De bästa aprikosvarianterna för Moskva-regionen och deras beskrivning, vilka träd att plantera

Ibland är det inte lätt att hitta de bästa och högkvalitativa sorterna av aprikoser för det förändrade klimatet i Moskva-regionen. Denna region tillhör den centrala europeiska zonen i Ryssland. På grund av det instabila vädret i Moskva rekommenderas uppfödare att köpa plantor som är resistenta mot väderförändringar. Träd som säkert kan motstå naturkatastrofer kommer att kunna producera en god skörd.

Kriterier för urval av variation

Vädret i Moskva-regionen kan beskrivas med ett ord - instabilt. Vintern är lång här med frost, följt av skarpa töar. På våren kan plötsliga frost förekomma. Därför är det värt att närma sig ansvarsfullt till valet av en framgångsrik mängd självpollinerad aprikos för Moskva och Moskva-regionen.

Så en aprikosplantor måste vara vinterhård. De viktigaste tecknen på frosttolerans inkluderar:

variation urval

 • anläggningen tål ett ökande lufttemperatur till -30 grader;
 • njurarna är svagt känsliga för kyla;
 • hur snart efter uppvärmningen växer plantan växer upp och utseendet på äggstockarna på den;
 • vid frost förblir njurarna oskadda.

Eftersom Moskva-regionen är stor är plantningen av aprikoser mest framgångsrik i söder eller sydväst. De mjuka södra och sydvästra sluttningarna nära Moskva är också lämpliga. Platsen för plantering av plantor bör vara upplyst av solen. Lika viktigt är skyddet från vinden från nordsidan och hög luftfuktighet.

Värt att veta: framgångsrika sorter av aprikosplantor för Moskva-regionen är de som är mycket resistenta mot plötsliga kalla snaps och plötsliga väderförändringar.

aprikos för Moskva-regionen

Om vi ​​pratar om marken där päron, plommon, askträd och lönn växer, är miljön här gynnsam för aprikosplantor. Ett träd som har nått en höjd av 1,2 meter måste ympas för att skydda barken från podoprevanie.

En annan indikator på en framgångsrik variation för Moskva är självfruktbarhet. Ett viktigt urvalskriterium är om trädet kan pollineras med sina pollen eller plantor plantade i närheten, tillhör samma sort. Sorterträd erhålls på det enda sättet - genom ympning. Denna frukt kan inte reproducera med hjälp av sticklingar.

framgångsrika sorter

De bästa aprikosvarianterna för Moskva-regionen

När det gäller Rysslands centrala europeiska område stod följande namn ut mest:

 • Svart sammet;
 • Alyosha;
 • Isberg;
 • Vinter-härdiga Suslova;
 • Snegirek;
 • Honung;
 • Ryska;
 • Rödkindade;
 • Triumph North.

Ovanstående sorter av aprikoser är rankade med de högsta poäng. Förutom dessa sorter kan flera mer tidigt växande hybrider sätta rot i Moskva-regionen. De som har odlat aprikosträd under lång tid råder nybörjare att plantera Lel-sorten, som visade sig vara idealisk och nästan en win-win för Moskva-klimatet.

Svart sammet

Själv-bördiga sorter

Sådana aprikoser kan vara idealiska för dekorativa trädgårdsland, där du kan plantera flera träd för att dekorera territoriet. De tar med grödor årligen, för de vet hur de bestämmer på egen hand. Följande är de mest populära sorterna med god självfruktbarhet för Moskva-regionen.

Rödkindade

3-4 år efter att trädet har planterats kan en kvalitetsskörd skördas. Frukt av den rödkindade sorten börjar på mitten av sommaren. Dess utbyte kan trevligt överraska - från ett träd erhålls upp till 100 kilo saftiga aprikoser. Mogna frukter når upp till 50 gram. De är ovala, orange i färg med rödaktiga fläckar.

självfruktbara sorter

På grund av sin tjocka hud med sammet-fluff tolererar denna frukt perfekt transport. Mogna frukter kan enkelt grova. Benet i aprikosen är litet - det tar cirka 7% av den totala massan. Smaken är rödkinnad sötaktig, med en tillräcklig mängd sackaros, saftig, surhet är nästan omöjlig. Den enda nackdelen är att detta träd kanske inte överlever stark fuktighet, därför rekommenderas det att ympa det.

tjock hud

Ananas

Upp till 150 kilo frukt kan skördas från ett sådant träd årligen. Aprikoser mognar i slutet av juli. Frukten av ananasvariet når upp till 50 gram, har en rundad ojämn ojämn form. Benet är medelstor inuti, det kan enkelt tas bort.

Själva frukten är färgad ljust gul, och en rödaktig fläck kan ofta ses på sidan.

Massan har en ljusgul fibrös struktur med ett högt innehåll av juice och sackaros. Det är bättre att äta ananas färskt, eftersom den förlorar sin smak under bevarande. Om det finns ett hot mot frost, rekommenderas det att täcka trädet med oljduk eller annat isolerande material.

Frukt mognar

Melitopol tidigt

Frukten når sin högsta mognad i början av augusti. Dess avkastning beräknas till 100 kg per träd årligen. Kan växa upp till 6,5 meter, behöver ofta beskäras. Massan på en aprikos är cirka 40 gram. Utseendet är frukterna ovala, gulorange i färg, med subkutana svarta prickar.

Smaken är sötaktig, lätt syrlig, massan är saftig, ljus orange. Aprikosens skal är mjuk med fluff. Aprikoser används för beredning av sylt, konfekturer, kompott. Det rekommenderas inte att transportera dem på grund av deras mjuka hud.

Melitopol tidigt

Lel

Kompaktträd av denna sort når inte en höjd av mer än tre meter. De växer långsamt, måttligt grenade. De aktiva solstrålarna kan få dem att växa snabbare. Frukterna från ett sådant träd har en platt rundad form, deras vikt når högst 23 gram. En aprikosskinn är vanligtvis glansig. Massan är saftig, fast, ljus orange.

Lel tolererar perfekt transport. Sorten är känd bland trädgårdsmästare för sin balanserade smak. Sådana träd är resistenta mot plötslig frost. Nackdelarna inkluderar ett stort ben, därför är det bättre att ta ut det för att göra sylt eller sylt.

kompakta träd

Columnar aprikoser

Dessa sorter är uppskattade eftersom de är kompakta och ser också vackra ut i trädgårdar eller hemträdgårdar. Träden är vackra och iögonfallande, och de ger också en generös årlig skörd. Med korrekt skötsel producerar plantor av kolumner av högkvalitativa aprikoser två år efter att de har planterats i marken.

Prince March

Ett litet träd som når ungefär två meter i höjd.Blommar i mitten av mars-början av april. Frukten når sin topp mitt på sommaren. Färgen på sådana aprikoser är ljust orange, med en liten rodnad. Vikten på en Prince är från 35 till 60 gram. Bladen på trädet har alltid vassa spetsar. Denna aprikos överlever vinterfrost ner till -35 grader. Prince Marts vattniga söta massa äts bäst färskt.

Viktigt: denna växt kräver regelbunden vattning, ofta utfodring, beskärning och förebyggande av skadliga insekter.

Prince March

Stjärna

Denna representant kommer att slå rot i nästan alla klimat i Ryssland. Aprikosträdet tål perfekt plötsliga kalla snäpp. Fruktens vikt når ibland 100 gram. Färgen är oftast ljusgul med en slät hud. Om det första året av en växts liv tas blommor bort från den, då under det andra året kommer trädet att ge en generös skörd.

representant kommer att slå rot

Vinterhärdiga och frostbeständiga sorter

På grund av det instabila klimatet i närheten av Moskva kan fastnösa fruktträd frysa något. Men om du väljer vissa sorter av aprikoser som kan överleva den hårda vintern och plötsliga tiningar, kan du få en ganska generös skörd.

Snegirek

När det gäller vinterhårdhet kringgår det andra sorter. Om du täcker det med lätt skydd på vintern kan Snegirek lätt bära frukt i de norra regionerna. Ett sådant kort träd brukar inte överstiga 1,5 meter i höjd. Inte rädd för plötsliga frost. Det växer på goda och dåliga jordar.

I denna sort har frukterna en tät hud och deras kvalitet kan bevaras till slutet av december. I färg är frukterna ljusgulaktiga, med en lätt rodnad. Massan är sötaktig, behaglig i smak och lukt, men ibland bitter nära huden. Nackdelen med Snegirka är en tendens till monolios och fläckar.

frostbeständiga sorter

Triumph North

Denna läckra saftiga aprikos erhålls genom avel av två aprikoser. De var röda kinder och norra tidigt. Frukterna från ett sådant träd har en rundad, lätt platt form. Aprikosen är täckt med en lätt dunig. Det smakar sött, mjukt och saftigt. Färgen på frukten är vanligtvis gula-orange med en skarlakansröd rodnad.

Skörden når sin högsta mognad i slutet av juli. Kan växa upp till 4 meter. En aprikosmassa är 45-55 gram. Utbytet från ett träd är 60-70 kilo.

Triumph North

Härdig

Denna aprikos heter ett skäl. Detta beror på att det kan slå rot även på den mest ogynnsamma marken, överleva frost, fukt och värme. På våren, när plötsligt kallt väder kan döda knopparna av andra aprikosvarianter, kommer Hardy säkert att uthärda sådana besvär.

Trädet kan växa snabbt, men det börjar inte bära frukt förrän 5 år senare. Frukt vid mognadstoppen är av medelform, upp till 60 gram. Hudfärg - ljusorange, med fluff. Inuti är frukten söt, med en trevlig doft. Utbytet från ett träd är upp till 80 kilo. Det rekommenderas att skörda frukter från Hardy närmare början av augusti.

Träd att bära frukt

Lågväxande sorter av aprikoser

Bekvämligheten med dvärgträd för trädgården beror på deras kompakthet, attraktiva utseende och bekvämlighet. Höjden på sådana aprikoser är inte högre än tre meter. Dvärg aprikoser kan börja bära frukt från andra eller tredje år av livet.

Den enda nackdelen med sådana träd är speciell uppmärksamhet på markfuktighet.

Earley Red Orange

En av de mest framgångsrika super-tidiga hybriderna. Föddes upp i Amerika 1920. I Moskva-regionen mognar frukt i slutet av juni och början av juli. Enligt vikt är en aprikos ungefär 65 gram. Earley Red Orange tolererar transport och kan förvaras i trälådor under lång tid.

Mogna träd ser ut som små poplar. Grenarna växer kompakt och avgår från kronan i en akut vinkel. Fruktens kött är mjukt och har en ljusorange färg. Enligt smakprovet fick aprikosen 4,7 poäng. Frukten är rik på vitaminer, de rekommenderas att ätas färskt.

dvärgträd

Krim Cupid

Sorten, uppfödd i Nikitinsky Botanical Garden, mottogs väl av trädgårdsmästare, och senare rotade den i Moskva-regionen. Resistensen för detta träd manifesteras till många svampsjukdomar, frost och torka. Trädet växer med spridande grenar och får höjd i snabb takt.

Medium-late sort. Självfruktig aprikos, som garanterar en god skörd i 5-6 års liv. Frukt är ofta runda och väger cirka 60-90 gram. Huden på Krim Amur är gul-orange med en lätt rodnad. Massan är ljusorange i färgen, fruktens mognad och saftighet känns av smaken.

Frukten från Krim Amur har god smak, därför rekommenderas det att använda dem färska eller förbereda dem för vintern. Aprikoser tål väl även långvarig transport.

Krim Cupid

Tidiga sorter

Sådana aprikosplantor är mycket efterfrågade på marknaden. Först och främst är den tidiga mogna perioden viktig för de människor som säljer aprikoser.

Aurora

Uppfödda av uppfödare i Frankrike. Frukter som hör till sorten Aurora kan skördas i slutet av juni. Mogna aprikoser har en rundad form, med en slät mörk orange hud och lila fläckar. Aurora har ett fast kött för enkel transport.

De är söta och trevliga att smaka. Lämplig för rullande sylt, marmelad och kompott. Det är inte svårt att ta hand om trädet, men i händelse av svåra kallknappar rekommenderas det att isolera det med oljeduk.

uppfödda av uppfödare

Egyptisk farao

Denna sort är lämplig för de trädgårdsmästare som efter plantering av en aprikosplantor förväntar sig en snabb skörd. Ett sådant träd kommer att börja bära frukt under det andra året. Frukten mognar tillräckligt tidigt - i mitten av juni. Aprikoser är stora - upp till 100 gram. Huden på frukten är ljus orange. De smakar behagligt, sockerfritt utan surhet. Massan har mycket juice, praktiskt taget utan fibrer och vener.

Den egyptiska faraonen kan odlas i sydost om Moskva-regionen. Det måste följas av enkel skötsel - vattning, utfodring med gödselmedel, avgrening av grenar. Om vinterfrosten överstiger -25 grader är det bättre att täcka aprikoserna med isolering.

Egyptisk farao

Harostar

Avser självfruktbara sorter. Det föds upp i Kanada. Harostar blev kär i CIS-länderna och är efterfrågad på den ryska marknaden. Mognas från 20 juni till mitten av juli. Varje år ger en generös skörd - upp till 100 kg per träd. Fruktarna väger upp till 70 gram och är ovala, plattade i form.

Massan har orange färg, strukturen är inte fibrös, utan vener. Aprikosen smakar söt, efterrätt. Enligt experter tjänade han 4,8 poäng av 5. Frukten skadas inte under transporten. Resistent mot kross, sjukdom och frost. Sorts vinterhårdhet är hög - trädet kan lätt överleva -35 grader.

orange konsistens

Regionala sorter

En gång skörden av aprikoser bara kunde skördas i varma regioner, men tack vare den nya utvecklingen inom aveln har de bästa zonerna visat sig. Sådana träd rotar i norr och är också lämpliga för vädret i Moskva-regionen.

träd slå rot

Elite-hybrid I-05-6

Uppfödare korsade två självpollinerade sorter - Triumph Severny och Original, som ett resultat en hybrid som fick rot på den ryska marknaden. Träden växer kompakt, lågväxande med en snygg krona. Frukt mognar vanligtvis i slutet av juli. Massan på en aprikos kan vara från 50 till 80 gram. Söta frukter kommer att glädja även den mest krävande trädgårdsmästaren med sin kvalitet.

Elite-hybrid

Khabarovsk

Självfruktiga aprikosträd anses vara vinterhård. De bär frukt med en generös skörd av hög kvalitet. Frukten är inte lämpliga för transport, så det är bättre att odla dem för att göra hemlagad sylt och kompott. Överdrivna frukter kan ha små svarta fläckar.I mognadsstadiet har de en gulgrön färg, ojämn hud med fluff.

kvalitetsskörd

Alyosha

Mognas tidigt - från mitten av juni. Trädet kan växa upp till 4 meter. Alyosha kan dock börja bära frukt på 3-4 år om trädet har ympats. Det blommar med vackra blommor på våren. Ett sådant träd blir en dekor av en trädgård eller en personlig tomt.

Frukterna är runda, färgen är ljusgul med en orange fläck på ena sidan. Benet är stort inuti, men lätt tas bort. Aprikoser, balanserade i smak: de har en liten surhet och en tillräcklig mängd sackaros, deras kött är saftigt.

Om det är svårt att fråga vilka sorter som inte skadas under transport är Alyosha en av de mest framgångsrika när det gäller transport. Kan överleva plötsliga vårfrostar och vinterfrostar. De ska ätas färska eller tvinnade.

mängd sackaros

Slutsats

Aprikos erkänns som ett grumligt träd, så det är inte lätt att odla det i Moskva-regionen. Men tack vare resistenta sorter, skapade specifikt för ett sådant område som den centrala europeiska zonen i Ryssland, kan du få en anständig skörd från ett aprikosträd.

Det viktigaste är att ta ett ansvarsfullt synsätt på valet av sort och till korrekt omsorg för det.

resistenta sorter

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa