frostbeständighet, fördelar och nackdelar

Egenskaper av trädet och frukt

Trädet blommar under andra hälften av maj, när frost är sällsynta, sorten kan odlas på mitten av breddgraderna, men aprikosen har inte spridit sig där.

Med en brist på fukt, bryter äggstockens äggstock, med dess överskott och övermassa, massan mager, smaken förvärras. Trädets livslängd överstiger inte tio år.

Växande funktioner

Aprikos persika, även om den betraktas som en hård gröda, inte alltid rotar bra, ibland behagar den inte med söta frukter även i de södra regionerna.

trädkaraktäristik

Att välja en landningsplats

En plats för odling av träd måste letas noggrant. En värmälskande kultur behöver mycket sol, den tål inte kalla vindar som blåser från väster och norr. Du kan skydda aprikoser från utkast med byggnader, ett staket, men skuggan från dem bör inte falla på trädet.

Du bör inte plantera växten i ett lågland där grundvatten kommer nära jordens yta. Rötterna tål inte överflödigt fukt och ruttnar. Den bästa platsen för att odla en hybrid är den lätt upphöjda, väl upplysta södra sidan av platsen.

två frukter

Landningsdatum

Unga träd säljs på marknaden både på våren och hösten. Aprikoserna som valts i plantskolan rotar bättre, och det är stor sannolikhet att det kommer att vara Peach-sorten och inte vilda som växte bredvid järnvägen. I söder tillflyttas plantering i mars, i mittfältet - i maj.

Aprikoser har tid att vänja sig vid nya förhållanden om de flyttas till öppen mark i september eller oktober; i norra Kaukasus eller Ukraina planteras träd i november. Placera dem på ett avstånd av 4 m från varandra.

frukt plats

Jordtyp

Aprikoser växer inte där grundvattnet är närmare än 3 meter från marken. Kulturen känns bäst på lätta leror, sandstenar, bevattnade kärnozemer, där spårelement och vitaminer finns i stora mängder. Trädet tolererar inte sur jord. För att minska denna siffra är platsen kalksten med aska.

Tung jord måste spädas med torv och sand. Aprikos växer inte på själva leran.

Vård

Förutom att följa reglerna för jordbruksteknologi behöver en hybridväxt näringsämnen, fukt, skydd mot skadedjur och sjukdomar.

hybridväxt

Vattning

Vissa sommarinvånare tror felaktigt att om aprikosen är torktolerant, finns det inget behov av bevattning. När du klipper jorden i nästan stammcirkeln vattnas träd sällan, men i värmen är det nödvändigt att kontrollera om det finns fukt på ett djup på 10 cm. Om jorden har torkat ut måste flera hinkar med vatten läggas under aprikosen.

Toppdressing

Hur du gödslar ett träd beror på dess ålder och jordtyp. En två år gammal hybrid behöver organiskt material. För en anläggning räcker en hink med ruttna gödsel, en fjärdedel av ett glas ammoniumnitrat, kaliumklorid och 130 g superfosfat införs också.

För ett fem år gammalt träd ökas doseringen av mineralgödselmedel, organiskt material behöver minst 25 kg.

mineralgödselmedel

Fördelar och nackdelar

Aprikos persika är uppskattad för att den tål både torka och kyla och snabbt återhämtar sig från vårens frost. Äggstocken dör inte eftersom trädet blommar sent. Fördelarna med en hybrid inkluderar:

 • inget behov av att pollinera grannar;
 • hög produktivitet;
 • bra bärbarhet;
 • utmärkt frukt utseende.

Hybriden påverkas sällan av lockiga löv och perforerade fläckar. De betydande nackdelarna med aprikos kallas ojämn mogning av massan, en kort livslängd.

högt utbyte

Bekämpning av skadedjur och sjukdomar

Kallt väder framkallar aktivering av svampar, vars reproduktion leder till infektion av fruktträd med grå råtta och kokkomykos. Det hjälper till att förhindra att ett problem uppstår:

 1. Beskärning av sjuka skott.
 2. Förbränning av svärtade frukter och blad.
 3. Sprutväxter med Bordeaux-vätska eller kopparsulfatlösning;
 4. Behandling av sår och sprickor med antiseptika.

För att hantera monilios används systemiska fungicider. För att bekämpa mal, bladlöss, spindelmåter, används folkrättsmedel i form av avkok och infusioner av vitlök och lök eller insektsmedel.

läcker frukt

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa