Egenskaper av aprikosvariet Krim Amur och en beskrivning av trädets fördelar och nackdelar

Uppfödarna av Nikitsky Botanical Garden var engagerade i uppfödningen av aprikosvariet Krim Cupid. Sorten är ganska frosthård och särskilt krävande för odlingsförhållanden. Medium resistens mot torrt väder och svampinfektioner.

Beskrivning

Crimean Cupid växer tillräckligt snabbt. Aprikosvariet växer tidigt. Under det femte eller sjätte året börjar träden bära frukt. Avkastningsindikatorerna når höga nivåer.

Krim cupid

Beskrivningen av aprikosvariet kompletteras med följande information om frukterna:

 • vikten varierar från 50 till 90 g;
 • rundad form, komprimerad på varje sida;
 • djup magsutur;
 • tunn, tät skal;
 • färg gul-orange;
 • närvaron av en oskarp rodnad;
 • massan är saftig, välsmakande, med surhet;
 • provsmakning poäng 5 poäng av 5;
 • hög hållkvalitet.

Viktig! Krim-cupiden skiljer sig från många aprikoser genom att den är självfruktbar. Med andra ord utvecklas den väl och bär frukt utan pollinering från andra sorter; återplantering av pollinatorer krävs inte.

aprikos variation

Egenskaper av sorten

Crimean Cupid aprikos når en höjd av 170 cm. Beroende på regionen mognar frukt i slutet av juli - början av augusti.

Sorten tolererar vinterkylan väl, ger ett stort utbyte. Aprikoser är stora, används för alla ändamål. Fröna separeras lätt från massan.

mognad av frukt

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med Krim Amur är följande:

 1. Snabb utveckling och tillväxt.
 2. En rik skörd.
 3. Själv fertilitet.
 4. Träd är inte rädda för vårfrost på grund av sen blomning.

Nackdelarna med aprikosvariet inkluderar:

 • känslighet för svampinfektion;
 • att känna sig illa i låglandet;
 • beroende av solljus och värme;
 • exakthet att ta hand.

stora frukter

Växande funktioner

Innan du köper en plantor, ägnas särskild uppmärksamhet åt stammen och barken. Om sprickor och mörka fläckar är synliga, indikerar detta direkt ett svagt och smärtsamt prov. Roten måste se stark ut. Det är bättre att köpa plantor med små knoppar ungefär 70 cm höga.

En något förhöjd plats i trädgården väljs för plantering, så skyddad som möjligt från vinden. För god tillväxt måste platsen vara upplyst av solen.

Jorden på planteringsplatsen lossnar och förgödslas. Dränering är organiserad längst ner.

buskig gren

Viktig! Roten till Krim Cupido växer långt bortom kronomkretsen. Därför, om du planerar att plantera flera träd, rekommenderas det att placera dem på ett avstånd av 5 meter från varandra.

Vård

I odlingsprocessen måste du följa råd och rekommendationer från erfarna trädgårdsmästare.Sedan växer aprikosen snabbare och börjar bära frukt tidigare. Det är absolut nödvändigt att stärka trädets tillstånd i varje skede.

ligga i en behållare

Jorden från stammcirkeln är regelbundet böjd. När allt kommer omkring, blir jorden lös och förlorar sin förmåga att behålla en tillräcklig mängd fukt, vilket tvingar trädets rotsystem att spendera energi på att hitta ytterligare vatten på djupet.

Att fylla Crimean Cupid är alltför kontraindicerat. Plantor kommer inte att påverkas av detta, men extra skott börjar bildas. De tar lätt styrka från växten, som i sin tur snabbt förlorar tillväxt och avkastning.

spegel gul

Innan vinterperioden börjar lindas träden. Säckväv eller agrofiber används vanligtvis. Om området kännetecknas av svårare frost, läggs ett non-woven tyg på toppen för värme.

Krim Cupid krävs för att ständigt övervaka och notera eventuella förändringar. Efter att ha hittat sprickor i bagageutrymmet måste de behandlas med trädgårdsmark.

gul ensam

Förebyggande och behandling av sjukdomar

Under våren genomförs behandlingen av Krim-amur från parasiter och sjukdomar enligt följande:

 1. Innan knopparna börjar svälla utförs sanitär av träd och tunnning av grenar.
 2. Med en speciell metallborste tar de bort larver, larver, äggkopplingar, grön lav.
 3. Innan knopparna upplöses besprutas växterna med en 3% Bordeaux-blandning. Med samma lösning, endast med en koncentration av 1%, bearbetas kronan 14 dagar efter blomningen. För detta används också kopparoxiklorid, "Tsineb", "Kaptan".

en tallrik frukt

Under sommaren (senast 2 veckor före fruktplockning) besprutas träd med Horus, kolloidalt svavel, svampdödande medel.

Viktig! Använd inte kemikalier för att bearbeta aprikoser före frukt. Det är bättre att använda en slang för att tvätta bort skadedjur och spår av tidigare sprutning med vatten.

På hösten, efter bladfall, behandlas aprikosstammarna med urea med en hastighet av 700 gram per 10 liter vatten. På senhösten appliceras förberedelser med koppar på växterna. Vid kallt väder används järnsulfat.

skörden är mogen

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa