När och hur man korrekt transplanterar en aprikos till en ny plats och regler för trädvård

När man odlar aprikoser står många trädgårdsmästare inför behovet av att transplantera träd. För att plantorna ska slå rot på en ny plats och fortsätta utvecklingen måste du veta hur man korrekt utför proceduren och när man ska återplantera aprikosträd. Nyanserna av transplantation beror på säsong, grödessort, atmosfäriska förhållanden och jordens tillstånd i trädgården.

Transplantationstidpunkt

Trädets vidareutveckling och fruktningen beror på tidpunkten för att plantera aprikoser på en ny plats.... Vid olika tidpunkter på året förändras tidpunkten för transplantation med beaktande av de omgivande förhållandena och det nuvarande plantan för tillväxt.

överföringstid

På våren

Transplantation av träd på våren utförs efter att snön smälter. Fördelen med att överföra plantor i början av våren är hög överlevnad på grund av den ständiga ökningen av omgivningstemperaturen. Genom att utföra proceduren på våren är det värt att bekanta sig med prognosen under en lång tid i förväg för att inte transplantera plantan om det finns risk för att kallt väder kommer tillbaka.

På hösten

Hösttransplantation utförs en månad före den förväntade första frosten. Det är nödvändigt att vänta tills lövverket helt har fallit av, när trädet är i vilande stadium. Trädet som planteras på hösten rotar hårt under vintern och börjar växa aktivt med början av uppvärmningen.

hösttransplantation

Transplantationsfunktioner

För att inte skada sköra skott och öka sannolikheten för stor frukt är det nödvändigt att ta hänsyn till ett antal nyanser av förfarandet. Det är viktigt att ordentligt förbereda webbplatsen och följa transplantationsinstruktionerna.

Plantor förberedelse

Några timmar innan trädet överförs, vattnas det rikligt så att jorden fäster vid rotsystemet. Detta är nödvändigt för att inte skada rötter med en spade under grävning.

sköra groddar

Platsförberedelse

Det rekommenderas att plantera aprikoser i permanent upplysta områden, skyddade mot utkast. En månad före transplantationen är det nödvändigt att gräva ett hål och lägga till superfosfat som toppförband. Med ett högt surhetsindex krävs kalkning.

Metodbeskrivning

Följ enkla instruktioner för att plantera träd. Det innebär följande åtgärder:

  1. Placera plantan i det förberedda hålet.
  2. Strö över fruktbar jord.
  3. Vattna marken för rot och ytterligare intensiv tillväxt.

beredd grop

Skötsel av transplanterade plantor

Korrekt vård av plantor som flyttas till en ny plats hjälper till att säkerställa fruktningen av aprikoser.Första gången efter transplantation krävs ökad uppmärksamhet på plantor, eftersom det är nödvändigt att de anpassar sig till nya förhållanden.

Vattning

Frekvensen för att bevattna aprikoser beror på säsongen. Efter hösttransplantationen är det nödvändigt att vattna trädet omedelbart, men ytterligare vattning i väntan på vintern kan leda till rotrot. På våren kräver grödan ofta vattning, vilket bidrar till plantornas överlevnad.

säkerställa frukt

beskärning

Klippning av kronan hjälper till att minska förtjockningen av bladverket. Eliminering av förfallna och torra löv och grenar tidigt på våren främjar uppkomsten av nya skott och har också en gynnsam effekt på fruktan.

Skadedjur och sjukdomar

Efter plantering av aprikoser på ett permanent ställe är det nödvändigt att gödsla marken med superfosfat och ammoniumnitrat. Toppförband garanterar snabb tillväxt och mognad av stora frukter. DFör att skrämma bort skadliga insekter och förhindra utveckling av sjukdomar krävs kvävebefruktning eller behandling med Bordeaux-vätska.

plantor skjuta

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa