Beskrivning av aprikosvariet i New Jersey, avkastningsegenskaper och varför äggstocken faller

Aprikoser älskar värme och sol, de kan inte stå kallt. Under en lång tid odlades denna kultur i söder, där sommaren varar länge och det finns ingen svår frost. Uppfödare från många länder, som korsade olika sorter, skapade hybrider av växter så att de kunde planteras under ogynnsamma klimatförhållanden, och detta påverkade inte fruktens smak och vikt. New Jersey är frostbeständigt. Aprikos, uppfödd på en annan kontinent, rotar sig i Rysslands mellanlängder och ger en stabil skörd.

Beskrivning av sorten

Ett träd med en frönkultur av amerikansk mark växer upp till 3-4 meters höjd. Frukten mognar i början av juli och skiljer sig:

  • stor storlek;
  • rundad form;
  • söt och syrlig smak.

Aprikoserna är täckta med en gul hud, sidorna är målade i en ljus rodnad. Det fasta köttet har en gyllene nyans. Benet separeras utan problem. Enligt beskrivningen av sorten väger varje frukt i New Jersey cirka 50 g. Frukter är lämpliga för att göra kompott, torkning, sylt.

Amerikansk urval

Karakteristisk

Trädets rötter är mycket utvecklade, skotten bildas inte. Aprikos dör inte vid 30 ° C frost, därför odlas den i många regioner i Ryssland. Växten rotar, ger en god skörd även i låglandet, där marken är tung och vattnet kommer nära ytan. Rötterna lider sällan av råtta, men omogna frukter smuldrar ofta.

New Jersey har inte immunitet mot monilios, när de drabbas av denna sjukdom torkar stjälkarna ut, bladen faller, äggstocken blir svart.

aprikos ny tröja

Fördelar och nackdelar med sorten

Aprikosfrukter värderas för sin utmärkta smak, vackra rodna och stora storlek. Under transport skadas inte frukter, behåller sitt utseende, vilket lockar trädgårdsmästare som odlar stenfrukter i stora volymer till salu.

Träd tål anständiga frost, och även vid -30 ° C dör inte rötter och stjälkar.

Fördelarna med aprikos inkluderar:

olika nackdelar

  • stabilt utbyte;
  • tidig mognad;
  • sjukdomsresistens.

Sorten har ett minus. Omogna frukter faller från trädet, men detta problem uppstår inte om reglerna för jordbruksteknik följs.

stabilt utbyte

Växande funktioner

Även om aprikosen av amerikansk urval rotar på tunga jordar, känns trädet bättre på bördiga och lösa jordar. Det bör planteras i ett område som är upplyst av solen och stängt från kalla vindar. Om en odla aprikos från stenoch frukten blir mindre och kommer inte att ärva egenskaperna hos sorten. Du måste köpa träd ympade på en plommon eller körsbärsplommon i en specialiserad plantskola.

tidig mognad

Anledningar till att frukt faller

Vissa sommarinvånare vågar inte plantera ett New Jersey-träd på deras plats, eftersom de har hört att äggstocken smuldrar och till och med lite omogen frukt. Det här problemet uppstår faktiskt:

  • på grund av brist på näringsämnen;
  • vid bristande efterlevnad av jordbruksteknik;
  • med täta planteringar;
  • vid infektion med ascomycete svampar.

För att undvika att aprikos faller, bör du inte plantera träd nära varandra; för att förhindra grå råtta, måste du spraya växterna med beredningar som innehåller koppar, glöm inte att vattna med långvarig värme och frånvaro av regn, gödsling med mineraler och organisk gödningsmedel.

frukt faller

Vård

Om aprikosen tar hand om svarar trädet med en söt och stor skörd. Även om kulturen är motståndskraftig mot skabb och andra sjukdomar, bör våren på våren sprutas med en lösning av kopparsulfat för att förhindra monilial förbränning eller grå ruttning, på hösten, ta bort fallna löv, svarta frukter och skär av torkade grenar.

stora frukter

Vattning

New Jersey, som andra aprikoser, tolererar torka väl. Så att plantorna utvecklas snabbare, upplever inte en brist på fukt vid extrem värme, träden vattnas en gång varannan vecka, med bara varmt vatten. Vuxna växter kan göra i en månad utan bevattning. Vid fuktigt väder, ofta regnar, behöver aprikoser inte ytterligare fukt.

tolererar torka

Toppdressing

För att rötter ska ta upp de ämnen som är nödvändiga för trädets tillväxt och utveckling appliceras gödselmedel på stamcirkeln. Det andra alternativet innefattar sprutning av flytande formuleringar med spårelement i hela kronan.

På våren matas aprikoser med kycklinggödsel, urea, ammoniumnitrat, där kväve finns. På sommaren behöver kulturen komplexa föreningar.

På hösten appliceras gödselmedel som innehåller fosfor, kalium och kalcium. Sådana komponenter finns i ask och krita.

träd med frukt

beskärning

För att trädet ska växa frodigt, för att behaga skörden av söta frukter, är det nödvändigt att bilda kronan korrekt. Tunna och grenade grenar av aprikos växer snabbt och, i avsaknad av beskärning, börjar skugga den ljusälskande kulturen, försvagar trädet. Sanitetsförfarandet börjar på hösten, när torkade skott och grenar tas bort, och återställande, föryngrande och reglerande beskärning genomförs också årligen.

gaffelgrenar

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa