Beskrivning av aprikosvariet Black Prince och dess egenskaper, smak och jordbruksteknologi

Uppfödare över hela världen arbetar varje dag för att uppfinna nya sorter av grönsaker, frukt och andra matgrödor. Nya arter förekommer också bland fruktträd. En av dem är en ovanlig mörkfärgad aprikos som kallas svarta prinsen. Egenskaperna och beskrivningen av denna art, liksom egenskaperna för odling, finns vidare i materialet.

Beskrivning av sorten Black Prince

Fruktträd - aprikos Black Prince - liten i storlek, något mellan en enorm buske och ett litet träd, detta framgår av beskrivningen av sorten. Barken har en mörkgrön nyans. Törnen kan ofta ses på gamla grenar.

Svart prins

Bladen bildas ovala eller äggformiga. Under blomningen täcks trädet med ljusrosa eller vita blommor. Och redan i början av den sista månaden på sommaren mognar saftiga rödbrunfrukter.

Uppfödare noterar att Black Prince-hybridsorten har den största frukten bland andra korsade arter. En frukt med en ljus vinröd kärna växer i genomsnitt från 40 till 80 gram.

aprikosvarianter

Egenskaper av sorten

Blomningen av svartprinsen förekommer något senare än aprikosen hos den gula arten. Denna funktion av denna art gör att du inte oroa dig för att trädet kommer att dö från sent frost. Mogna frukter lagras dåligt eftersom de snabbt mjukas upp. Därför är det extremt svårt att transportera denna produkt.

Black Prince-trädet växer snabbt, den första grödan kan skördas efter flera års odling. Liksom de klassiska aprikosvarianterna har hybriden också en fruktfrekvens.

ovanlig bär

Fruktträd av denna sort är resistenta mot sjukdomar som:

  1. Moniliosis.
  2. Cytosporosis.
  3. Clasterosporiumsjukdom.

Dessutom kan Black Prince lätt överleva vinterkylan.

lila frukt

Beskrivning av frukt, smak

De som har smakat på olika sorter av hybridfrukter noterar att Black Prince är den mest utsökta bland mörkfärgade aprikoser. Frukt kännetecknas av söt och syrlig syrlig smak och aroma som är karakteristisk för aprikoser.

Mogna frukter används för att förbereda sylt, kompott, juice och andra desserter.

Fruktens utseende lockar till sig med sin unika. I mitten har frukten ett vinrött kött med orange nyanser. Den lilla fruktgropen kan lätt separeras från frukten.

fruktbeskrivning

En annan fördel med hybridfruktträdet är förmågan att producera stora utbyten. Sorten tillhör den självfruktbara arten, därför krävs det för pollinering i grannskapet att plantera en klassisk variation av aprikoser, plommon, körsbärsplommon eller svarthorn.

Funktioner i jordbruksteknik

Trädgårdsmästare anser inte att Black Prince-aprikosen är en förtjusande variation.Till och med den som först bestämde sig för att odla ett fruktträd kommer att kunna hantera denna uppgift.

För att kunna njuta av den behagliga smaken av saftiga frukter av svart aprikos efter ett tag måste trädgårdsmästaren följa de grundläggande reglerna för jordbruksteknik.

mogna bär

Plantera och lämna

Plantan planteras i marken på våren innan knopparna blommar. Molnigt eller lätt regn är en bra tid att plantera.

Uppmärksamhet! En planta planterad på våren kommer säkert att slå rot.

I en region med svalt klimat är höstplantningen kontraindicerad. I varma områden är det tillåtet att plantera en hybrid i september så att trädet kan anpassas några månader innan det kalla vädret.

hybrid växer

Svarta aprikoser växer bra på platser där det är mycket solljus och inga starka vindar. Fruktträdet är inte grumligt i valet av mark, men gillar inte överdriven fukt.

Det finns inga specifika funktioner för att ta hand om en hybrid, till skillnad från andra stenfruktarter. Det krävs att vattna, mata och klippa trädet i tid. Unga träd under vinterkylsäsongen måste lindas så att små stammar inte fryser. Och med början av våren behandlas plantorna till plantorna med en kalklösning.

ligga på brädet

Black Prince-trädet behöver ofta vattna i mått. Under de varma sommarmånaderna krävs vattning mindre ofta, eftersom växten inte tål överskottsfuktighet. Efter skörd rekommenderas vattningen att reduceras avsevärt så att skotten kan överleva vintern.

En viktig regel när man väljer gödselmedel för svart aprikos är att inte använda kvävegödselmedel och inte heller bli bortkörd med ett överskott av gödselmedel. En liten mängd mineralförband med fosfor och kalium räcker under fruktbildningen.

gröna aprikoser

Trädets krona skiljer sig inte i tät grenning, så ofta beskärning av frukten behövs inte. Under de första vårmånaderna, innan knoppar bildas, är det obligatoriskt att beskära grenar som är frusna på vintern eller skadade.

När det gäller sjukdomar och skadedjur är Black Prince aprikos en av de mest resistenta sorterna mot dessa problem. Men förebyggande åtgärder för att förebygga sjukdomar kommer inte att skada.

vit blom

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa