Beskrivning, egenskaper och odling av Khabarovsk aprikos, dess fördelar och nackdelar med sorten

Olika frukter i butikshyllorna kommer aldrig att jämföras med de som odlas på webbplatsen. Aprikos Khabarovsk har ett positivt rykte. Det är känt bland invånarna på sommaren för att det mognar tidigt, så det är inte rädd för den tidiga höstkylan. Dessutom har han fortfarande många fördelar som han är älskad för. Varje trädgårdsmästare kan utvärdera variationen.

Variationshistoria

Arten har varit känd i cirkeln av trädgårdsmästare i många år, dess popularitet växer varje år. Detta beror på att trädgårdsmästare själva rekommenderar det till varandra. Inte bara tillverkaren. Det föds upp i Far Eastern Gren av Research Institute of Agriculture.

Dess författare är G. T. Kuzmin. Sorten erhölls genom pollinering av två sorter av aprikoser:

 1. Michurinsky.
 2. Rödkindade.

Den resulterande kulturen varierade snabbt över regionerna. Sorten var särskilt populär i de södra regionerna. Men nordländerna hävdar också att äggstocken inte faller av blommorna, det finns möjlighet att odla det under kalla klimatförhållanden.

Beskrivning

Om sommaren är intresserad av att odla en gröda på sajten letar han efter en detaljerad beskrivning av sorten. Det kommer att hjälpa till att fatta det slutliga beslutet.

Aprikos Khabarovsk har följande egenskaper:

 • början av fruktning inträffar under det fjärde-femte året;
 • tolererar inte transport;
 • delvis självfruktbar;
 • torktåliga;
 • har immunitet mot vissa sjukdomar;
 • fruktan är stabil utan avbrott;
 • genomsnittlig vinterhårdhet.

Khabarovsk aprikos

Trädgårdsmästare har hittat en väg ut ur situationen, genom att ympa sticklingar av vinterhårda sorter eller täcka stammen och stammcirkeln på vintern hjälper växten att överleva vintern.

De positiva egenskaperna som Khabarovsk aprikosen har gör den till en favorit i många trädgårdar.

Specifikationer

Khabarovsk-aprikosens karakteristiska funktioner gör det möjligt för trädgårdsmästaren att förstå om ett träd behövs på platsen eller om det är värt att leta efter en annan sort.

Trädet är stort, växer upp till 5 m. Kronen når 4,5-5 m bredd, inte förtjockad. Stam och grenar är täckta med vita längsgående ränder.

Aprikosorten Khabarovsk har frukter som väger upp till 30 g, koniska i form. Huden är pubescent, ljusgul i färgen. Stenen är mycket liten, kan enkelt separeras från massan, kärnan är inte bitter. Smaken är utmärkt. Frukterna används för alla skördar på vintern.

Khabarovsk aprikos

Torkmotstånd, vinterhårdhet

Trädet är torkbeständigt och tolererar vanligtvis vattning. Det räcker med att vattna en vuxen växt en gång i månaden, det räcker för honom. Frostmotståndet är bra, knopparna fryser inte och faller av med ankomsten av värme.

Befruktning, blomning och mognadstider

Aprikos Khabarovsky är delvis självfruktbar, men för bästa resultat rekommenderas att plantera pollinerande träd i närheten. Detta kommer att öka avkastningen. Blommande inträffar under det andra decenniet av maj eller det första decenniet av juni, beroende på den växande regionen. Stora blommor bildas på 2-3 år gamla skott. Mognaden sträcker sig också från slutet av juli till början av augusti.

Khabarovsk aprikos

Produktivitet, frukt

Med förbehåll för alla odlingsstandarder och agrotekniska krav är utbytet 36-40 kg. Frukten är stabil, beror inte på externa faktorer, bara antalet frukter ökar.

Sjukdom och skadedjursresistens

Det har en genomsnittlig resistens mot många sjukdomar, inte mottagliga för clotterosporia och monilios. Behandling krävs mot skadedjur.

Fördelar och nackdelar med sorten

Positiva och negativa egenskaper hjälper trädgårdsmästaren att avgöra om denna art behövs för odling eller inte.

Khabarovsk aprikos

Fördelar:

 • genomsnittlig immunitet;
 • anspråkslöshet;
 • utmärkt frukt smak och mångsidighet;
 • stenen är lätt att separera, som har en välsmakande, inte bitter kärna.

minuses:

 • dåligt transporterad.

Trädgårdsmästaren kommer att utvärdera alla andra funktioner i aprikosvariet på egen hand efter att han planterat ett träd på platsen.

Landningsfunktioner

Ett ordentligt planterat träd ger en utmärkt skörd och motstår sjukdom. Att uppfylla planteringskraven hjälper till att undvika växande problem.

plantering aprikoser

timing

Träden planteras innan knopparna vaknar på våren, var noga med att inte skada rotsystemet.

Sitsval

Webbplatsen väljs i solen, helst stängd från ett drag. En plats på en kulle är lämplig. Från jord föredrar Khabarovsk aprikos lätt ler.

Vad kan planteras bredvid

Du bör inte plantera buskar av hallon och vinbär bredvid ett träd, aprikos tål inte en sådan stadsdel. Det bryr sig inte om tulpaner, påskliljor och andra glödande blommor som bleknar tidigt planteras i stammcirkeln.

Khabarovsk aprikos

Urval och beredning av plantmaterial

Ideal plantplöjhöjd:

 • 1 år gammal 70 cm;
 • 2-årig 90 cm.

Växter köps i specialbutiker eller från betrodda människor. Plantan behöver inte förberedas speciellt före plantering.

Vård

När plantan planterats skärs den till 1/3 av sin längd. Nästa år förkortas också filialerna. Vatten en gång var sjunde dag tills trädet rotar. Sedan 2-3 gånger i månaden. Efter att bagagelcirkeln har lossnat kommer detta att bibehålla fukt och ge syre till rötter. De första 5 åren matas två gånger om året, på våren och hösten. Efterföljande år tre gånger, lägg till en toppdressing mitt på sommaren.

Sjukdomar och skadedjur

Med förbehåll för reglerna för plantering och vård bekämpar trädet sjukdomar och skadedjur på egen hand. Som skyddsnät bearbetar trädgårdsmästare aprikoser på våren och hösten tillsammans med resten av träden. Innan de blommar, använder de kemiska preparat efter folkmetoder. Aprikos Khabarovsk är en utmärkt variation i många regioner, om alla finesser observeras kommer trädgårdsmästaren att få en riklig skörd.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa