Beskrivning av Manitoba aprikosvariet, avkastning, plantering och vård

Tack vare arbetet från biologer och uppfödare planteras nu södra växter på mellanlängder, och de rotar väl och ger en skörd. Aprikosorten Manitoba är anpassad till det hårda klimatet i Sibirien. Det föds upp i den kanadensiska provinsen med samma namn. Morden trädgårdsstation korsade Scout med den frostbeständiga McClee stenfrukt. Som ett resultat fick uppfödarna ett högt träd med en tjock och vacker krona, som bär frukt normalt även efter en kall och lång vinter.

Beskrivning av sorten

Manitoba är upp till 5 meter hög. Den spridande kronan bildas av förkortade skott och ovala blad. Trädet ser mycket vackert ut under blomningen. När knopparna med stora rosa kronblad öppnar får växten ett dekorativt utseende. Aprikos blomstrar som sakura. Beskrivningen av sorten indikerar att även på mellanlängder och i Sibirien finns det inget behov av att linda trädet på vintern. Det kontinentala svala klimatet i kanadensiska provinsen, där aprikosen från Manitoba kommer från, skiljer sig knappast från vädret i de centrala regionerna i Ryssland. Stora frukter mognar på trädet mitt i sommaren:

Aprikos Manitoba

 • avlång form;
 • ljus orange färg;
 • med pubescent hud.

Aprikosmassan, som är färgad med rodnad, har en söt smak, nästan ingen syra känns. Inne i frukten, som kännetecknas av en långsträckt tå, finns det ett ben med en kärna, i vilken det inte finns någon bitterhet, det är lätt att separera.

Unga träd glädjer sig med aprikoser som väger upp till 100 gram; i den gamla kulturen är deras vikt två gånger lägre. Särskilt fruktarna blir mindre under kraftig belastning på växten.

avlång

Egenskaper av aprikos Manitoba

Sorten är inte rädd för svår frost, påverkas sällan av sjukdomar, från vilka även vuxna trädträd dör, vilket ger en bra skörd nästan varje år. Mycket välsmakande aprikoser med en okarakteristisk färg används för att göra sylt och konserver. Det är omöjligt att transportera frukterna, de skrynklar, rinner av med juice. Kanske är detta den enda nackdelen med Manitoba-sorten. Växten odlas inte på industriell basis.

Villkor och funktioner för landning

I de södra regionerna tas aprikosen från en sten isolerad från frukten av ett träd av samma sort. Frönna härdas och lagras på en sval plats.

På mitten av latitud odlas Manitoba från plantor som inte är äldre än 2 år. Platsen för aprikosen väljs av:

pubescent hud

 • på den soliga sidan;
 • på en plats stängd från nordliga vindar;
 • på en kulle.

I låglandet samlas grundvatten och smältvatten på grund av vilka trädrötterna dör. Pit för plantera en ung aprikos grävdes i förväg till ett djup på cirka 70 cm.Expanderad lera eller stenar hälls i den, organiskt material och mineralgödselmedel introduceras, jord med humus placeras ovanpå, vilket är väl tampat. Trädet vattnas och knytas till en pinne.

På mitten av latitud planteras aprikoser i april medan knopparna sover. I de södra regionerna kan detta göras i september och oktober, eftersom frost där börjar tidigast december.

landningsfunktioner

Vård

För att ett träd ska glädja sig med söta frukter måste du ständigt ta hand om det. Fröplantor vattnas varannan vecka, vuxna aprikoser behöver mindre vatten, bevattning är nödvändig minst fyra gånger per säsong, nämligen:

 • när nya skott dyker upp;
 • före blomningen;
 • innan frukt mognar;
 • strax före övervintring.

söt frukt

I en regnig och sval sommar behöver trädet inte ytterligare fukt. Att vattna aprikoser är ofta nödvändigt i varmt och torrt väder. Minst 50 liter lätt uppvärmt vatten läggs till varje trädstamcirkel. Marken nära trädet lossas med jämna mellanrum så att luft kan tränga in i rötter.

Aprikoser måste bilda en krona, och varje år skär de långa och torkade grenar. Manitoba är inte isolerat för vintern.

fuktgivande trä

Sjukdomar och skadedjur

Uppfödare från Kanada har arbetat för att skapa en trädgårdsskörd som är resistent mot svampar och bakterier. Aprikoser påverkas:

 • grå råtta;
 • cytosporosis;
 • sårskorpa;
 • sprickbildning av barken;
 • lockiga löv;
 • perforerad fläckning.

Även om sorten Manitoba lider sällan eller dör av sjukdom måste förebyggande åtgärder vidtas. På hösten bränns torkade grenar och svärtade frukter. Tidigt på våren och före blomningen behandlas aprikosträd med Bordeaux-vätska, kopparsulfat och sprayas med "Nitrafen" före knopp.

trädgårdskultur

Juicen från bladen i en trädgårdsodling drickas av mikroskopiska bladlöss. Malens larver förstör äggstocken och festen på mogen frukt. Droppplantor påverkas av kvalster. Klara med insekter med insektsmedel.

Harar och kaniner äter bark från stjälkar. För vintern är trädstammen lindad med grangrenar eller hållbart material. Skalbaggar matar på växterötterna för att bli av med dem, på hösten gräver de djupt ned i marken, vänder skikten, och skalbaggarna, en gång på ytan, fryser.

orange paradis

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa