Beskrivning av olika aprikoser Kichiginsky, odling, plantering och vård

I olika fruktträd kan det vara svårt att välja exakt den som kommer att glädja trädgårdsmästaren och få en läcker skörd. Få tittar på aprikosen, eftersom det är känt att denna kultur bär frukt bara i värme och inte tål kalla kalla månader. Men uppfödare går säkert framåt i sin utveckling. Tack vare deras arbete har Kichiginsky aprikos odlats i Ural länge.

Kichiginsky-sorts historia

I slutet av 1900-talet vid Chelyabinsk Institute of Horticulture avlade uppfödarna en ny fruktgröda genom att korsa två aprikoser - Siberian och Manchurian. Så här framträdde Kichiginsky-sorten, som kännetecknas av ökad frostbeständighet.

Författarna är K. K. Mullayanov och A. E. Pankratova. Deras olika aprikoser har klarat alla tester och registrerades i registret i Ural 1999.

variation beskrivning

Beskrivning

Träna i Kichiginsky aprikosvariet är medelstora, deras höjd är 3,5-5 m. Skotten är raka, kronan är välformad.

Frukten växer runt och jämn. Färg - gul, vikt från 13 till 15 gram. Varje frukt kännetecknas av en lätt separerbar sten, vilket gör det enkelt att använda aprikoser vid bearbetning.

aprikoser kichiginsky

Beskrivningen av sorten säger följande om fruktens massa:

 • densitet och saftighet på en hög nivå;
 • andelen socker är 6,3%, organiska syror - 2,3%;
 • smaken är söt och sur;
 • det finns ingen bitterhet;
 • smakprov - 4,5 poäng av 5.

densitet och saftighet

Fördelar och nackdelar med sorten

De viktigaste fördelarna med Kichiginsky aprikos är följande:

 • ökad nivå av vinterhårdhet;
 • en riklig skörd;
 • långväga transporter.

De negativa aspekterna inkluderar fruktens små storlek samt självfruktbarhet för en enda plantering.

förhöjd nivå

Specifikationer

Aprikos Kichiginsky har flera fantastiska egenskaper som förtjänar en detaljerad beskrivning.
Torkmotstånd, vinterhårdhet

Sorten är inte mottaglig för torra förhållanden. Träd vattnas endast under blomningen, om det inte finns tillräckligt med regn under denna period.

Träden tolererar vintern väl, de kännetecknas av ökad frostbeständighet till -40 ° C.

Viktig! Aprikosvarianter är mottagliga för rotband.När en upptining inträffar visas vatten mellan snön och marken och fryser och tiner upp flera gånger.

mogna träd

Befruktning, blomning och mognadstider

Kichiginsky börjar blomma i början av maj, detta händer tidigare än andra fruktgrödor. Men på grund av det tidiga inträdet i blomsterbildningsperioden finns det risk för knoppdöd, eftersom det för närvarande finns vårfrost.

Aprikos Kichiginsky kan inte självbestämma. Aprikosvarianter Chelyabinsk Ranniy, Pikantny är perfekta för honom. En av de viktigaste funktionerna hos Kichiginsky är att den fungerar som den bästa pollinatorn för alla uralutvecklingssorter.

I början av augusti kan frukterna redan tas bort och ätas. När frukt tas bort från träden noteras en hård hud, som mjuknar under lagring.

mognadstid

Produktivitet, frukt

För första gången tas frukterna bort det femte året. Överensstämmelse med odlingsförhållandena gör att du kan samla högst 15 kg från ett träd.

Sjukdom och skadedjursresistens

Kichiginsky har en hög resistens mot många infektioner. Vi rekommenderar dock förebyggande behandling av varje träd. När allt kommer omkring kan närvaron av hög luftfuktighet och låg temperatur provocera svampens utveckling.

ge frukt

Landningsfunktioner

Det är i allmänhet enkelt att plantera och ta hand om plantor. Du måste bara följa reglerna för jordbruksteknik.

Landningsdatum

Kulturen planteras på våren, i början. Landningshålet förbereds från slutet av den senaste sommarsäsongen. Höstplantningar är också tillåtna. I dessa fall grävs hålen ut på två veckor.

frukt plånbok

Att välja en landningsplats

Det är bäst att plantera aprikoser i ett område där:

 • det finns inga kalla och gusty platser (landningar bör skyddas av ett hus eller ett högt staket);
 • plan yta av jorden;
 • lamjord råder;
 • bra dagsljus tillgängligt.

Om du planterar ett träd på en låg liggande plats kommer det att utvecklas mycket långsamt och du kanske inte väntar på skörden alls.

vårblomning

Vad kan planteras bredvid

Kichiginsky aprikoser kan inte växa bra nära vinbär, hallon, äppelträd, päron, plommon och faror.

Experter rekommenderar att man planterar en grupp olika typer av aprikoser. Fleråriga gräs relaterade till skuggälskande sorter utvecklas väl under dem.

Urval och beredning av plantmaterial

Träd 1 år gamla och kraftfulla rötter är lämpliga för plantering. Var och en av dem granskas noggrant och en kopia väljs som är fri från förfall och skador.

Innan planteringsförfarandet förbereds en talare, mullein och lera tas för matlagning. Blandningen kokas tills den bildar en konsistens som gräddfil. Plantan rotar ner i den.

gröna frukter

Planteringsstadier

För att landa framgångsrikt måste du göra följande:

 1. Ett lager av dränering från små stenar hälls på botten av en tidigare beredd grop, varefter den lämnas i 14 dagar.
 2. Följande läggs till den bördiga marken: humus, superfosfat (500 g), träaska (1 liter).
 3. Plantan placeras i en grop, roten täcks med jord.
 4. Jorden är komprimerad, den planterade Kichiginsky aprikosen vattnas rikligt.

landningssteg

Vård

Under fyra år är träd skyddade från frysning. För att göra detta, är de inslagna i säckväv, eller en speciell ram är gjord, täckt med en film.

När man använder organisk gödselmedel under plantering kan de appliceras på nytt efter 3 eller 4 år. Men ett komplex av mineralgödselmedel läggs till varje år.

Uppmärksamhet! Toppförband som innehåller kväve påskyndar utvecklingen av skott och bromsar deras mogning, vilket leder till en minskning av resistensen hos Kichiginsky aprikoser mot kallt väder och podoprevaniya. Sådana gödningsmedel används fram till mitten av sommarsäsongen, och det är ännu bättre att använda kaliumgödsel och fosforgödsel tillsammans med dem.

vattna ett träd

Sjukdomar och skadedjur, metoder för kontroll och förebyggande

Bildandet av bruna fläckar på frukten indikerar en fruktrötaattack. Träd bearbetas av "Horus" eller "Nitrafen".

Gröna märken på bladen, liksom med en brun nyans, som gradvis påverkar skott och frukt, orsakas av skurv. I sådana situationer utförs behandling med medel som innehåller koppar.

plantor vård

Som profylax av dessa sjukdomar avlägsnas fallna löv i tid och svampmedel sprutas.

Om bladen krullar upp i ett rör och sprickor uppträder i barken, betyder det att en lövrulle har startat upp på trädet. Klorofos kan rädda från henne.

bärinvasion

Ett tecken på invasionen av vivlar är nederlaget av blad, knoppar, blommor. Allvarliga skador leder till att lövverk tappas. Sprutning med "Decis" eller "Kinmiks" hjälper till att bli av med skadedjuret.

Förebyggande av parasiter är som följer: de gräver upp marken i stamcirkeln och behandlar aprikos Kichiginsky med insekticider tidigt på våren och senhösten.

förebyggande av parasiter

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa