Egenskaper av Manchurian aprikosvariet, beskrivning av frostbeständighet och vård av plantor

Tack vare den manchuriska sorten har trädgårdsmästare och landskapsdekoratörer av tomterna möjlighet att skapa en häck som skiljer trädgårdsområdet från naturreservoarer. Det kraftfulla rotsystemet för den manchuriska aprikosen är inte bara inte rädd för en stor mängd vatten, utan kan stärka kustlinjen. Den vinterhärdiga sorten är en bestånd för många nordliga aprikosvarianter.

Beskrivning av sorten

Trots alla manchurians fördelar vill jag börja beskrivningen av sorten med dess dekorativa egenskaper. Under blomningen ser trädet mer ut som sakura än en traditionell aprikos, vilket var målet för uppfödare. Kronen liknar en vit-rosa boll som består av blommor av stora vit-rosa knoppar (upp till 2,5 cm i diameter). Under fruktperioden verkar trädets färg gult på grund av det stora antalet frukter, och på hösten blir det röd. De röda löden (5-12 cm i storlek) stannar kvar på grenarna fram till sent på hösten.

Obekvämt för en trädgårdsmästare är en hög mörkbrun trädstam, som når 15 meter i höjd, vilket är ovanligt för sorter av fruktträd. Stam för en vuxen växt är 50 cm i diameter, barken på den liknar egenskaper som ett korkträd, djupa sprickor är inte en sjukdom, utan ett särdrag hos arten. Rotsystemets uthållighet och styrka, som sträcker sig flera meter under jord, förutsätter plantering på avstånd från byggnader.

Aprikos Manchurian kan leva i mer än hundra år, hela denna tid kommer rotsystemet att utvecklas och stärkas, vilket kan förstöra den konkreta grunden.

Uppmärksamhet! Aprikoser tål inte att vara nära vinbär och hallonbuskar. Alla andra växter kan inte växa bredvid en jätte som tappar ut, torkar ut jorden.

Trots dessa egenskaper hos rotsystemet fördjupas manchurian aprikosplantor vid transplantation så att rotkragen stiger 2-3 cm över marken.

Frukt:

 • oval form;
 • lätt platta från sidorna;
 • längd 4-5 cm;
 • vikt 20 g;
 • ljus orange färg;
 • huden är sammetisk.

aprikos manchu

Trädet bär frukt rikligt, men smaken på dess frukter kallas specifikt. Söta och sura frukter är perfekta för att äta råa och för att förbereda vinterförberedelser - kompott, sylt, konfekt, konserver.

Avelshistoria

Under lång tid pågick arbetet med att förbättra sorten Manchzhurskiy i den kinesiska filialen av Ryska federationens forskningscenter.Forskarnas huvuduppgift var att skapa en dekorativ aprikos med tecken på japansk sakura för centrala Ryssland. Målet uppnåddes, vilket framgår av anläggningens inträde i statsregistret 2005. Frukt var inte en prioritering.

aprikos manchu

Fördelar och nackdelar med sorten

Opretentiöshet, enkel underhåll, höga dekorativa egenskaper, ett kraftfullt rotsystem är de obestridliga fördelarna med sorten. Som rotstock används manchuriska aprikoser för att förbättra kvaliteten på andra sorter av vinterhårda aprikoser. Nackdelarna kan betraktas som trädets höjd, vilket komplicerar skörden och beskärningen av kronan. Bitter smak minskar fruktens smakprov.

Specifikationer

Egenskaperna hos den manchuriska sorten, som tjänade Ivan Vladimirovich Michurin som en bestånd för sina experiment, skiljer sig väsentligt från anläggningen med samma namn, anpassad för tempererade regioner.

aprikos manchu

Torkmotstånd, vinterhårdhet

På grund av barkens särdrag tolererar manchuriska aprikoser lätt frost till -30 ° C En vuxen växt är mer motståndskraftig mot torka än en ung. Varje år går rötterna djupare in i jorden, där de självständigt kan utvinna fukten som behövs för en stor växt. Unga träd under en torr säsong måste vattnas systematiskt.

Pollinering, blomningstid och mognadstider

Våldsam blomning fortsätter i 12 dagar. I vissa regioner börjar det i början av april. I de mer nordliga kommer detta ögonblick efter att snön smälter. Blommor lockar bin och getingar med sin honungaroma. De är pollinerarna av den manchuriska aprikosen.

aprikos manchu

Produktivitet, frukt

Redan i början av juni glädjer ett aprikosträd av denna sort trädgårdsmästare med mogna, men medelstora frukter. Antalet frukter är direkt proportionellt mot kronans storlek, vars grenar är ströda. Trots att frukten inte är stor kan skörden från ett vuxen träd delas generöst med grannarna.

En trädgårdsmästare från Moskva-regionen delade sin prestation genom att ta bort 25 10-liters hinkar av aprikoser från ett vuxet träd. Plantor börjar bära frukt det femte året efter plantering på platsen.

aprikos manchu

Sjukdom och skadedjursresistens

Immuniteten mot virala svampinfektioner i den vinterhärdiga mängden aprikoser är ganska hög. Dess främsta fiender är insekter, kampen mot dem kräver inte mycket ansträngning, men sprutan bör alltid vara till hands:

 1. Spindelmiten är rädd för insektsmedel - "Regent", "Taboo".
 2. Körsbärselefant gillar inte lösningen av kaliumpermanganat.
 3. Kopparinnehållande preparat används mot bladlöss.

kaliumpermanganatlösning.

Verticellos är fruktansvärt för alla aprikosträd, en tvållösning hjälper mot det, fläckar behandlas med Hom.

Funktioner av plantering och vård

Att odla den manchuriska aprikosen kräver fruktbar jord, men det spelar ingen roll om slam, sandig ler eller stenig jord kommer att fungera som en matkälla. Plantering av växter av denna art är att föredra på våren, då kommer plantan som odlas i växthusförhållanden eller i en annan region att ha tid att anpassa sig till klimatförhållandena i regionen.

Årlig vård:

 1. Med en långvarig frånvaro av regn på sommaren måste trädet vattnas rikligt med vatten värmt i solen.
 2. Mulch - klippt gräs, halm, hö hjälper till att behålla fukt i marken vid rötter.
 3. Rotfodring sker två gånger per år.
 4. Lossa jorden inom en radie av 2-2,5 meter från stammen.
 5. På våren och hösten avlägsnas skadade grenar, gamla och snabbväxande, vilket tar bort växtens styrka för fruktning.
 6. Platser för skärning bearbetas med trädgårdslack.
 7. Tunnkalkning utförs också under hösten och våren.

Uppmärksamhet! När man planterar plantor nära vatten är det nödvändigt att skapa ett dräneringsskikt på 20 cm från spillror.


Varje trädgårdsmästare utför samma skötselåtgärder med äpple, päron, körsbär, plommon och andra fruktträd. Det kan verka svårt för en nybörjare. Med tiden blir detta naturligt och oundvikligt. Överensstämmelse med bearbetningstiden från skadedjur, svampar, infektionssjukdomar är nyckeln till trädets hälsa och ett högt utbyte.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa