Egenskaper av sorten Dessert aprikos, beskrivning av de växande regionerna och pollinatorerna

Det speciella med den nordliga sorten av aprikosdesserten är att dess frukter, trots inte de mest gynnsamma odlingsförhållandena, är stora och välsmakande. Denna sort kan inte hittas i registret över fruktträd i Ryssland, även om den berömda uppfödaren Ivan Vladimirovich Michurin gjorde ansträngningar för att arbeta med den. Forskaren arbetade noggrant för att förbättra variationen av frön som kom till honom 1925. Föregångarna till Dessertnoye var de bästa sorterna Michurinsky och Comrade.

Beskrivning av sorten Dessert

Slutresultatet av naturlig pollinering med en blandning av pollen från Bästa Michurinsky och kamrat-plantan Luise - en utbredd variation i Västeuropa, en efterrätt aprikos variant utvecklades vid Voronezh Agricultural Institute. Urvalet, som presenterade den stora fruktiga, vinterhärdiga Desertny-sorten för trädgårdsmästarna i Central Chernozem-regionen, utfördes av A.N. Venyaminov och L.A. Dolmatova.

En beskrivning av sorten av aprikosträd hjälper till att planera underhållsarbetet. Trots att Dessert Apricot inte kräver särskilda villkor, bör åtgärderna för bildandet av kronan under de första 2-3 åren efter plantering vara systematiska. Efter plantering kan en planta av en vinterhård aprikos, dess yttre del, inte överstiga 80 cm från jordens yta.

Egenskaper av trädet och frukt

Trädet kan överstiga 5 meter i höjd. Den rundade, breda kronan är benägen att förtjockas, så att frukterna på de nedre grenarna får tillräckligt med ljus, måste kronan tunnas ut med jämna mellanrum. Frukt börjar på fjärde året, efter att aprikosplantan planterats på ett permanent ställe.

efterrätt aprikos

Sorten, som visar sig som opretentiös i klimatet i de nordliga regionerna, vägrar att bära frukt i söder. Detta beror på att knopparna snabbt vaknar under en tining, men dör när frosten återvänder.

Uppmärksamhet! Fruktträdet i efterrätt aprikos sorten tål inte upptining.

I regioner där snön faller innan marken har tid att frysa, kan fruktträdet dö på grund av förvärmning med efterföljande nedbrytning av bark och kambium. I centrala Ryssland kan desserter aprikos slå rot om regionens klimat är perfekt för fruktkörsbär, plommon, plommon. Man kan inte lova ett 100% -resultat på överlevnadsnivån för en planta, liksom för att få en gröda.

Frukt av unga träd når ofta en vikt på 50 g, utbytet av mogna växter består av 30 g aprikoser.

efterrätt aprikos

Efterrätt aprikos frukt:

 • saftig aromatisk massa (medel densitet);
 • huden är tunn sammet;
 • söt smak med behaglig surhet;
 • mogen frukt med ljusgul färg;
 • symmetrisk;
 • benet är stort, lätt separerat.

Dessertskörden äger rum i slutet av juli, början av augusti. Det är omöjligt att hålla den fräsch (i kylen) i mer än en vecka. Mjuka frukter lagras i en försäljningsbar form i högst fyra dagar. Under transport går varken presentationen eller smaken förlorad. Sorten är självpollinerad; för fruktningen behöver du inte plantera en pollinerande aprikos i närheten.

efterrätt aprikos

Variationsegenskaper:

 • börjar bära frukt på fjärde året efter plantering på en permanent plats;
 • under förhållanden i regioner med stabilt kalla vintrar, hotar inte växten plantens bark;
 • hög immunitet mot sjukdomar.

Under förutsättning att det ligger i anslutning till vintern-härdiga sorter av aprikoser på tomten, blir utbytet av Dessertnoye bara bättre och får de bästa egenskaperna som ligger i den angränsande anläggningen. I det här fallet är det ingen fråga om att bibehålla sorts renhet, men skörden, enligt trädgårdsmästarnas vittnesmål, ökar.

Funktioner av plantering och vård

Trädgårdsmästare köper det bästa planteringsmaterialet i plantskolor på institut, jordbrukshögskolor. Det är lättare att ta rotplantor som är 1-2 år gamla, odlade under klimatförhållanden som liknar platsen för planerad plantering.

plantera ett träd

Frimärksformare - förpackningar av rötter, inte borttagbara. Ett rotsystem som är insvept i ett nät anses vara öppet. Tillväxten kan stimuleras med speciella formuleringar. För att göra detta, blötlägg rotsystemet i lösningen i 12 till 24 timmar. Tillväxtstimulerande medel som är lämpliga för bearbetning av aprikosrötterna före plantering är "Kornevin", "Epin", "Heteroauxin".

Mitten av hösten - förberedelse av planthål:

 • storlek 70 cm3;
 • en tredjedel är fylld med dränering - krossad sten, grus, småsten;
 • installation av orienteringspinnar;
 • återfyllning av resten av groputrymmet med en blandning av den valda marken med gödningsmedel.

plantering aprikoser

Uppmärksamhet! För att förbättra landets kvalitet används ask, humus och torv. Detta är särskilt viktigt för områden med lutande tät jord. Andelen aska med resten av ingredienserna för att förbättra marken beror på jordens kvalitet på platsen.

Sjukdomar och skadedjur

Resistensen hos Dessertny aprikosvariet mot alla sjukdomar är stor, men ändå kan den drabbas av:

 1. Moniliosis. Ruttande blommor, bruna kronblad eller utseendet på grå råtta på frukter föregås vanligtvis av en varm vinter. Svampen, som är det orsakande medlet för denna sjukdom, dör i frost.
 2. Gnomoniosis. Bruna fläckar på bladen är bara de första manifestationerna. I slutändan hotar detta med en fullständig avkastning, omogna frukter börjar torka ut och falla av. "Secator", kopparsulfat och "Nitrafen" är obligatoriska åtgärder för de första manifestationerna av sjukdomen.
 3. Clasterosporiumsjukdom. Hålen i bladen utgörs av drupes. Dessa är bara de första tecknen på en svampsjukdom. I ett senare skede uppträder tillväxter på bagageutrymmet och strimmar av gummi.

För din information: orsaken till bildandet av perforering på bladen kan vara bakterier, brännskador med kemiska föreningar, skador av insekter. De farligaste skadedjuren för aprikosträd är insekter - bladlus, bladorm.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa