Beskrivning av aprikosvariet Rödkinnade och sjukdomar, plantering och vård, vinterhårdhet

Processen att odla aprikos Krasnoschekiy under klimatförhållanden ovanliga för denna typ av fruktträd har blivit mycket lättare. Nu kan aprikosträdgårdar med ljusa och flytande frukter tas upp inte bara i subtroperna. Tack vare den selektiva uppfödningen av den nyaste aprikosvariet, kallad Krasnoshchekiy's son, fick trädgårdsmästare en så kallad anpassad hybrid som regelbundet ger rika utbyten.

Beskrivning av sorten

Fruktträdet är en hög och kraftig fruktgröda med en frodig krona och svepande grenar. I höjdnivå når representanter för denna sort ibland 10 meter, men vanligtvis stannar deras tillväxt på ett fem meters märke.

aprikos rött kind

Viktig! En korrekt utformad krona underlättar inte bara processen att ta hand om själva trädet utan också i framtiden sättet att skörda.

I beskrivningen av sorten indikeras små frukter med en rundad eller äggformad form med en djup söm på buken. Fruktens orange-gula nyans med en röd trumma är en karakteristisk egenskap hos denna aprikos, inte för ingenting som kallas Röd-kind.

Fruktens sötaste och saftiga kött har en knappt märkbar surhet och en något orange färg. Det grova benet har en söt kärna inuti och kan lätt separeras från fruktens massa. Trädet är i princip en långlever, vars livslängd varierar mellan 50-60 år.

formad krona

Tillverkades av uppfödarna av Krimdistriktet 1947 och togs därefter som en grund för återskapandet av mer perfekta aprikoshybrider. Krasnoshchekys son, tack vare sin vinterhårdhet, började planteras i centrala Ryssland, med tiden och utvidga det växande territoriet.

Dessutom fick den beskrivna aprikosen, bror till den sena Krasnoshchekiy, Nikitskiy, Saligirskiy, i motsats till de andra en längre livslängd, från 60 till 75 år.

Avelshistoria

Det finns lite information om det ursprungliga hemlandet för det röda kinden mirakel och dess ursprungliga ursprung. Även om dessa fruktträd för första gången befann sig i högländerna i Centralasien.

perfekta hybrider

Senare började denna aprikosvariant tas fram på Armeniens territorier. Under efterkrigstiden gav uppfödare av Nikitsky agrobotanical trädgård på Krim denna sort ett nytt liv.

Idag är denna sorts konkurrenskraft bland sina europeiska släktingar en ändamålsenlig. Därför känns den obestridliga typen av aprikos, tack vare selektivt urval, bekväm oavsett tillväxtens territorium.

aprikos variation

Fördelar och nackdelar

Bland de många fördelarna med den beskrivna sorten skiljer de mest positiva aspekterna sig i formen:

 • motståndskraft mot torra klimat och låga temperaturer;
 • själv fertilitet;
 • immunitet mot vissa sjukdomar;
 • avkastning;
 • lite krävande på marken;
 • den högsta smaken i frukt.

Bland nackdelarna med denna kultur skiljer sig överdriven känslighet för plötsliga temperaturförändringar. Vårperioden, med växlande töar och frost, är den farligaste för denna aprikosvaries liv. Temperatursvingningar påverkar knopparna till framtida blommor negativt, vilket kan dö av en sådan negativ effekt.

trädgren

Egenskaper av träd och frukt

Dessa fruktträd kännetecknas av: en kraftfull krona, svepande och starka grenar. Aprikosgrödan är motståndskraftig mot stark vind, anpassar sig lätt till nya förhållanden och tolererar låga temperaturer.

Det finns inga speciella krav för att plantera unga plantor. Träd har starkt skydd - tjock bark, är vana vid överflödet av solljus och trivs därför i öppna områden.

Aprikos Rödkinnad är en hårdvariant, vilket framgår av förutsättningarna för dess tillväxt i den "hårda ryska vintern".

Beskrivning av aprikosvariet Rödkinnade och sjukdomar, plantering och vård, vinterhårdhet

Hällda, redan mogna aprikoser har en gyllene-orange färg. En karakteristisk egenskap hos denna sort är en röd fat, sammetig fruktyta och utmärkt arom när frukten bryts.

Perioden för fruktmognad är i slutet av juli. På grund av inkonstansen i själva fruktmognadsprocessen genomförs skörden i steg, vilket förhindrar möjligheten att spruta frukt.

Sorten har utmärkt transportabilitet och lagringskapacitet i mer än 10 dagar efter skörden.

orange färg

Produktivitet och lagring

Avkastningen av aprikoser av detta sortens tillbehör beror direkt på hur plantorna tog hand om, från planteringsstadiet till mycket frukt. Om alla regler och rekommendationer beaktades, kommer amatörsträdgårdsmästaren i slutändan att belönas med en lyxig aprikosträdgård och ett högt utbyte.

Volymen av frukt som redan skördats kan också ökas genom att utfasningen av frukterna. När allt kommer omkring hälls de omogna aprikoserna kvar på trädet och förstoras i volym. Detta kommer också att lösa problemet med grödans säkerhet - frukterna kommer att stanna på trädet under tilldelad tid och vänta i vingarna.

Från vilka behov i framtiden kommer aprikoser att användas, och de skördas med olika stadier av fruktmognad. För att få torkad frukt är det lämpligare att använda övermogna frukter, som är mogna med mat, utan några fel. För transport över många kilometer är det bättre att plocka upp frukter med en lätt gul färg. Alla frukter är lämpliga att spara för vintern; en riktig värdinna kan använda dem till fördel för orsaken.

plantor vård

Gynnsamma odlingsområden

De bästa områdena för tillväxt av denna typ av fruktträd och dess kongener är den norra delen av de södra zonerna samt sydvästra regioner. Aprikosen rotade och anpassades perfekt till regionerna i Nordkaukasien, Volga-regionen, Krim samt Ukraina, Vitryssland och Lettland.

Mångfalden av den beskrivna kulturen har på grund av dess låga exakthet blivit utbredd på territorierna i Krasnodar-territoriet, i Rostov-on-Don och i många andra delar av Ryssland.

stora frukter

Plantera och lämna

Mångfalden av denna kultur är fotofil, därför bör valet av en plats för plantering den falla uteslutande på områden som väl värms upp av solens strålar. Avståndet från grundvatten till markytan måste vara minst två och en halv meter. Jorden måste vara lös.På kärnozemer, lerig och sandig lerjord, kommer denna aprikos att växa och bära frukt bättre.

Viktig! Denna fruktkultur accepterar inte sura och torviga länder, den växer helt enkelt inte i sådana områden.

Tomter för att plantera sådana träd bör placeras på höjder skyddade från starka vindar av någon slags staket. När man fyller fyra års ålder kommer kulturen att bli starkare och behovet av att skydda den från vindbyar försvinner av sig själv.

problem med bär

Vid plantering av aprikosträd måste följande regler följas:

 1. Planteringen av denna gröda bör göras i mitten av våren, i april eller under hösten i oktober.
 2. Under växtsäsongen plantering aprikos rekommenderas inte.
 3. Planteringshålet för plantan, för snabb krympning av marken och underlättande av manipulationer förknippade med plantering, måste förberedas i förväg.
 4. Under höstperioden bildas en sådan fördjupning två veckor före plantering; för att plantera en kultur på våren skördas gropen på hösten.
 5. Det bör finnas ett avstånd på minst 3-5 meter mellan plantor. Samma mellanrum tillåts mellan aprikos och andra träd.

Den iscensatta perioden för plantering av plantor inkluderar:

 • gräva ett hål 70/80 centimeter bredt och djupt;
 • läggning av dränering med ett lager av 10 centimeter;
 • återfyllning gropen med gödselmedel blandade med marken.

mogen skörd

Viktig! Rhizomer av plantor bör inte hålla sig till toppförband utan jord för att undvika att bli brända.

Ytterligare manipulationer vid plantering av en aprikos inkluderar:

 • fylla hålet med en blandning och bildandet av en viss höjd från det och jorden;
 • plantering av en planta på en knöl, i upprätt läge, med en enhetlig fördelning av dess rotsystem och ytterligare dammning av marken utan att fylla växthalsen;
 • markkomprimering genom tampning;
 • vattna och bortskaffa jorden.

gren med blad

Du kan också odla en aprikosgröda från en sten. För att göra detta måste plantmaterialet blötläggas i varmt vatten under en dag. Och placera sedan benen i groparna med ett djup på 6 centimeter, med ett avstånd mellan var och en av upp till 15 centimeter. När de fyllt två år kan växten transplanteras i marken.

Plantor av denna sort av aprikosträd är inte särskilt krävande att ta hand om. Därför kan du, genom att lyssna på råd från erfarna trädgårdsmästare om hur man ordentligt ta hand om växten, öka inte bara grödans tillväxt och vitala aktivitet, utan också öka avkastningen.

För att eliminera överdriven jordfuktighet är det nödvändigt att bortskaffa jordlagret under växten med lämplig regelbundenhet. Som ett resultat av sådana åtgärder kommer luftcirkulationen mellan rhizomerna att förbättras och överskottsvätskan förångas.

odla en kultur

Bevattning är nödvändig vid tillväxten av aprikosgrödan. För första gången utförs vattning under blomningsperioden, sedan - under vårperioden för skottbildning och mitt på sommaren. Den erforderliga mängden vatten för varje vattning är 2-3 hinkar med varm vätska. Den sista vattningen utförs i slutet av hösten med 5-6 hinkar vatten.

Under det första året av tillväxt behöver plantan beskäras. Den bildade kronan bör förnyas då och då. Platser där kraftfulla grenar skärs måste behandlas med en speciell desinfektionsmetod. Trädens smärtsamma förhållanden måste stoppas genom speciella manipulationer med kemiska blandningar eller oljefärg.

Under höstperioden måste stammen av ett aprikosträd också bearbetas med användning av vitkalkning och tillsats av kalk, kopparsulfat.

frukt färgade

Korrekt plantering och vård av fruktträd ger trädgårdsmästaren en rik skörd och en lyxig aprikosträdgård i framtiden.

Vinterhårdhet

Aprikosträd av denna sort har vinterhårdhet under genomsnittet.Detta gäller särskilt de kalla regionerna i Centrala Ryssland, Ural, med deras ogästvänliga vintrar, låga temperaturer, konstant nederbörd och vårfrost. Men med en viss omsorg växer aprikosen, i form av ett rödkänt mirakel, och ger goda utbyten.

plockade bär

Sjukdomar och skadedjur

Bladbladet är en farlig och vanlig parasit som ofta infekterar aprikosgrödor. För att bekämpa detta insekt använder de kemikalier. Dessutom skrämmer bladlöss bort av nasturtium planterat runt ett infekterat träd.

Det finns också sjukdomar som stör den korrekta utvecklingen av träd i form av:

 1. Moniliosis.
 2. Brun fläck.
 3. Clasterosporiumsjukdom.
 4. Verticillosis.
 5. Smitsom torkning.
 6. Lockiga löv.

Brun fläck

Med monilios blir bladen på aprikosens grenar svarta, barken blir täckt med gråaktiga varartutbrott, frukterna dör innan de mognar. För förebyggande ändamål behandlas träd med vilken som helst fungicid; under behandlingen sprayas de skadade delarna av växten med kopparsulfat.

När en sjukdom uppstår i form av en brun fläck, som vanligtvis börjar på mitten av sommaren, behandlas de drabbade bladen med Bordeaux-vätska.

träd med frukter

Clasterosporium-infektion infekterar trädet fullständigt, men särskilt bladen, upp till hål. Och fruktens hud, som drabbas av denna sjukdom, täcks med rödbruna sår. Både för förebyggande och för terapeutiska ändamål används kopparsulfat aktivt för att lindra denna sjukdom.

Symtomatologin på denna eller den andra sjukdomen varierar. Därför är det lämpligare att behandla träd i förebyggande syfte, eftersom det är mycket svårare att behandla ett träd som drabbats av en svamp.

Viktig! Behandling av sjukdomar eller skadedjur görs bäst på hösten, när bladen flyger från trädet eller på våren, medan aprikosen ännu inte har blommat.

bär i handen

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa